Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Portugalia a făcut scorul preliminariilor cu Luxemburg, în lipsa lui Cristiano Ronaldo! Rezultatele serii

Dani Morar

Actualizat 12/09/2023 la 00:01 GMT+3

Portugalia a evoluat pe teren propriu împotriva celor din Luxemburg, în etapa a 6-a a preliminariilor EURO 2024. Cristiano Ronaldo a fost suspendat după cartonașul galben primit împotriva Slovaciei, însă lusitanii nu au avut emoții și s-au impus cu 9-0, marcând 4 goluri în prima repriză și 5 în cea de-a doua.

Gonçalo Ramos y Rafael Leao en el Portugal - Luxemburgo.

Credit imagine: Getty Images

5 partide au avut loc în această seară în preliminariile Campionatului European 2024. Portugalia – Luxemburg a fost principala atracție, în ciuda absenței lui Cristiano Ronaldo, care a fost avertizat cu cartonaș galben în meciul cu Slovacia și a fost suspendat. Echipa sa națională a reușit cel mai mare scor din aceste preliminarii EURO, după ce și-a surclasat adversara cu 9-0. Este pentru prima dată în istoria portughezilor când marchează de 9 ori într-un meci oficial și au un golaveraj de 24-0, fiind cu un pas la turneul final.
Lusitanii nu au avut probleme în a găsi drumul spre poartă și au deschis scorul după doar 12 minute, prin Goncalo Inacio, fundașul celor de la Sporting Lisabona. A urmat dubla lui Goncalo Ramos, atacantul cumpărat de PSG în această vară, iar până la pauză Inacio a mai punctat o dată.
În repriza a doua Diogo Jota a fost primul care a marcat, din pasa lui Bruno Fernandes, care a oferit un hattrick de assisturi în această partidă. Horta, Jota, Fernandes și Joao Felix au mai punctat până la final și au dus scorul la un incredibil 9-0.
Jucătorul lui Manchester United are 4 reușite și pasă pase de gol, fiind cel care a contribuit la cele mai multe reușite în preliminarii.
Croația a obținut o victorie extrem de importantă în lupta pentru calificarea la EURO, trecând de Armenia cu 1-0. Kramaric a adus cele 3 puncte pentru naționala lui Modric, care e pe primul loc în grupa D, la egalitate de puncte cu Turcia.
Slovacia a reușit să marcheze de 3 ori în primele 6 minute împotriva celor din Liechtenstein. Gazdele au deschis scorul în secunda 9, prin Hanckom iar Duda și Mak au majorat avantajul.
Marți au loc ultimele partide din etapa a 6-a a preliminariilor, printre care și România – Kosovo. După 5 jocuri, România se află pe poziţia a 2-a în clasamentul Grupei I, cu 9 puncte, la 2 puncte distanţă de liderul Elveţia. Locul 3 este ocupat de Israel, cu 8 puncte, pe 4 şi 5 se află Belarus şi Kosovo, cu câte 4 puncte, iar ultima poziţie este ocupată de Andorra, cu 2 puncte.
Citește și:

Rezultatele serii în preliminariile EURO 2024:

  • Armenia – Croația 0-1
  • Islanda – Bosnia 1-0
  • Letonia – Țara Galilor 0-2
  • Portugalia – Luxemburg 9-0
  • Slovacia – Liechtenstein 3-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol