Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Armenia - România preliminarii CM | Germania e istorie. Marea preocupare a lui Rădoi

Cristian Mihală

Actualizat 29/03/2021 la 08:10 GMT+3

Armenia - România preliminarii CM | După victoria cu Macedonia de Nord și înfrângerea în fața Germaniei, România va întâlni miercuri, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, reprezentativa Armeniei, în deplasare la Erevan. Selecționerul Mirel Rădoi a prefațat întâlnirea spunând că întâlnim o echipă extrem de articulată, care posedă calități.

România - Germania 0-1, în preliminariile CM 2022

Credit imagine: Eurosport

Armenia a învins duminică Islanda, cu 2-0, un rezultat aparent neașteptat, care care nu l-a surprins însă pe Mirel Rădoi. Acesta e convins că tricolorii pot învinge la Erevan, însă e extrem de preocupat de modul în care se vor reface fizic jucătorii săi, după două partide în care au făcut risipă de efort.
"Pentru mine nu este o surpriză victoria Armeniei. Este o echipă unită, agresivă, mai ales atunci când joacă fără Mkhitaryan, pentru că își dau seama că nu au un jucător care să decidă partida de unul singur și atunci reacționează la nivel de grup. E o echipă arțăgoasă, cu un stil de joc care nu place României. Sunt agresivi, combativi, cu organizare defensivă bună și ne pot pune probleme. Cu o victorie împotriva Armeniei putem termina această perioadă pe locul 2, dar nu ne așteaptă un meci usor, pentru că vor juca mult mai calculați decât au făcut-o în meciul cu Islanda, și se vor axa pe contraatac", a spus tehnicianul român, care a mai completat că în momentul de față este preocupat de recuperarea jucătorilor, pentru că aceștia au risipit multă energie, mai ales în repriza a doua.

Rădoi crede că România nu merita vreun punct cu Germania

În ciuda înfrângerii cu Germania, antrenorul Mirel Rădoi nu s-a arătat afectat, declarând la conferința de presă de după meci că tricolorii vor lua din acest meci părțile bune.
Explicând tactica de joc pregătită pentru acest meci, tehnicianul român a spus: "Era clar că diferența de valoare exista. Am încercat să acoperim această diferență printr-o organizare mai bună și prin determinarea jucătorilor, prin comprimarea spațiilor. Din păcate am avut momente în care am ezitat să ieșim din apărare, așa cum am pregătit, și a părut că suntem în dificultate, deoarece ajungeau rapid la poarta noastră. Dar, au fost și momente de joc în care am arătat bine, am fost agresivi, am recuperat mingea și am reușit să pasăm. Au fost aspecte pozitive mai ales în repriza secundă".
Referindu-se la ocaziile de pe finalul meciului, Rădoi a mai spus: "Fotbalul câteodată este nedrept și chiar dacă Germania merita să câștige, puteam la sfârșit să vorbim de un rezultat de egalitate, care nu cred că ar fi fost meritat pentru noi".
După această înfrângere, România ocupă locul 4 în grupa J, cu 3 puncte, primele două locuri fiind ocupate la egalitate de puncte (6), de Germania și Armenia, pe locul 3 aflându-se Macedonia de Nord, care a câștigat cu 5-0 meciul cu Liechtenstein.
Pentru România, urmează partida cu Armenia, formația care a surprins plăcut în acest start de preliminarii. Confruntarea e miercuri, de la ora 19:00, și poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo