Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania, victorie la scor de neprezentare cu Norvegia. Rezultatele serii în preliminariile Euro

Cristian Mihală

Actualizat 25/03/2023 la 23:45 GMT+2

Spania s-a impus cu 3-0 în fața Norvegiei, în primul meci al "Furiei Roja" din preliminariile pentru Euro 2024. Joselu a fost eroul gazdelor, cu o dublă, într-o partidă care a însemnat debutul lui Luis de la Fuente pe banca ibericilor.

Dani Olmo of Spain scores the team's first goal past Orjan Nyland of Norway during the UEFA EURO 2024 Qualifying Round Group A match between Spain and Norway at La Rosaleda Stadium on March 25

Credit imagine: Getty Images

Spania nu câștigase ultimele 3 meciuri oficiale jucate (două egaluri și o înfrângere), astfel că Furia Roja se afla în fața unei contraperformanțe istorice. Ultima oară când ibericii nu reușiseră să se impună în 4 meciuri la rând se întâmpla tocmai în 1982.
Totuși, Spania se impusese în 31 din ultimele 32 de partide jucate acasă în preliminariile Euro (a pierdut doar cu Grecia în această serie), iar absența lui Haaland părea să fie decisivă în perspectiva disputei din această seară.
Trebuie spus că Spania pierduse o singură partidă directă cu Norvegia, la Euro 2000, impunându-se în toate cele 4 dispute jucate contra nordicilor pe teren propriu.
Confruntarea din această seară, de la Malaga, a început perfect pentru noul selecționer al ibericilor, De La Fuente, Dani Olmo deschizând scorul încă din minutul 13, după o pasă decisivă a lui Balde.
Cu reușita din această seară, atacantul de bandă al lui Leipzig a ajuns la 11 contribuții directe la golurile Spaniei în ultimii aproape 4 ani (6 goluri și 5 assisturi). Doar Morata și Ferran Torres au cifre mai bune în această perioadă la naționala Spaniei decât Dani Olmo.
Odată intrată la conducerea jocului, trupa lui De La Fuente a continuat să domine, dar ocaziile mari au lipsit la poarta lui Nyland. Doar Merino, în minutul 31, a reușit să ridice pulsul publicului, ratând o bună situație de a înscrie.

Spania - Norvegia 3-0. Final de meci de vis pentru Joselu

Repriza secundă a început cu o ocazie mare a lui Iago Aspas, dar reluarea sa la centrarea lui Carvajal a fost parată fără probleme de portarul advers, fotbalistul Celtei trimițând pe centru din poziție ideală. Revenit la națională, Iago Aspas avea 11 contribuții la goluri în cele 18 partide în care a jucat pentru "Furia Roja", dar aceasta nu a fost seara lui, fiind primul schimbat.
Oaspeții au fost aproape să dea lovitura în minutul 56, când Marcus Pedersen a prins un șut puternic, din stânga. Kepa părea bătut, dar din fericire pentru gazde șutul a fost deviat în corner de un apărător.
Toate emoțiile privind învingătorea au fost risipite în minutul 84, când Joselu, abia intrat pe teren în locul lui Morata a înscris din pasa lui Fabian Ruiz. În cele din urmă, s-a terminat 3-0, vârful lui Espanyol reușind dubla după doar un minut.
La 32 de ani, Joselu e cel mai bătrân jucător care marchează pentru Spania la debut (32 de ani și 363 zile) în ultimii 17 ani.
Pentru Spania urmează duelul cu Scoția, în deplasare, marți seară, în timp ce Norvegia va juca tot departe de Oslo, în Georgia.
Rezultatele din această seară, în preliminariile Euro
Grupa A
  • Scoția - Cipru 3-0
  • Spania - Norvegia 3-0
Grupa D
  • Armenia - Turcia 1-2
  • Croația - Țara Galilor 1-1
Grupa I
  • Israel - Kosovo 1-1
  • Belarus - Elveția 0-5
  • Andorra - România 0-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo