Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moldova, surpriză mare în Polonia! Spania câștigă cu Norvegia. Rezultatele serii în preliminariile EURO 2024

Dani Morar

Actualizat 16/10/2023 la 08:05 GMT+3

Spania a câștigat cu 1-0 în Norvegia și a revenit pe primul loc în grupa A a preliminariilor pentru EURO 2024. Moldova a condus cu 1-0 în Polonia, dar nu a avut forța de a rezista până la final. Chiar și așa, Vadim Rață și compania păstrează șanse la calificare.

Polska - Mołdawia na PGE Narodowym

Credit imagine: Polska Agencja Prasowa

Preliminariile EURO 2024 se apropie de final, iar România e tot mai aproape de o calificare, după victoria cu 4-0 în fața Andorrei. Elveția s-a încurcat pe teren propriu cu Belarus, iar lupta pentru primele două locuri se va da în 3, Israel fiind și ea în calcule.
Ziua a început cu partida dintre Georgia și Cipru, care a avut loc de la ora 16:00. Gazdele s-au impus cu 4-0, dar nu mai speră la locul 2, având doar 7 puncte după 6 meciuri disputate. Kiteishvili, Kvaratskhelia, Shengelia și Mikautadze au marcat golurile georgienilor.
Spania a evoluat în deplasare, în Norvegia, națională la care Haaland a fost titular. Ibericii puteau deschide scorul în minutul 20, când un adversar și-a deviat mingea în propria poartă, dar înainte ca aceasta să treacă linia a fost lovită de Morata, care se afla în poziție de offside, golul fiind anulat.
Spania a deblocat până la urmă tabela imediat după pauză. Gavi a finalizat cu un șut din interiorul careului, după un atac prelungit al echipei sale, acesta fiind și scorul final.
Croația a suferit al doilea eșec consecutiv, după ce acum câteva zile pierdea în fața Turciei. Naționala lui Modric pare de nerecunoscut și e în pericol de a rata EURO, cedând astăzi împotriva Țării Galilor, cu 2-1.
Citește și:

Moldova a fost aproape de a produce surpriza în Polonia

Moldova a fost aproape de a produce surpriza în Polonia, echipă căreia i-a luat 4 puncte în aceste preliminarii, după victoria cu 3-2 din tur.
Vecinii noștri au deschis scorul prin Ion Nicolaescu, jucătorul celor de la Heerenven, care a punctat din pasa lui Vadim Rață, fost la FCSB. Din păcate, Moldova nu a putut ține de scor, iar Karol Swiderski a egalat imediat după pauză. Robert Lewandowski nu a jucat din cauza unei accidentări.
Rezultatele zilei în preliminariile EURO 2024:
  • Georgia - Cipru 4-0
  • Cehia - Insulele Feroe 1-0
  • Elveția - Belarus 3-3
  • Kosovo - Israel - amânat
  • Norvegia - Spania 0-1
  • Polonia - Moldova 1-1
  • România - Andorra 4-0
  • Turcia - Letonia 4-0
  • Țara Galilor – Croația 2-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol