Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania a tremurat cu Scoția! Turcia a produs surpriza cu Croația. Rezultatele serii în preliminariile EURO 2024

Dani Morar

Actualizat 12/10/2023 la 23:58 GMT+3

Preliminariile EURO 2024 continuă în această săptămână cu penultima acțiune a echipelor naționale. Spania s-a impus cu 2-0 în fața Scoției, în timp ce Turcia a produs surpriza în Croația, într-o seară în care naționala României nu a reușit să obțină victoria cu Belarus.

Scotland's defender #02 Aaron Hickey vies with Spain's forward #07 Alvaro Morata during the EURO 2024 first round group A qualifying football match between Spain and Scotland at the La Cartuja stadium in Seville on October 12, 2023.

Credit imagine: Getty Images

România nu a reușit să câștige meciul cu Belarus din preliminariile EURO 2024 și tremură serios pentru calificarea la turneul final. 8 partide s-au disputat în această seară, dar în niciuna ambele echipe nu au reușit să marcheze.
Norvegia s-a impus fără mari emoții în Cipru, scor 4-0. Alexander Sorloth a deschis scorul în prima repriză, iar Erling Haaland a majorat diferența în partea secundă.
Atacantul lui Manchester City a făcut dubla în minutul 72 și a pus capăt unei serii de 4 partide fără gol marcat. Ultima dată când el înscria se întâmpla în meciul cu Nottingham, de pe 23 septembrie. Aursnes a închis tabela la 4-0.
Jucătorii Spaniei au oferit imaginea serii în preliminariile EURO 2024. Morata și Carvajal au fost însoțiți de copii cu autism și au purtat căști de protecție pentru ca aceștia să nu se simtă diferiți.
Ibericii s-au chinuit în fața Scoției, de care au trecut cu 2-0. Oaspeții reușiseră să deschidă scorul prin Scott McTominay, dar reușita sa a fost anulată pentru offside. Morata și Oihan Sancet au marcat pe final, iar Spania se apropie la 3 puncte de primul loc, cu un meci mai puțin disputat.
Ziua a început cu partida dintre Letonia și Armenia, de la ora 19:00. Gazdele s-au impus cu 2-0, deși nu aveau niciun punct înaintea acestei etape, iar armenii puteau urca pe locul 2 cu un succes. Ikaunieks și Balodis au marcat pentru Letonia, care a avut și un om eliminat.
Albania este tot mai aproape de calificarea la EURO, după victoria cu 3-0 în fața Cehiei. Naționala care ne elimina de la EURO 2016 este lider în grupa E, cu 13 puncte, 4 mai mult decât Polonia.
Polonezii, fără Lewandowski, au câștigat cu 2-0 în Insulele Feroe. Sebastian Szymanski și Adam Buksa au marcat golurile oaspeților, în timp ce gazdele au rămas în 10 oameni în minutul 49, după eliminarea lui Askham.
Turcia a produs surpriza serii, reușind să învingă în deplasare vicecampioana mondială din 2018, Croația. Baris Yilmaz a marcat singurul gol al partidei în minutul 30, iar Modric și compania nu au mai reușit să revină.
Citește și:

Rezultatele serii în preliminariile EURO 2024:

  • Letonia – Armenia 2-0
  • Albania – Cehia 3-0
  • Andorra – Kosovo 0-3
  • Belarus – România 0-0
  • Cipru – Norvegia 0-4
  • Croația – Turcia 0-1
  • Insulele Feroe – Polonia 0-2
  • Spania – Scoția 2-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol