Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania și-a pierdut căpitanul! Lovitură pentru Hansi Flick înaintea meciului cu România

Andrei Nicolae

Actualizat 08/10/2021 la 17:02 GMT+3

Manuel Neuer s-a resimțit înaintea jocului cu România de la Hamburg (vineri, ora 21:45) și a devenit indisponibil.

Manuel Neuer fehlte im ersten Training

Credit imagine: SID

Germania este nevoită să joace fără căpitanul obișnuit, Manuel Neuer. Portarul echipei Bayer Munchen a acuzat o problemă medicală la adductori și ratează această bătălie. În locul lui va fi titularizat Ter Stegen.
Și România a anunțat azi o absență importantă pentru meciul din această seară. Nu se poate baza pe fundașul central Ionuț Nedelcearu, care a resimțit probleme medicale. Fostul dinamovist, în prezent jucător la Crotone, a fost titular în toate cele trei jocuri susținute de România în luna septembrie, în preliminarii, încheiate fără gol primit.În locul lui Nedelcearu, în formula de start ar putea să apară Andrei Burcă de la CFR Cluj.

Germania și-a pierdut căpitanul! Lovitură pentru Hansi Flick înaintea meciului cu România

Germania nu se bazează la acțiunile din luna octombrie nici pe Mats Hummels. Fundașul este menajat, fiind în recuperare după o accidentare la genunchi. Thomas Müller este cel mai vechi component într-o echipă care îmbină tinerețea și experiența. Wirtz, Musiala, Karim Adeyemi și Nico Schlotterbeck sunt cei patru jucători eligibili pentru U21, care au fost convocați de Hansi Flick la echipa mare. Rămâne de văzut acum cât va conta absența căpitanului Manuel Neuer.
Echipele probabile:
  • Germania: Ter Stegen - Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer - Kimmich, Goretzka - Sane, Reus, Gnabry - Werner
  • România: Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Toșca - Nedelcu, Stanciu, Cicâldău - Hagi, Keșeru, Mihăilă
În cazul în care obține toate cele 3 puncte, echipa condusă de Hansi Flick se desprinde în câștigătoare a grupei, fiind greu de crezut că ar mai putea fi prinsă de cineva în ultimele trei jocuri. În acest scenariu, nemții pot obține calificarea la Cupa Mondială încă de luni, după partida cu Macedonia de Nord.
România caută la rândul ei să puncteze în această întâlnire, chiar dacă are șansa a doua. În czaul unui succes, se apropie la 2 puncte de Germania și face ca ultimele etape din grupă să fie extrem de interesante. Dar dincolo de a amenința locul 1 al gazdelor, tricolorii își pot securiza astfel locul 2, care duce într-un play-off. În cazul în care selecționata lui Mirel Rădoi pierde la Hamburg, atunci în mod normal va avea nevoie de 3 victorii în ultimele trei jocuri, cu Armenia (acasă), Liechtenstein (deplasare) și Islanda (acasă) pentru a termina pe locul 2 în grupă.

Germania - România, față în față

De-a lungul istoriei, cele două selecționate nu s-au întâlnit de foarte multe ori. Au fost doar trei jocuri oficiale între cele două națiuni, încheiate astfel:
  • Germania – România 2-1, Euro 1984
  • Germania – România 1-1, Euro 2000
  • România – Germania 0-1, meciul tur
Germania și România au fost adversare și în două jocuri amicale. Tricolorii s-au impus în celebrul meci din Giulești, din 2004 (scor 5-1). Germania și-a luat revanșa în 2007, scor 3-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo