Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enes Sali, discurs emoționant după ce a devenit cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale

Nicu Savin

Publicat 14/11/2021 la 22:57 GMT+2

Enes Sali a debutat în această seară în tricoul naționalei României, devenind cel ami tânăr jucător din istorie care joacă pentru prima reprezentativă. La finalul meciului din Liechtenstein, jucătorul Farului a fost foarte emoționat, spunând că și-a îndeplinit visul și că speră să reprezinte mult timp România.

Enes Sali

Credit imagine: facebook

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, iar singurul lucru pozitiv din campania recent încheiată ar fi câștigarea pentru viitor a unor jucători foarte promițători.
O parte dintre tinerii care ajungeau în semifinalele Europeanului de Tineret din 2019 au devenit piese importante ale echipei, dar meciul cu Liechtenstein a marcat un alt episod de ținut minte.
Enes Sali a intrat în minutul 82 al partidei de la Vaduz în locul lui Andrei Ivan, devenind astfel cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României, la numai15 ani, 8 luni și 22 de zile. Decizia lui Rădoi de a-l convoca și a-i acorda câteva minute nu a venit neapărat ca urmare a prestațiilor jucătorului la Farul, ci mai debragă pentru că acesta ar fi putut juca și pentru alte naționale (Canada sau Turcia).
Citește și:

Enes Sali: "Vreau să joc pentru România cât mai mult timp"

La finalul partidei din Liechtenstein, Sali s-a declarat mândru că a debutat pentru România și a menționat că vrea să îmbrace cât mai mult timp tricoul naționalei.
"Mă simt foarte bine, este o onoare pentru mine să debutez în tricoul ăsta, visam la asta de când eram mic și pot săă spun că este un vis îndeplinit. Am ales România pentru că era cea mai bună decizie și mă bucur. Vreau să joc pentru România cât mai mult timp. Știam că sunt în lot, dar nu știam dacă o să joc. Sincer, am avut puține emoții, dar când am intrat în teren, nu mai aveam nimic. M-am simțit foarte bine, băieții m-au tratat foarte bine, este frumos.", a spus Enes Sali, citat de digisport.ro.
Faptul că a bifat o prezență la naționala mare a României nu înseamnă deocamdată că țara noastră l-a câștigat definitiv pe Enes Sali. FIFA a relaxat regulile privind jucătorii care vor să reprezinte o anumită națională după ce au debutat pentru alta, astfel că Sali va trebuie să mai joace pentru România încă de 3 ori, pentru a nu mai putea să-și schimbe opțiunea.
Totuși, conform regulamentului în vigoare, Enes Sali nu poate juca pentru o altă reprezentativă în următorii 3 ani, astfel că e greu de crezut că tânărul fotbalist nu va reprezenta România și în viitor, mai ales că a declarat că se bucură de alegerea făcută.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo