Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG România-Belarus 2-1 | Tricolorii au tremurat pe final, dar au obținut o victorie importantă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/03/2023 la 23:56 GMT+3

România - Belarus | Am început campania de calificare la Euro 2024 cu o victorie cu frâna de mână trasă în deplasarea din Andorra, scor 0-2, un meci în care gazdele au jucat mai bine de jumătate de oră cu un om în minus. Astăzi, "tricolorii: sunt nevoiți să învingă naționala Belarusului de la 21:45, pe Arena Națională, pentru a fi în graficul de calificare.

România - Belarus, Nicolae Stanciu

Credit imagine: Getty Images

UPDATE min. 90 | Final de meci! România câștigă cu 2-1 în fața celor din Belarus și își asigură 6 puncte din 6 posibile după primele două partide din grupă.
UPDATE min. 86 | Morozov reduce din avantaj, iar România trăiește cu emoții finalul de meci. Golul a fost validat, după ce s-a verificat un posibil offside.
UPDATE min. 75 | Bakhar a reluat din voleu din centrul careului, dar l-a luat la țintă pe Ionuț Radu, care a prins mingea. Atacantul bielorus venise nemarcat și a fost aproape de a reduce din avantaj.
UPDATE min. 68 | România caută golul 3, dar nu reușește să dea lovitura până acum. Tavi Popescu și Alexandru Dobre au intrat pe gazon, schimbându-i pe Man și Moruțan.
UPDATE min. 58 | BARĂ ALIBEC! Drăgușin a centrat bine, iar mingea a ricoșat la atacantul de la Farul, care s-a zbătut mult până acum. Alibec a șutat puternic de la 10 metri, lovind transversala.
UPDATE min. 54 | Intensitatea din jocul României a scăzut față de prima repriză, dar chiar și așa, Cicâldău a finalizat cu șut un contraatac. El a trimis peste din afara careului, după pasa lui Alibec.
UPDATE min. 47 | Ionuț Radu a comis o greșeală uriașă, dar atacanții oaspeților nu au reușit să profite și am scăpat fără gol primit. Început nesigur de repriză secundă.
UPDATE min. 46 | A început repriza a doua! Hai România!
Rezultatele din grupa României, la pauză:
  • România - Belarus 2-0
  • Elveția - Israel 1-0
  • Kosovo - Andorra 0-0
UPDATE min. 45 | Pauză pe Arena Națională! România conduce Belarus cu 2-0 și este aproape de a-și îndeplini obiectivul din aceste două partide. Stanciu și Burcă au marcat golurile tricolorilor, dar Belarus a avut câteva momente bune de joc pe finalul primei reprize
UPDATE min. 43 | Belarus a cerut un penalty pentru un henț comis de Drăgușin. Mingea i-a ricoșat în mână din șold fundașului nostru, iar arbitrul a decis că jocul poate continua. România a scăzut ritmul din prima jumătate de oră și le-a permis adversarilor să-și creeze câteva ocazii.
UPDATE min. 40 | Băluță se resimte și nu va mai putea continua partida. Cicâldău se pregătește să intre pe teren. Cu un minut în urmă, Bakhar a trimis un șut peste poarta lui Ionuț Radu.
UPDATE min. 34 | Acțiune foarte frumoasă a tricolorilor. Denis Alibec a combinat cu Moruțan, care a avut o incursiune frumoasă în careu și a obținut un corner, în aplauzele fanilor.
UPDATE min. 28 | Cristi Manea a centrat din partea dreaptă, iar Dennis Man a fost aproape de al doilea gol consecutiv cu capul la naționala României. Mingea trimisă de arădean a trecut la câțiva centimetri de bară.
UPDATE min. 19 | GOOOOOOOOOL BURCĂ! România este pe val, iar fundașul a dublat avantajul cu o execuție grea, după centrarea frumoasă a lui Răzvan Marin. Cu un minut în urmă, Alibec ratase o ocazie foarte bună, trăgând la colțul lung.
UPDATE min. 17 | GOOOL ROMÂNIAAAAA! Stanciu a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, din lateral stânga. Mijlocașul nostru a bătut la colțul lung, iar mingea a fost ușor deviată de un fundaș al oaspeților.
UPDATE min. 11 | Denis Alibec a fost lansat excelent de Moruțan, dar portarul advers a ieșit undeva la 25 de metri și a respins. Atacantul nostru a cerut henț, dar nu s-a putut pune problema de așa ceva.
UPDATE min. 8 | Răzvan Marin a bătut bine un corner, dar Plotnikov a respins din careul mic. Mijlocașul nostru a faultat, apoi, pentru a opri un contraatac al oaspeților.
UPDATE min. 6 | Burcă încearcă o diagonală pentru Moruțan, dar pasa trimisă a fost prea lungă și a ieșit în aut de poartă.
UPDATE min. 4 | Momente de tatonare între cele două naționale. Tricolorii au parte de o susținere masivă din tribune, suporterii fiind trup și suflet pentru jucători.
UPDATE | A început România - Belarus! Tricolorii sunt obligați să obțină încă 3 puncte.

România - Belarus

Echipele de start:
România: Radu – Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R. Marin, Băluță, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man
Rezerve: Niță, Moldovan – Rațiu, Rus, Cicâldău, Munteanu, Olaru, M. Marin, Dobre, Tănase, Oct. Popescu, Sorescu
Belarus: Plotnikov - Bykov, Volkov, Khaderkevich, Malkevich - Kovalev, Selayava, Yablonski, Ebong - Bakhar, Khvaschinski
Rezerve: Makavchik, Kudravets - Stepanov, Shvetsov, Polyakov, Shauchenka, Bacharou, Yuzepchuk, Kalpenko, Grechikho, Klimovich, Marozau

UPDATE | România va evolua în echipamentul galben complet în această seară, la fel ca în meciul din Andorra, din prima etapă a preliminariilor EURO 2024. La ședința tehnică din această dimineață s-a stabilit și că oaspeții din Belarus vor evolua în vișiniu.
UPDATE | Edi Iordănescu a decis pe ce jucători se va baza la duelul din această seară. Conform site-ului oficial al UEFA, Adrian Șut, Ionuț Nedelcearu și Marius Ștefănescu sunt jucătorii lăsați în afara lotului.
Lotul României pentru meciul cu Belarus:
  • Portari: Florin Niță, Ionuț Radu, Horațiu Moldovan
  • Fundași: Andrei Rațiu, Radu Drăgușin, Cristian Manea, Adrian Rus, Raul Opruț, Andrei Burcă
  • Mijlocași: Tudor Băluță, Alexandru Cicâldău, Nicolae Stanciu, Darius Olaru, Marus Marin, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu, Deian Sorescu
  • Atacanți: Denis Alibec, Louis Munteanu, Alex Dobre, Florin Tănase, Dennis Man
UPDATE | Din păcate, victoria din Andorra a fost umbrită de unele incidente în sectorul rezervat suporterilor naționalei României. În acest context, FRF a postat pe site-ul oficial un mesaj relevant, în care face apel la fanii care vor merge deseară pe Arena Națională să se concentreze doar pe încurajarea tricolorilor și să uite de "războaiele" interne sau de alte genuri. Probabil că federalii se tem de unele mesaje sau scandări dure la adresa Ungariei, în condițiile în care maghiarii au anunțat că vor afișa harta "Ungariei Mari" la meciurile echipei naționale.
"E primul meci acasă din preliminariile pentru EURO 2024. Naționala noastră vine după o perioadă în care rezultatele nu au fost cele dorite. Iar în momentele grele trebuie să strângem rândurile, să fim uniți, să ne ajutăm, să luptăm împreună pentru a ne ridica. Da, există dezamăgire, dar dezamăgirea vine când îți pasă și îți pasă doar atunci când iubești! Da, iubim echipa națională, chiar dacă azi, poate, nu e la fel de ușor să o spunem ca în trecut. Dar cu toții sperăm că această nouă campanie de calificare va fi una de succes și că vom reuși să ne calificăm la EURO, așa cum am făcut și în 2016, după 8 ani de absență.
Haideți să fim alături de naționala noastră! Suntem români și echipa națională este o parte importantă din identitatea noastră. Dar fotbalul trebuie să rămână fotbal! Trebuie să profităm de toate atuurile, iar un stadion colorat în galben, cu zeci de mii de inimi ce bat pentru România, ne face să fim mai puternici. Haideți să păstrăm acest atu, să nu îl irosim. În această seară, Luptăm împreună pentru România! Și atât! Singurul meci care se joacă pe Arena Națională este România – Belarus!", a fost mesajul postat pe FRF.ro.
UPDATE | Aseară, naționala Românie a susținut antrenamentul oficial înainte de jocul cu Belarus. Tricolorii s-au întrecut în execuții spectaculoase, pe care sperăm să le pună în practică și la partida din această seară.
Știrea inițială
Obiectivul principal al României este calificarea la EURO 2024 din Germania, iar ținta realistă este locul al doilea în grupa preliminară. Elveția este favorita certă a grupei. Contracandidatele la poziția secundă a grupei sunt Israel și Kosovo, care s-au încurcat reciproc în prima etapă, după remiza 1-1 la Tel-Aviv. Cu o victorie contra celor din Belarus, naționala României are șansa de a-și consolida locul al doilea în grupă și de a-și întări moralul înaintea meciurilor din luna Iunie.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de 6 ori până acum. România a câștigat 4 dintre aceste partide, celelalte două terminându-se la egalitate. Cu toate acestea, meciul trebuie tratat cu maximă seriozitate de către băieții lui Edi Iordănescu, pentru că ambele remize au fost înregistrate în ultimele două meciuri oficiale dintre cele două echipe, mai exact în campania de calificare pentru EURO 2012, campanie total ratată de tricolori.
Cel mai periculos om din atacul României în meciul cu Andorra a fost Denis Alibec. Golgheterul liderului din Superliga Farul a marcat golul al doilea al naționalei, primul fiind înscris de Dennis Man. Deznodământul meciului a fost evident încă din minutul 61, când mijlocașul din Andorra, Marc Rebes, a văzut al doilea galben. Alibec a declarat că sunt trei puncte extrem de importante și că speră că această victorie i-a descătușat pe "tricolori" pentru meciurile care urmează. Considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației sale, Alibec (32 ani) a ajuns la 3 goluri înscrise pentru România, la 8 ani după debutul la națională.
Un alt factor important este recuperarea după o deplasare lungă.
"Suntem foarte obosiţi pentru că timpul a fost inamicul nostru, coroborat cu drumul. Am dormit puţin, băieţii nu au avut timp de odihnă, am avut întârziere şi cu avionul. Am ajuns acasă şi am mâncat la 10:00 seara. E oboseală, e o deplasare foarte complicată. Provocarea cea mai mare a noastră este să recuperăm din punct de vedere fizic jucătorii, pentru că mental sunt destul de bine" a spus selecționerul Iordănescu.
Citește și:

