Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ungaria ne poate salva! Precedentul de care se agață FRF în speranța că nu vom fi suspendați

Maria Olteanu

Publicat 13/09/2023 la 11:48 GMT+3

Echipa națională de fotbal a României a câștigat partida de pe teren propriu, cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024, dar emoțiile au fost la cote maxime, după ce arbitrul a întrerupt meciul și a trimis echipele la vestiare în minutul 21. Pentru cele întâmplate, România riscă să joace fără spectatori următorul joc de pe teren propriu, însă există un argument care ne dă speranțe că am putea scăpa.

România - Kosovo.

Credit imagine: Getty Images

Echipa națională de fotbal a României a încheiat cu victorie dubla din luna septembrie, în jocul cu Kosovo, scor 2-0, dar a tremurat serios în prima parte a jocului, după ce ultrașii români l-au făcut pe arbitrul întâlnirii să oprească meciul și mai apoi să trimită echipele la vestiare pentru aproximativ o oră.
În minutul 17 al întâlnirii de pe Arena Națională, partida a fost întreruptă aproape o oră din cauza scandărilor și a unui banner cu tentă politică afișat de fanii tricolorilor ("Kosovo e Serbia"). În cele din urmă meciul s-a reluat, deși kosovarii au refuzat inițial să se mai întoarcă pe gazon, iar România a alergat până spre final după victoria care o duce cu un pas mai aproape de turneul final din Germania.
Tricolorii sunt în grafic dincolo de jumătatea preliminariilor, pe loc calificabil, la două puncte în spatele liderului Elveția și la un punct peste Israel, principala contracandidată.
România mai are două meciuri de jucat în fața propriilor fani în aceste preliminarii, cu Andorra în octombrie și cu Elveția în noiembrie, însă UEFA ne-ar putea sancționa dur pentru cele întâmplate la meciul de marți seara.
Forul internațional va avea pe masă evenimentul de la București și șansele ca România să se aleagă cu porție închise sunt foarte mari. Mesajul afișat cu tentă politică, care în mod normal nu ar fi avut ce să caute pe o arenă de sport, i-ar putea determina pe cei de la UEFA să ia măsuri, mai ales că România nu este la prima abatere de acest fel.
În drumul spre Euro 2024, tricolorii ar putea juca cu tribunele goale următorul meci de acasă, cu Andorra, iar într-un scenariu și mai negru chiar și ultimul meci, cu Elveția, din noiembrie.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?

Există un motiv care ne face să sperăm că am putea scăpa de suspendare

Sunt șanse mici ca România să scape neavertizată după cele întâmplate marți seara pe Arena Națională, dar o situație similară s-a terminat recent favorabil pentru Ungaria.
În luna martie, la partida Ungaria - Estonia, la jumătatea primei reprize, ultrașii maghiar au afișat la una dintre peluze, chiar în spatele porții, steagul "Ungariei Mari". La momentul respectiv, aceștia au anunțat că au primit aviz pozitiv pentru a face așa ceva, dar UEFA a reacționat imediat și a negat faptul că a acceptat afișarea însemnelor cu Ungaria Mare la competițiile internaționale pe care le organizează.
În ciuda celor întâmplate, naționala vecină a scăpat fără suspendare, așa că există o speranță de care România se poate lega, în așteptarea unui răspuns de la UEFA.
Rămâne de văzut ce decizie va lua forul internațional, cu atât mai mult cu cât România nu se află la prima abatere în aceste preliminarii, FRF fiind sancționată și după meciul din martie, cu Belarus, cu 15.000 de euro, după scandările fanilor.

Iordănescu nu concepe să rateze calificarea la "masa verde"

La finalul partidei, Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre jucători, lăudând în special atitudinea acestora. Selecționerul a recunoscut că incidentele din prima repriză l-au speriat serios, pentru că acest meci ar fi putut fi pierdut la masa-verde din cauza suporterilor.
"Felicitări băieţilor, au fost minunaţi, au arătat caracter, personalitate. Au arătat că ştiu să depăşească momentele grele, ce se întâmplă în jurul echipei naţionale nu e uşor de digerat. Am băieţi cu caracter, cu suflet mare şi băieţi cu valoare. Am obţinut o victorie meritată total şi mergem înainte cu încredere. Da, normal că nu doream aşa ceva, să pierdem meciul. Să ratezi o calificare la masa verde nu era OK. Sunt suporteri care au încurajat tot timpul echipa naţională şi îi rog din suflet să meargă înainte şi să se concentreze pe încurajarea echipei naţionale", a spus Edi Iordănescu, citat de as.ro.
Clasamentul grupei I:
  • 1. Elveția – 14 puncte
  • 2. România - 12 puncte
  • 3. Israel – 11 puncte
  • 4. Belarus – 4 puncte
  • 5. Kosovo – 4 puncte
  • 6. Andorra – 2 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo