Au mai rămas câteva ore până la startul partidei Germania – România (ora 21:45), în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2022, iar Gabi Tamaș a încercat să ofere și el o mână de ajutor de la distanță, printr-un mesaj mobilizator.
Germania este favorită și probabil că mulți specialiști se așteaptă la o victorie fără probleme a gazdelor, mai ales după golaverajul de 12-0 realizat în primele trei meciuri cu Hansi Flick pe banca tehnică, în luna septembrie. Fundașul central de la FC Voluntari a dat ca exemplu meciul Real Madrid – Sheriff Tiraspol din Liga Campionilor, în tentativa de a le arăta tricolorilor că absolut orice este posibil. Formația din Rep. Moldova a câștigat pe Bernabeu cu 2-1, după ce învinsese mai devreme și Șahtior Donețk cu 2-0.

Gabi Tamaș le-a "arătat" tricolorilor performanțele Sheriff-ului înainte de Germania – România

Cupa Mondială FIFA
Istvan Kovacs a fost delegat de FIFA la Spania – Germania! Românul, al patrulea oficial
ACUM 13 ORE
"Sper să luăm cel puțin patru puncte din astea două meciuri (n.r. cu Germania și Armenia), ar fi extraordinar. Și în Germania, ce? Crezi că nu poți să te duci să îi bați? Este o echipă, v-a demonstrat Sheriff-ul!", a declarat Gabi Tamaș, la ProX.
Jucător cu mulți ani și la echipa națională, jucătorul l-a criticat totuși pe Răzvan Marin, cel care, la finalul acțiunii precedente, și-a exprimat public nemulțumirea pentru că a jucat puțin cu Islanda și Macedonia de Nord.
https://i.eurosport.com/2020/10/13/2912945.jpg
"Nervii trebuie să îi mai țină puțin acasă, pentru că noi, când eram la echipa națională, ne era rușine să-l vedem pe nea Piți. Eram cu capul în pământ. Credeți că Mutu sau Chivu îi spuneau ceva lui nea Piți? Niciodată!", a declarat Gabi Tamaș.
Germania – România este un meci cu miză mare pentru ambele selecționate, dar nu decisiv.
În cazul în care obține toate cele 3 puncte, echipa condusă de Hansi Flick se desprinde în câștigătoare a grupei, fiind greu de crezut că ar mai putea fi prinsă de cineva în ultimele trei jocuri. În acest scenariu, nemții pot obține calificarea la Cupa Mondială încă de luni, după partida cu Macedonia de Nord.
România caută la rândul ei să puncteze în această întâlnire, chiar dacă are șansa a doua. În czaul unui succes, se apropie la 2 puncte de Germania și face ca ultimele etape din grupă să fie extrem de interesante. Dar dincolo de a amenința locul 1 al gazdelor, tricolorii își pot securiza astfel locul 2, care duce într-un play-off. În cazul în care selecționata lui Mirel Rădoi pierde la Hamburg, atunci în mod normal va avea nevoie de 3 victorii în ultimele trei jocuri, cu Armenia (acasă), Liechtenstein (deplasare) și Islanda (acasă) pentru a termina pe locul 2 în grupă.

Germania - România, față în față

De-a lungul istoriei, cele două selecționate nu s-au întâlnit de foarte multe ori. Au fost doar trei jocuri oficiale între cele două națiuni, încheiate astfel:
  • Germania – România 2-1, Euro 1984
  • Germania – România 1-1, Euro 2000
  • România – Germania 0-1, meciul tur
Germania și România au fost adversare și în două jocuri amicale. Tricolorii s-au impus în celebrul meci din Giulești, din 2004 (scor 5-1). Germania și-a luat revanșa în 2007, scor 3-1.
Cupa Mondială FIFA
Japonezii dau din nou dovadă de civilizație. Cum arăta vestiarul niponilor după victoria cu Germania
IERI LA 18:47
Cupa Mondială FIFA
Matthaus a răbufnit după Germania-Japonia 1-2! Marile erori pe care i le-a reproșat lui Hansi Flick
IERI LA 12:43