După ce pista Virgiliu Postolachi a fost închisă definitiv, apar alte informații despre posibilii fotbaliști care puteau ajuta prima reprezentativă. Karim Adeyemi e unul dintre cei mai mediatizați jucători din Europa, în acest start de sezon, iar puștiul minune al lui Salzburg ar fi putut evolua pentru țara noastră. Născut din tată nigerian și mamă româncă, atacantul nemților a fost curtat de Federație, însă nu a fost convins să dea curs demersului. Lucru de înțeles, în contextul în care existau semnale clare că va fi un fotbalist de excepție, iar ușa naționalei Germaniei părea larg deschisă încă de acum doi ani.
"Nu ştiu dacă şi-ar fi dorit. Din informaţiile pe care le am, s-a încercat. Dacă este adevărat vă spun asta, doar dacă este adevărat. Din ce am auzit, că ar fi refuzat. Mă rog, s-ar fi ajuns nu foarte aproape, dar cineva, nu ştiu dacă din familie sau din jurul lui, ar fi refuzat.
Din punctul ăsta de vedere, cel puţin de când sunt eu, sunt şapte cazuri în care diverşi jucători ar fi refuzat să vină. Din Austria, din Germania, doar pentru că erau deja selecţionaţi la U16, U17 sau U18 în alte naţionale şi au refuzat la naţionala României", a declarat Rădoi, înaintea meciului de la Hamburg.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
CITEȘTE ȘI:
NEWCASTLE, NOUL PSG! SUPER-ANTRENOR, DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE ȘI DOUĂ TRANSFERURI STELARE, ÎN IARNĂ. PLANUL ARABILOR

Cine este Karim Adeyemi, noul puști minune al Germaniei

După plecarea lui Haaland, Salzburg l-a descoperit pe Daka, ajuns între timp la Leicester. Nici vorbă ca rata de goluri a formației să fi scăzut, stafful tehnic "inventând" alt tânăr cu un potențial uluitor. Adeyemi a "explodat" la Salzburg în acest sezon, având deja 7 goluri și o pasă decisivă în 9 partide de campionat. În Champions League a reușit două goluri și un assist, astfel că Flick e convins că Germania are în sfârșit un vârf care să le calce pe urme marilor Klinsmann, Bierhoff sau Klose.
Adeyemi a obținut în primele două partide din grupele Champions League 4 penaltyuri (două cu Lille, aseară, două în prima etapă, cu Sevilla). Doar Arjen Robben a obținut mai multe lovituri de la 11 metri într-un sezon de Champions League decât tânărul atacant german.
Deja formațiile mari de pe bătrânul continent îl urmăresc pas cu pas pe Adeyemi și se zvonește că Manchester United chiar ar intenționa să facă o ofertă concretă pentru un transfer, în vara lui 2022.
Adeyemi a fost în curtea lui Bayern, însă formația bavareză l-a pierdut în 2012, când puștiul a mers la Unterhaching. În 2018, deși avea doar 16 ani, austriecii de la Liefering au obținut împrumutul lui, iar efectul a fost incredibil: a marcat 15 goluri în 35 de partide pentru formația din liga a doua austriacă. Salzburg a fost imediat pe fază și a obținut transferul definitiv, lăsându-l totuși împrumut la formația unde dăduse deja un randament impresionant până în 2020.
Vârful de 19 ani a debutat deja la naționala Germaniei, sub comanda lui Flick, punctând în disputa cu Armenia, scor 6-0, de la începutul acestei luni.
Altfel, Gundogan și Dahoud vor lipsi de pe lista lui Flick, potrivit Kicker, din cauza accidentărilor, în schimb Ter Stegen va reveni în lot. În schimb, Mats Hummels, fotbalist revenit la națională la începutul anului, nu va fi convocat, selecționerul nefiind mulțumit de randamentul lui din acest start de sezon.
Au mai rămas de jucat din grupa României
8 octombrie 2021
 • Germania – ROMÂNIA, de la ora 21:45
 • Islanda – Armenia, de la ora 21:45
 • Liechtenstein – Macedonia de Nord, de la ora 21:45
11 octombrie 2021
 • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
 • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
 • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45
11 noiembrie 2021
 • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
 • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
 • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45
14 noiembrie 2021
 • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
 • Armenia – Germania, de la ora 19:00
 • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00
Liga
Fără Benzema, Real Madrid a fost demolată de Barcelona pe Bernabeu! Aubameyang, eroul catalanilor
20/03/2022 LA 15:51
Liga
Barcelona, cu ochii pe 5 tineri portari din Europa! Cine i-ar putea fi rezervă lui Ter Stegen
11/02/2022 LA 20:09