Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mihai Stoichiță, impresionat de atmosfera de la lotul național: "De foarte multă vreme n-am văzut"

Tibi Munteanu

Publicat 22/03/2023 la 16:17 GMT+2

Mihai Stoichiță se arată încrezător și optimist în debutul echipei naționale a României în grupa de calificare la EURO 2024, fiind surprins plăcut de atmosfera care e în lotul lui Edi Iordănescu. Oficialul FRF speră ca naționala să bifeze două victorii în primele confruntări.

Mihai Stoichiță la conferința de presă. Sursă: fanatik.ro

Credit imagine: Eurosport

România se pregătește de startul unei noi campanii de calificare la un turneu final, Campionatul European din 2024 găzduit de Germania, după ce ediția precedentă, în care a fost inclusiv pe lista țărilor gazdă, a fost ratată.
Tricolorii vor juca pe 25 martie în Andorra meciul de debut, iar 3 zile mai târziu vor evolua în fața propriilor suporteri pe Arena Națională din București contra selecționatei din Belarus.

Mihai Stoichiță, impresionat de atitudinea jucătorilor de la națională

Într-o intervenție pentru Fanatik, președintele Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a vorbit despre cât de pregătiți și conectați sunt băieții lui Edi Iordănescu la următorul obiectiv al echipei naționale, calificarea la EURO 2024. Acesta s-a declarat surprins de devotamentul cu care se antrenează tricolorii și de întreaga atmosferă care e la lot.
Mai mult, Stoichiță spune că tot staff-ul este montat și optimist că România poate începe campania cu două victorii în meciurile cu Andorra și Belarus, însă partidele trebuiesc tratate cu seriozitate.
"Este dorinţa tuturor să strângem 6 puncte. Am fost la ultimul antrenament al celor mari. Sunt foarte încrezători, foarte bine. Antrenamentul a fost separat pentru unii.
Dar sunt bine de tot. Şi ca atitudine şi de modul în care convieţuiesc. Aşa atmosferă liniştită, serioasă, de foarte multă vreme n-am văzut. M-au impresionat. Sunt foarte hotărâţi toţi. Nici nu îşi pun problema să nu câştige.
Nu sunt probleme medicale. Miercuri vor fi două antrenamente, iar joi se pleacă în Andorra. Mereu trebuie să tratezi foarte serios meciurile", a declarat Mihai Stoichiță.
Citește și:

Stoichiță a tranșat conflictul dintre Edi Iordănescu și Gică Hagi

Legat despre conflictul care a fost în jurul echipei naționale în urma neincluderii lui Ianis Hagi pe lista preliminară, Stoichiță a ținut să menționeze că situația s-a rezolvat de la sine, având în vedere că fotbalistul lui Rangers nu se afla oricum în planurile selecționerului pentru lista finală, având în vedere lipsa sa de minute la echipa de club, însă, totodată, Edi Iordănescu se va baza cu siguranță pe serviciile sale la următoarea acțiune a naționalei, dacă mijlocașul va progresa.
Oficialul FRF speră că Ianis Hagi va fi sănătos și va putea fi apt pentru convocarea la națională în luna iunie, atunci când tricolorii se vor duela cu selecționatele din Kosovo și Elveția, două contracandidate la calificarea la turneul final.
"S-a rezolvat de la sine. Dialogul care a avut loc între selecționer, o conversație cu Ianis pe 4 martie când au fost convocările preliminare. S-au pus de acord asupra unor lucruri și apoi au mai vorbit. Deci această comunicare a mai avut loc între el și Ianis.
Până la urmă s-a rezolvat. Logica lucrurilor o văd așa. În vară, Ianis va fi un pion foarte important pentru următoarele două meciuri. Eu cred că va juca la Rangers, pentru că din ce observ eu care e reacția clubului de acolo, ei își fac un plan pentru viitor împreună cu Ianis pion principal în echipa aia.
Să dea Dumnezeu ca Ianis să aibă sănătate, pentru că în rest le are pe toate. Nimic altceva. Eu n-am vorbit cu Gică Hagi despre treaba asta. N-am cum să spun dacă s-a împăcat. O să-l sun. O să mă duc și la el. E normal să nu fie bucuros când nu ești la lotul național", a mai transmis Mihai Stoichiță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo