Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România nu e încă sigură de calificarea la EURO 2024! În ce condiții vor prinde "tricolorii" un loc la turneul final

Bianca Dumitru

Publicat 16/10/2023 la 00:16 GMT+3

Echipa națională a României s-a impus în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața celor din Andorra, într-un meci contând pentru a 8-a etapă a preliminariilor EURO 2024. "Tricolorii" sunt lideri în clasamentul grupei I, dar nu sunt siguri încă de calificarea la turneul final.

11-le României în meciul cu Andorra

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat fără probleme, în această seară, pe teren propriu, duelul cu Andorra, scor 4-0, meci contând pentru a 8-a etapă a preliminariilor EURO 2024.
Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin și Florinel Coman, iar Edi Iordănescu a obținut astfel cea mai clară victorie pe banca României în meciuri oficiale (România a mai câștigat și cu scorul de 0-5, cu Moldova, dar în amical).
În urma acestui rezultat, coroborat cu remiza dintre Elveția și Belarus din această seară, România a urcat pe primul loc al clasamentului grupei I. Echipa lui Edi Iordănescu, neînvinsă în această campanie de calificare la EURO, a ajuns la 16 puncte, având cu un punct mai mult decât Elveția, care are însă un meci în minus, din cauza amânării partidei cu Israel.
Aceasta din urmă are două meciuri mai puțin disputate decât România și este pe locul 3, la doar 5 puncte de "tricolori", care nu sunt, în aceste condiții, siguri de calificarea la turneul final.
Citește și:

Calculele calificării României la EURO 2024

Astfel, pentru a fi sigură de un loc la Campionatul European de anul viitor, naționala României are nevoie de cel puțin 4 puncte în meciurile din noiembrie, atunci când le mai are de înfruntat pe Israel și Elveția.
Echipa lui Edi Iordănescu ar mai putea spera la calificare și în cazul în care obține 3 puncte, dar atunci va depinde foarte mult de rezultatele Israelului.
De asemenea, "tricolorii" s-ar putea califica la EURO 2024 chiar și fără să obțină vreun punct luna viitoare, dar asta în condițiile în care Israelul nu va câștiga mai mult de un punct din duelurile cu Kosovo, Elveția și Andorra.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în Israel și dacă naționala pregătită de Alon Hazan va putea disputa ultimele meciuri din această campanie de calificare conform programării făcute în ultimele zile.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?

PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN PRELIMINARIILE EURO 2024

Etapa 9 (18 noiembrie 2023):
  • ora 18:00 | Belarus – Andorra
  • ora 20:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo
Etapa 10 (21 noiembrie 2023):
  • ora 20:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
Meciurile României din preliminariile Campionatului European 2024 vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo