Eliminată în optimi la Euro, de Anglia, Germania a intrat într-o nouă eră odată cu plecarea lui Low și sosirea omului care a scris istorie la cârma lui Bayern.
Deocamdată, moștenirea "Low" e încă puternică, lucru perfect justificat având în vedere că fostul selecționer a condus Die Mannschaft-ul pentru 15 ani. Flick are multe de rezolvat pentru ca Germania să cucerească al 5-lea titlu mondial, în iarna viitoare, în Qatar. Aceasta este concluzia nemților de la bavarianfootballworks.com, care au analizat pe toate fețele disputa contra României, câștigată in ex-tremis, 2-1, de Germania.
CITEȘTE ȘI:
Cupa Mondială FIFA
Probleme la naționala Germaniei după eliminarea de la Mondial! Hansi Flick, acuzat de favoritism
07/12/2022 LA 16:16
CIFRELE SPUN CLAR: IANIS HAGI, CEL MAI BUN JUCĂTOR ROMÂN LA HAMBURG! CINE A FOST ÎNSĂ OMUL MECIULUI

Concluziile nemților după Germania - România 2-1

1. Germania nu este Bayern Munchen
Fără a presa așa cum trebuie, cu pase previzibile și o dezvoltare greoaie a jocului. Așa a arătat Germania cu România, Die Mannschaft nearătând deloc ca o echipă a lui Hansi Flick. Defensiva a fost extrem de expusă la contrele adversarei, iar ofensiv ne-a luat foarte mult timp până să reușism să înscriem în fața unei defensive organizate a românilor.
Sunt reminiscențe din perioada Low, în care construcția era una foarte anevoioasă. Germania nu seamănă deloc cu Bayern Munchen, dar Flick a încercat să le explice jucătorilor cât de important e să alerge mai mult și să fie primii la balon. În repriza a doua, vorbele antrenorului au fost interpretate mai bine de jucători, acum așteptăm o îmbunătățire sesizabilă la partida cu Macedonia de Nord.
2. Flick are probleme mari în benzi
Jonas Hofmann și Thilo Kehrer nu sunt răspunsurile căutate de Flick pentru posturile de fundași laterali. Contra României, cei doi nu au venit cu nicio centrare utilă, mijlocașii laterali fiind singurii care au încercat centrări decisive.
Echipele mari din Europa au fundași de bandă care ajută ofensiva, iar Germania are nevoie să găsească și ea astfel de jucători, pentru că a mai rămas doar un an până la Campionatul Mondial. Flick trebuie să încerce să caute alte soluții, pentru că jucătorii folosiți ieri nu par variante pe termen lung.
3. Câtă benzină au jucătorii?
Bayern Munchen dă 5 jucători în primul "11", iar aceștia au nevoie de odihnă pentru a rămâne sănătoși și a putea da randamentul scontat. Cu excepția lui Sane - schimbat și el foarte târziu - ceilalți jucători ai bavarezilor au fost integraliști.
E de înțeles de ce a procedat Flick așa, în condițiile în care are mare încredere în foștii săi elevi, iar rezultatul nu permitea experimente. Dar fotbaliști ca Leon Goretzka și Joshua Kimmich joacă meci de meci 90 de minute pentru club și națională. Cât va mai dura până vor avea rezervorul gol? E nevoie ca ei să fie odihniți și ar fi bine ca Flick să înțeleagă asta și să îi protejeze cu Macedonia de Nord.
4. Defensiva are mari probleme
Am discutat deja despre fundașii laterali, dar apărarea în ansamblul ei a fost sub așteptări cu România. Cu excepția lui Sule, în unele momente, toți au făcut un meci foarte slab cu adversara de vineri seară. Au fost multe inexactități și gafe individuale, ca cea a lui Kehrer, care a dus la golul României. Rudiger, atât de bun la Chelsea, a fost corigent contra lui Ianis Hagi, la gol, primind mingea printre picioare. Dar, în general, Antonio a fost inexact: a făcut tacklinguri când nu trebuia, a fost în mai toate duelurile prea lent, a avut parcă o viteză în minus decât ne-am fi așteptat.
Flick trebuie să vorbeacă poate cu Tuchel astfel încât să găsească modul perfect de a-l responsabiliza pe Rudiger, astfel încât acesta să fie la fel de magic și la națională. Nu în ultimul rând, Ter Stegen a arătat că nu poate să fie un concurent serios pentru Neuer. Dacă portarul titular al naționalei lipsește, apar problemele, iar goalkeeperul Barcelonei nu le poate rezolva. Nu a părut în niciun moment încrezător în intervențiile avute și poate putea să facă mai mult la golul românilor.
CLASAMENTUL GRUPEI ROMÂNIEI
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.
Cupa Mondială FIFA
Germania e OUT, dar Neuer a rămas în istorie! Record greu de egalat stabilit de portarul neamț
01/12/2022 LA 22:02
Cupa Mondială FIFA
Final de infarct în grupa E! Japonia și Spania s-au calificat în optimi! Germania e OUT
01/12/2022 LA 20:53