Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin, elogiat în presa din Italia, după calificarea României la EURO! "Este un moment de aur"

Dani Morar

Actualizat 20/11/2023 la 13:23 GMT+2

Radu Drăgușin a fost unul dintre protagoniștii principali ai calificării României la Campionatul European din 2024. Fundașul lui Genoa a fost lăudat în presa din Italia, iar jurnaliștii de la Calciomercato sunt convinși că transferul mult visat de jucător va veni curând.

Drăgușin și Amdouni, în Elveția - Romania

Credit imagine: Getty Images

România a obținut sâmbătă calificarea la EURO 2024, datorită victoriei cu 2-1 în fața Israelului. Naționala noastră mai are de jucat în ultima etapă cu Elveția, partidă în urma căreia vom afla dacă ne vom afla în urna a doua sau a patra la tragerea la sorți.
Radu Drăgușin a fost unul dintre titularii care au pus umărul la calificare, iar evoluțiile sale de la echipa de club au continuat și la națională. Fundașul a fost din nou lăudat în presa din Italia, cei de la Calciomercato notând că este cea mai bună perioadă din cariera sa, iar cota de piață a crescut foarte mutl după ce s-a zvonit că echipe precum Arsenal, Barcelona sau Newcastle ar fi interesate de el.
"Este un moment de aur pe care îl trăieşte Radu Drăguşin. Înainte de pauza internaţională, fundaşul lui Genoa a marcat primul său gol în Serie A, decisiv în victoria asupra formaţiei Hellas Verona, care a oferit linişte echipei lui Alberto Gilardino.
Iar apoi la următorul său meci pentru România a jucat 90 de minute şi a oferit un assist în victoria cu 2-1 în faţa Israelului, care duce echipa lui Iordănescu la Campionatul European din Germania, de anul viitor.
Rezultate şi performanţe care mărturisesc marea creştere a fundaşului central, cumpărat de 'rossoblu' în vara trecută, cu 5,5 milioane de euro, de la Juventus. O operaţiune de succes, în condiţiile în care valoarea jucătorului născut în 2002 s-a multiplicat deja. Şi marile nume s-au interesat de el", au scris cei de la Calciomercato.com.
Citește și:

România nu trebuie să piardă cu Elveția

Edi Iordănescu și jucătorii echipei naționale pot să realizeze o performanță nemaiîntâlnită în fotbalul românesc de exact 16 ani. În 2007 a fost ultima dată când România a câștigat o grupă de calificare de campionat european sau mondial. Atunci a fost vorba de EURO 2008, iar echipa pregătită în acea vreme de Victor Pițurcă termina în fața Olandei lui Robben și Van Nistelrooy.
La 16 ani distanță, Stanciu și Hagi au șansa să câștige grupa în fața Elveției lui Shaqiri și Xhaka, o selecționată aflată într-un regres evident. Conflictele dintre jucători și selecționerul Murat Yakin se redau în rezultatele de pe teren, elvețienii câștigând un singur meci din ultimele 6, și acela în fața Andorrei.
Superioritatea cu care selecționata din "Țara Cantoanelor" a abordat meciurile din aceste preliminarii a fost fatală pentru aceștia, reușind să dea cu piciorul destulor șanse de a încheia mai repede ecuația calificării.
Marți seara, de la ora 21:45, meciul sărbătorii acestei calificări răsunătoare este de fapt o șansă a elevilor lui Edi Iordănescu de a-și arăta maturitatea în fața unui adversar ajuns într-o situație jenantă. Dacă România nu va pierde în fața celor peste 50 de mii de spectatori anunțați, va câștiga grupa și va intra în urna a doua pentru tragerea la sorți a turneului final, care va avea loc pe 2 decembrie, la Hamburg.
La cum stau lucrurile în acest moment, selecționata antrenată de Edi Iordănescu va scăpa de niște adversari precum Turcia, Danemarca, Ungaria, Albania sau Belgia. În funcție de rezultatele ultimei etape aceste urne își pot schimba componența în mică măsură. De exeplu, în cazul în care Belgia câștigă cu Azerbaidjan, va face rocada cu Austria.
Din prima urnă valorică, România trebuie să se pregătească pentru o confruntare de foc împotriva uneia dintre aceste selecționate: Germania, Portugalia, Franța, Anglia, Austria și Spania. În cazul unei înfrângeri, România se va putea regăsi chiar și în urna a patra, unde se situează elveția în acest moment.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo