Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce adversari ar fi putut întâlni România în barajul pentru Mondial! Misiunea ar fi fost infernală

Nicu Savin

Actualizat 15/11/2021 la 00:02 GMT+2

România a terminat pe locul 3 Grupa J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar și nu mai are nicio șansă să ajungă la turneul final. Misiunea ar fi fost una foarte grea pentru tricolori și dacă ajungeau la baraj, acolo unde ar fi întâlnit echipe foarte puternice.

Jorginho Italy Switzerland

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat în deplasare cu Liechtenstein, scor 2-0, dar nu a primit o mâna de ajutor sperată din partea Islandei, care pierdut pe terenul Macedoniei de Nord, scor 1-2. Ca atare, tricolorii au terminat pe locul trei în Grupa J și vor privi de la televizor Campionatul Mondial din Qatar de anul viitor.
România avea nevoie de minim un egal al Islandei la Skopje, rezultat la care am sperat la un moment dat. Alioski a deschis scorul pentru macedoneni în minutul 7, dar Thorsteinsson a făcut 1-1 în minutul 54 și speranțele s-au aprins în tabăra noastră. Din păcate, Elmas i-a readus în avantaj pe elvevii lui Blagoja Milevski, iar în minutul 87 jucătorul lui Napoli a stabilit și scorul final, 3-1.
Citește și:

Peste cine ar fi dat România la barajul pentru Mondial

Așadar Macedonia de Nord visează în continuare la turneul final din Qatar, urmând a juca la barajul din luna martie, unde ar fi putut fi România. Cele 12 echipe care vor participa la baraj vor fi împărțite în 3 grupe de câte 4 și vor juca în sistem KO (semifinale - finală), iar cele 4 învingătoare vor merge în Qatar. Împărțirea se va face în funcție de clasamentul FIFA, astfel că Macedonia de Nord nu va fi cap de serie, postură în care s-ar fi aflat și România dacă ar fi ajuns la baraj.
Ca un exercițiu de imaginație, putem spune că adversarii pe care îi vor avea macedonenii ar fi putut fi ai noștri. Deocamdată se cunosc exact doar 2 echipe care sunt sigure de prezența la baraj, în afara Macedoniei de Nord. Este vorba despre Scoția și Rusia, care au terminat pe locurile secunde în grupele F și H.
Cine va ajunge la baraj din celelalte grupe
  • Grupa A: Portugalia - Lusitanii au fost învinși de Serbia și au terminat preliminariile pe locul 2.
  • Grupa B: Suedia - Spania a câștigat cu 1-0 și a obținut calificarea directă la turneul final, lăsând naționala lui Zlatan Ibrahimovic pe locul 2.
  • Grupa C: Italia sau Elveția - Cele 2 echipe se află la egalitate de puncte înaintea ultimei etape. Câștigătoarea se va decide la golaveraj, campioana europeană având un avantaj de 2 goluri. Italia va juca în ultimul meci în Irlanda de Nord, iar Elveția ca întâlni acasă Bulgaria.
  • Grupa D: Finlanda sau Ucraina - Scandinavii au 2 puncte avans, dar vor juca în ultimul meci contra Franței (deja câștigătoarea grupei). Ucraina va juca în deplasare cu Bosnia, echipă care nu mai are nicio șansă.
  • Grupa E: Țara Galilor sau Cehia - Galezii au 3 puncte în plus, dar un meci mai greu în ultima rundă, cu Belgia. Cehia va întâlni acasă Estonia și poate prinde locul 2 în cazul unei victorii, coroborate cu o înfrângere a Țării Galilor.
  • Grupa G: Olanda, Norvegia sau Turcia - cea mai echilibrată grupă dintre toate. Batavii au prima șansă la primul loc, pentru asta având nevoie de o remiză contra Norvegiei în ultimaul meci. Turcia ar putea fi la egalitate cu Olanda în acest context, dar diferența de golaveraj este clar în favoarea Portocalei Mecanice. Turcii joacă în Muntenegru în ultima rundă și în cazul unei victorii sunt aproape siguri de locul secund.
  • Grupa I: 99,99% Polonia va termina pe locul 2. Anglia are 3 puncte avans și un meci de jucat în San Marino, unde are nevoie de un punct pentru a câștiga grupa.
Pe lângă cele 10 echipe clasate pe locurile doi în grupele preliminarii, la barajul din martie se vor califica și cele mai bine clasate 2 echipe din Liga Națiunilor, care au terminat mai jos de locul doi în grupele lor din preliminarii.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo