În prima fază a play-off-ului european, Cehia va înfrunta Suedia, pe 24 martie, iar învingătoarea din acest meci ar trebui să întâlnească apoi câştigătoarea partidei dintre Polonia şi Rusia. Polonezii au afirmat că nu vor evolua contra selecționatei ruse.
Cehia şi Rusia, dacă obţin victoria în primul meci, ar putea fi adversare pe 29 martie, joc în care miza este un bilet la Mondialul din Qatar.
''În actualul context internaţional, caracterizat de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, considerăm că nu putem juca o eventuală partidă contra Rusiei'', se arată într-o declaraţie a Federaţiei cehe.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02

Cehia s-a alăturat Poloniei şi a anunţat că nu va juca împotriva naţionalei Rusiei

Aşa cum se ştie, Polonia a anunţat că va refuza să joace împotriva Rusiei, în semifinala din play-off-ul barajului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar de luna viitoare, după cum a declarat preşedintele Federaţiei polone de fotbal (PZPN), Cezary Kulesza.
''E momentul faptelor, nu doar al vorbelor. În contextul agresiunii Rusiei contra Ucrainei, naţionala Poloniei nu va juca meciul cu Rusia. Aceasta este decizia corectă", a spus Kulesza.
Iniţial, federaţiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia au cerut joi, într-un comunicat comun, mutarea meciurilor de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 prevăzute la sfârşitul lui martie în Rusia.
Aceste federaţii "nu intenţionează să meargă în Rusia" pe 24 şi 29 martie 2022, pentru a juca în vederea calificării la CM şi au cerut organizatorilor FIFA şi UEFA "să reacţioneze imediat şi să prezinte soluţii alternative", în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a întâlnirilor.
"Escaladarea militară pe care o observăm are consecinţe grave şi duce la o securitate considerabil mai mică pentru echipele noastre naţionale şi delegaţiile noastre oficiale", au remarcat cele trei federaţii.
Rusia urma să primească vizita Poloniei pe 24 martie la Moscova, în semifinale barajului pentru CM 2022.
Sursa: Agerpres
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30