Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa din Elveția, optimistă, deși naționala lui Murat Yakin a căzut pe 2! Ce au scris de victoria României

Dani Morar

Publicat 16/10/2023 la 09:30 GMT+3

România a obținut cea mai clară victorie din aceste preliminarii, 4-0 cu Andorra. Presa din Elveția rămâne optimistă, deși naționala țării lor a pierdut primul loc în grupă în fața tricolorilor, ținând cont că Ianis Hagi și compania au un meci în plus disputat.

Ianis Hagi, în România - Andorra

Credit imagine: Getty Images

România s-a impus categoric în fața Andorrei, scor 4-0, pe Arena Națională, în fața a peste 25.000 de copii. Tricolorii au prestat un joc convingător și au urcat pe prima poziție a grupei I, având însă o partidă în plus față de Elveția și două față de Israel.
Presa din Elveția nu face o tragedie din victoria naționalei antrenate de Edi Iordănescu, iar jurnaliștii de acolo sunt conștienți că totul se poate decide în partidele directe pe care echipa lor le va disputa în luna noiembrie.
"România face treaba cu uşurinţă împotriva Andorrei şi ocupă primul loc în Grupa I. Între timp, Croaţia pierde importantul duelul cu Ţara Galilor şi începe să tremure.
Spre deosebire de echipa noastră națională, adversarii din grupa Elveției își fac datoria și obțin trei puncte împotriva unei echipe clasate mai jos, Andorra. Stanciu, Hagi și Marin au asigurat un avantaj confortabil de 3-0 în prima repriză. Până la urmă e 4-0. Asta înseamnă că: România preia conducerea în grupa I de calificare la Campionatul European, dar cu un meci mai mult decât Elveția. După ce a pierdut puncte, echipa Yakin poate fi continuare lider", au notat cei de la Blick.ch.
Citește și:

România nu e încă sigură de calificarea la EURO 2024

În urma victoriei cu 4-0, coroborat cu remiza spectaculoasă dintre Elveția și Belarus din această seară, România a urcat pe primul loc al clasamentului grupei I. Echipa lui Edi Iordănescu, neînvinsă în această campanie de calificare la EURO, a ajuns la 16 puncte, având cu un punct mai mult decât Elveția, care are însă un meci în minus, din cauza amânării partidei cu Israel.
Aceasta din urmă are două meciuri mai puțin disputate decât România și este pe locul 3, la doar 5 puncte de "tricolori", care nu sunt, în aceste condiții, siguri de calificarea la turneul final.
Astfel, pentru a fi sigură de un loc la Campionatul European de anul viitor, naționala României are nevoie de cel puțin 4 puncte în meciurile din noiembrie, atunci când le mai are de înfruntat pe Israel și Elveția.
Echipa lui Edi Iordănescu ar mai putea spera la calificare și în cazul în care obține 3 puncte, dar atunci va depinde foarte mult de rezultatele Israelului.
De asemenea, "tricolorii" s-ar putea califica la EURO 2024 chiar și fără să obțină vreun punct luna viitoare, dar asta în condițiile în care Israelul nu va câștiga mai mult de un punct din duelurile cu Kosovo, Elveția și Andorra.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în Israel și dacă naționala pregătită de Alon Hazan va putea disputa ultimele meciuri din această campanie de calificare conform programării făcute în ultimele zile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo