Mirel Rădoi a avut în această seară conferința de presă oficială înaintea jocului România – Armenia, programat luni, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua. Este un joc decisiv pentru tricolori în campania de calificare la Cupa Mondială, în tentativa de a prinde locul 2 în grupă.
Selecționerul a avut o reacție surprinzătoare în timpul conferinței de presă. Când a fost întrebat dacă Andrei Ivan știa că trebuie să îl marcheze pe Thomas Muller în meciul cu Germania, la golul doi al adversarilor (scor 1-2), Mirel Rădoi l-a chemat pe jucător pentru a da personal explicații.
Fotbal
Mihai Stoichiță, deosebit de optimist în privința preliminariilor EURO 2024. "Ne calificăm!"
21/11/2022 LA 21:37

A greșit sau nu Mirel Rădoi la conferința de presă, când l-a chemat pe Andrei Ivan? Sorin Cîrțu l-a criticat

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, clubul la care este legitimat Andrei Ivan a avut o intervenție telefonică la emisiunea Digi Sport Special. Oficialul a susținut că a fost deranjat de atitudinea selecționerului.
https://i.eurosport.com/2017/07/18/2129366.jpg
"Nu aș vrea să interpretați subiectiv ce spun, că este jucătorul nostru, dar ar trebui să se facă o diferențiere între o greșeală tactică și una tehnică. La el e o greșeală tehnică. El a respectat marcajul la Muller. Faptul că l-a pierdut pe drum e o greșeală tehnică. Așa și la Manea. La Manea, când sare la cap cu Goretzka, e tot o greșeală tehnică. A sărit ăla mai sus ca el. Așa putem să interpretăm și golul unu al Germaniei. Aia e execuția unui jucător de 50-60 de milioane. Putem să o punem în balanță cu situația lui Pușcaș. Pușcaș avea mai mult spațiu decat Gnabry.
Și la Ianis, a vrut să i-o dea printre picioare lui Rudiger sau nu? Contează modul cum a gândit-o. Era într-o criză de spațiu acolo. Să luăm în calcul și adversarul pe care l-am avut. Te face să greșești. Nimeni nu vrea să îl țină pe Muller, nimeni nu vrea să stea în spate tot meciul, dar adversarul te împinge. Nu mi-a plăcut situația și când o să vorbesc cu Mirel o să îi spun. Nu trebuia adus acolo copilul. Conferința e a antrenorului. Cum să nu îl crezi pe antrenorul echipei naționale?
Ivan a intrat înainte de Muller în teren. În comentariile pe care le-a făcut Mirel, ați văzut că i s-a transmis lui Andrei de pe margine să stea cu Muller, deci a fost o chestie de moment. Nu sunt greșeli nici ale antrenorului. E o greșeală tehnică. Se întâmplă când ai în față adversari superiori, de milioane", a declarat Sorin Cîrțu pentru Digi Sport.
România este pe locul 4 înaintea jocului cu Armenia, fiind la 2 puncte distanță. Ambele selecționate mai au câte 3 jocuri până la finalul campaniei de calificare. Macedonia de Nord este și ea implicată în lupte pentru accederea în play-off, fiind la egalitate de puncte cu Armenia. Macedonia de Nord înfruntă, luni, Germania.
International friendlies
Cei 3 "tricolori" care au impresionat în amicalul cu Moldova! "Am văzut schimbări în bine"
21/11/2022 LA 13:06
International friendlies
Edi Iordănescu, după ce încheie anul cu victorie: "Trebuie să facem front comun!"
20/11/2022 LA 21:16