România - Belarus | Avantaj, noi

Belarus n-a mai învins pe nimeni de 2 ani în partidele oficiale, ultimul succes având loc în 27 martie 2021 împotriva Estoniei, scor 4-2, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. Reprezentativa condusă de Georgy Kondratyev are de suferit și din pricina invaziei ruse din Ucraina. Belarus este nevoit[ să joace meciurile considerate pe teren propriu departe de casă. Ultimul meci jucat "acasă" a fost în Serbia, la Novi Sad. Acolo au suferit o înfrângere usturătoare împotriva Elveției, cu scorul de 5-0, fiind a opta consecutivă în preliminariile Campionatului Mondial și European. Bielorușii nu s-au calificat niciodată la un turneu final, cea mai bună clasare într-o grupa preliminară fiind un loc 3 în grupa pentru Cupa Mondială din 2002.
Situația este incertă pentru naționala Belarusului, întrucât aceștia ar putea fi excluși de UEFA din preliminarii, ca o urmare a susținerii Rusiei în războiul contra Ucrainei (Rusia este deja exclusă din orice competiție UEFA). O decizie finală urmează să fie luată pe data de 4 aprilie, la reuniunea Comitetului Executiv.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
"Tricolorii" sunt favoriți înaintea partidei din această seară. Valoarea totală a selecționatei României este de 75.3 milioane de euro, spre deosebire de doar cele 12.45 valorate de băieții lui Georgy Kondratyev, conform site-ului transfermarkt.com. Chiar și cu o victorie împotriva Belarusului și automat cu 6 puncte din primele două meciuri ale acestor preliminarii, presiunea rămâne ridicată pentru selecționer. Următoarele 4 meciuri sunt adevăratele teste pe care naționala României le va avea și probabil sunt meciurile care vor tranșa în mare măsură această campanie de calificare. Echipa antrenată de Edi Iordănescu vor întâlni de 2 ori reprezentativa din Kosovo, Elveția în deplasare și Israel pe teren propriu. Selecționerul a declarat că dacă nu va reuși calificarea cu România la europeanul din Germania va pleca.
Citește și:

Programul Grupei I, preliminariile pentru EURO 2024

28 martie 2023
ora 21:45 | ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel
16 iunie 2023
ora 21:45 | Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția
19 iunie 2023
ora 21:45 | Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra
9 septembrie 2023
ora 19:00 | Andorra – Belarus
ora 21:45 | ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția
12 septembrie 2023
ora 21:45 | ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra
12 octombrie 2023
ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția
15 octombrie 2023
ora 19:00 | Elveția – Belarus
ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel
18 noiembrie 2023
ora 19:00 | Belarus – Andorra
ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
21 noiembrie 2023
ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo