Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România câștigă cu Belarus și are punctaj maxim în preliminariile EURO! Surpriză uriașă în grupa tricolorilor

Dani Morar

Actualizat 29/03/2023 la 08:59 GMT+3

România a câștigat cu Belarus, scor 2-1, Stanciu și Burcă marcând golurile tricolorilor. Băieții lui Edi Iordănescu au făcut o primă repriză foarte bună, când au dominat jocul, dar au avut mari emoții pe final, Morozov reducând din diferență.

România - Belarus. Denis Alibec și Burcă, celebrând golul 2. Sursă foto: Gsp

Credit imagine: Eurosport

România a câștigat cu 2-1 în fața celor din Belarus, după o primă repriză foarte bună făcută de tricolori. Băieții lui Edi Iordănescu au evoluat foarte bine în prima repriză, când jocul a avut intensitate, dar au încasat un gol pe final și au trăit cu emoții ultimele minute din meci.
Partida a început pe contre, Belarus dovedind că nu a venit să joace la egal. România a amenințat poarta pentru prima dată după 8 minute, dar centrarea lui Răzvan Marin din corner a fost respinsă de portarul oaspeților. Mijlocașul nostru a fost nevoit apoi să comită un fault, pentru a opri contraatacul bielorușilor.
În minutul 11, Olimpiu Moruțan l-a lansat excelent spre poartă pe Denis Alibec, dar Plotnikov a ieșit la 25 de metri și a respins în aut. Atacantul nostru a cerut henț, ceea ce ar fi însemnat și eliminarea portarului, dar nu s-a pus problema de acest lucru.
România a deschis scorul în minutul 17. Nicolae Stanciu a șutat dintr-o lovitură liberă din unghi, lateral stânga, iar mingea a părut să fie ușor deviată de unul dintre fundașii adverși. Mingea a intrat în vinclu, iar golul i-a fost atribuit mijlocașului de la Wuhan Three Towns.
La doar un minut după gol, Denis Alibec a tras la colțul lung, iar mingea a prins pământul chiar în fața portarului, care a respins cu greu. Tricolorii au făcut până la urmă 2-0 în minutul 19. Răzvan Marin a centrat de pe dreapta, iar Burcă a făcut un efort extraordinar și a reluat în poartă cu o execuție foarte grea.
În minutul 28, Cristi Manea a centrat foarte bine după insistențele lui Alibec, care a recuperat în apropierea careului advers. Dennis Man s-a aflat la capătul pasei, iar arădeanul a fost aproape de a marca al doilea gol consecutiv cu capul la echipa națională. Mingea trimisă de jucătorul Parmei, a trecut, însă, la câțiva centimetri de bară.
Bielorușii au profitat de o greșeală la mijlocul terenului și Bakhar a șutat peste de la marginea careului, fără a-i da mari emoții lui Ionuț Radu. Tricolorii au scăzut ritmul din prima jumătate de oră, permițându-le adversarilor să-și creeze câteva situații bune.
Belarus a cerut și un penalty în finalul primei reprize, când mingea i-a sărit în mână lui Drăgușin. Arbitrul întâlnirii a văzut că ricoșeul s-a produs din șold, astfel că a decis că intervenția este una regulamentară, iar jocul poate continua. România a intrat la cabine cu 2-0, după ce a mai avut un atac bun, purtat de Alibec și Man.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
Citește și:

România - Belarus 2-1! Tricolorii au punctaj maxim în preliminariile EURO 2024

Repriza a doua a început cu greșeala mare a lui Ionuț Radu, care a încercat să salveze un corner și a fost aproape de a le oferi un gol adversarilor. Portarul a scăpat mingea din mâini, dar atacanții bieloruși nu au putut profita pentru a reveni în joc.
Denis Alibec a irosit ocazia de a închide meciul, în minutul 58. Atacantul de la Farul Constanța a profitat de o deviere fericită în urma centrării lui Drăgușin și a șutat puternic de la aproximativ 10 metri, lovind transversala.
România a scăpat de gol la ocazia lui Bakhar, cu 15 minute înainte de final. Atacntul bielorus venise nemarcat, dar a reluat slab, direct în brațele lui Ionuț Radu, care a menținut avantajul de pe tabelă.
Alex Dobre a trimis o torpilă de la marginea careului, care a trecut puțin pe lângă. La doar 2 minute distanță, Tănase a dat o pasă greșită, iar Morozov a șutat pe jos, Radu intervenind din nou salvator. Morozov a reușit să reducă din diferență în minutul 86, iar tricolorii au avut mari emoții pe final.
România - Belarus s-a încheiat 2-1, chiar dacă am trăit periculos în ultimele minute ale întâlnirii. Edi Iordănescu și compania au 6 puncte din 6 posibile după două etape și ocupă locul 2 în grupa I a preliminariilor Campionatului European, la egalitate cu Elveția, care are un golaveraj mai bun.
Kosovo a remizat cu Andorra, într-o altă partidă din grupă, rezultatul însemnând o surpriză uriașă în aceste preliminarii. Elveția a trecut cu 3-0 de Israel și are un golaveraj de 8-0 după două partide.
Rezultatele serii din grupa României:
  • România Belarus 2-0
  • Elveția – Israel 3-0
  • Kosovo – Andorra 1-1
Clasamentul grupei I din preliminariile EURO 2024:
  • 1. Elveția - 6 puncte
  • 2. România - 6 puncte
  • 3. Kosovo - 2 puncte
  • 4. Andorra - 1 punct
  • 5. Israel - 1 punct
  • 6. Belarus - 0 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo