România s-a prezentat neașteptat de bine la Hamburg, contra Germaniei, tactica lui Rădoi și primul "11" ales fiind inspirate. Din păcate, valoarea adversarului, lipsa marcajului lui Andrei Ivan la Muller - la golul secund -, accidentarea lui Burcă și neinspirația la schimbări au făcut ca tricolorii să plece fără punct, deși au reușit o partidă bună.
Selecționerul a pregătit pentru confruntarea de ieri un 5-4-1 pe care nu l-a mai utilizat până acum, astfel că împotriva Armeniei, luni, registrul va fi schimbat. România va evolua în modulul 4-2-3-1, care, în funcție de faze, se poate transforma în 4-3-3.
Burcă, accidentat, va ieși din primul "11", dar acest lucru nu va cântări descisiv, chiar dacă acesta a făcut un meci perfect cu Germania: Rus și Chiricheș s-au descurcat mai mult decât onorabil și ei. Așadar, în locul lui Burcă, Rădoi va folosi un mijlocaș, astfel încât prima reprezentativă să interpreteze o partitură mai ofensivă. Cel mai probabil Moruțan, omul care a jucat excelent pentru Galata în ultima perioadă, va intra în echipa de start a tricolorilor.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
CITEȘTE ȘI:
TOATE CALCULELE DE CALIFICARE ÎN BARAJUL PENTRU CUPA MONDIALĂ

Toșca și Pușcaș, out pentru România - Armenia

Multe în alegerea primului "11" de luni vor fi influențate și de starea fizică a fotbaliștilor de după un meci atât de epuizant ca cel împotriva lui Sane&Co, dar, în condiții normale, al doilea fotbalist care va părăsi echipa de start este Alin Toșca. Depășit constant de adversari - în special în prima repriză nemții au atacat cu precădere în banda lor dreaptă, sesizând că Toșca e ușor de surprins -, fostul jucător de la FCSB îi va lăsa locul lui Bancu. Fotbalistul Craiovei are carențe pe faza defensivă, motiv pentru care selecționerul l-a preferat cu Germania pe Toșca, dar acum vom interpreta o cu totul altă partitură. Bancu sprijină des ofensiva și e evident o soluție mult mai bună într-o partidă în care ai doar șansa victoriei.
Răzvan Marin a fost depășit și el cu ușurință, fiind de multe ori surprins în "no man's land" contra formației lui Flick și cu siguranță stafful tehnic se gândește la alternativa Cicâldău. Dacă mijlocașul lui Cagliari își poate păstra, totuși, locul în primul "11", Pușcaș mai mult ca sigur va fi schimbat. Vârful lui Reading a fost probabil cel mai slab de pe teren cu Germania (la concurență cu Andrei Ivan, intrat în repriza secundă) și îi va lăsa locul lui Keșeru. Fără gol din aprilie, Pușcaș a acuzat și crampe pe final, astfel că schimbarea lui se justifică și din punct de vedere al stării fizice.
Echipa probabilă a României cu Armenia:
  • Niță - Rațiu, Rus, Chiricheș, Bancu - R.Marin/Cicâldău, Stanciu - Hagi, Moruțan, Mihăilă - Keșeru
Chiar dacă momentan România e pe 4 în grupă, șansele la locul doi sunt mari, clasamentul putându-se schimba fundamental în favoarea noastră după meciurile de luni. Noi avem meci direct în Ghencea cu Armenia, iar Macedonia de Nord întâlnește Germania.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
România - Armenia se joacă luni, de la 21:45, la București, și va putea fi urmărită în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24
Scottish Premiership
Ianis Hagi, primele imagini de la antrenamente după accidentarea teribilă suferită în ianuarie
24/10/2022 LA 11:57