Selecţionata de fotbal a Armeniei, pe care România o va înfrunta luni, la Bucureşti, a remizat cu Islanda, 1-1, vineri, în deplasare, într-un meci din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Armenii au deschis scorul la Reykjavik prin fundaşul dreapta Kamo Hovhanisian (35), fiind egalaţi spre final, când a marcat Isak Bergmann Johannesson (77).
Nordicii au avut doar două șuturi pe poartă, motiv pentru selecționerul Armeniei, ibericul Joaquin Caparros Camino, să se declare dezamăgit de rezultat.
"În fotbal, tot ceea ce contează e rezultatul final. Cred că ne-am creat multe ocazii de a marca, dar până la urmă s-a terminat egal. Fotbalul te pedepsește, când nu îți fructifici oportunitățile create. Islanda a avut o singură ocazie și a marcat. Îi felicit pentru faptul că au fost foarte eficienți", a spus selecționerul Armeniei, Joaquin Caparros Camino, la conferința de presă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi s-a decis: face cel puțin 3 schimbări pentru România - Armenia. Cum va arăta primul "11"
09/10/2021 LA 09:53
CITEȘTE ȘI:
RĂDOI S-A DECIS: FACE CEL PUȚIN 3 SCHIMBĂRI PENTRU ROMÂNIA - ARMENIA. CUM VA ARĂTA PRIMUL "11"

Capparos, înainte de România - Armenia: "3 echipe se bat pentru locul 2"

După 7 meciuri din grupa J, Germania e virtual câștigătoare a grupei, cu 6 victorii. Lupta pentru locul secund se anunță una pe muchie de cuțit, tricolorii având șansa să urce pe doi după partidele de luni. Noi întâlnim Armenia, în Ghencea, în timp ce Macedonia de Nord primește vizita Germaniei.
"Grupa este una foarte echilibrată, ceea ce e cel mai important e că depindem exclusiv de noi, nu stăm la mâna indirectelor. Suntem 3 echipe în cursa pentru locul secund", a mai explicat tehnicianul spaniol.
O victorie în Islanda ar fi fost extrem de importantă pentru Armenia, care putea să joace la egal contra României. Întrebat dacă va schimba tactica pe care și-o propusese, după remiza contra nordicilor, tehnicianul Armeniei nu a vrut să divulge prea multe detalii.
"Să așteptăm. Principalul nostru scop acum e să îi ajutăm pe jucători să se recupereze foarte bine înainte de meciul de luni. E timp să ne gândim la tactica pentru partida cu România", a concluzionat Capparos.
Armenia a avut un start excelent de campanie, dar în ultimele 4 meciuri nu a obținut vreun succes, remizând inclusiv cu Liechtenstein, codașa grupei, pe teren propriu.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.
România - Armenia se joacă luni, de la 21:45, la București, și va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Norvegia - Olanda 1-1 | Van Dijk a împins un fan care a vrut să-l îmbrățișeze, la Oslo
02/09/2021 LA 07:48
Fotbal
Olanda și-a desemnat noul selecționer, după eșecul cu de Boer! Ce legendă vine pe banca tehnică
22/07/2021 LA 04:15