Grupa C a preliminariilor pentru Campionatul Mondial a fost una dintre cele mai echilibrate, Italia și Elveția fiind la egalitate de puncte înaintea ultimelor dueluri. Ambele echipe aveau de jucat meciuri la îndemână: Italia în deplasare cu Irlanda de Nord și Elveția acasă cu Bulgaria.
Campiona europeană avea un avantaj de două goluri în privința golaverajului, primul criteriu de departajare în caz că egalitatea de puncte persista. Presiunea ultimului meci și-a spus cuvântul și atât la Belfast, cât și la Luzzern tabelele de marcaj au rămas nemodificate în prima repriză.
Elvețienii au deschis însă scorul imediat după pauză, Okafor marcând în minutul 48. Vargas a făcut apoi 2-0 în minutul 57, și, după două goluri anulate cu VAR, elvețienii s-au desprins decisiv prin reușita lui Itten din minutul 72. Freuler a stabilit scorul final în minutul 90+1.
Cupa Mondială FIFA
Franța, ultima câștigătoare din postura de țară gazdă! Ce va face Qatar?
20/11/2022 LA 10:52
Citește și:

Italia, doar la baraj! Elveția, direct la Mondial

Auzind cu siguranță rezultatul din Eleveția, jucătorii "Squadrei Azzurra" s-au aruncat în atac contra Irlandei de Nord, dar luciditatea a lipsit cu desărvârșire, mai ales că aveau nevoie de o victorie la 2 goluri diferență, deoarce în caz de egalitate la golaveraj, Elveția termina grupa pe primul loc, având avantajul meciurilor directe (0-0 acasă și 1-1 în deplasare).
Disperarea italienilor nu a fost suficientă, reușitele din teren fiind rare. Deși au atacat cu toate liniile, elevii lui Roberto Mancini nu au găsit drumul spre gol și s-a terminat 0-0, rezultat care o duce pe Italia la baraj, Elveția fiind sigură de locul său în Qatar. Așadar, după Portugalia, Italia este a doua mare națiune a Europei care mai are de muncit pentru locul său de la turneul final.
Evident, fanilor italienii le vine acum în minte penalty-ul ratat acum câteva zile de Jorginho, chiar în meciul direct contra Elveției, în minutul 90 (Jorginho a ratat un penalty și în partida din Elveția, terminată 0-0). Cu o victorie în acel meci și un egal la Belfast, Italia era acum cu biletele spre Qatar în buzunar.
În celelalate meciuri ale serii nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun. Anglia a distrus San Marino, scor 10-0, Harry Kane reușind să doboare mai multe recorduri prin cele 4 goluri marcate în prima repriză. Victoria le-a asigurat englezilor calificarea matematică, deși acest lucru era deja cunoscut în proporție de 99.99% înainte de meciul din această seară. În aceeași grupă, Polonia a pierdut surprinzător cu Ungaria, scor 1-2, dar a terminat oricum grupa pe locul 2 și va juca la baraj.
În grupa F, Danemarca a ratat șansa de a încheia cu victorii pe linie preliminariile pierzând în Scoția cu 1-0. Așa cum se știa deja înaintea ultimei runde, danezii vor merge direct la Mondial, iar scoțienii vor juca la baraj. Chiar dacă a terminat grupa pe locul 4, Austria va fi și ea la baraj, fiind una dintre cele 2 echipe care și-au câștigat acest drept prin intermediul Ligii Națiunilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Poveștile căpitanilor care au ridicat trofeul Campionatului Mondial de-a lungul istoriei (II)
10/11/2022 LA 13:58
Cupa Mondială FIFA
Poveștile căpitanilor care au ridicat trofeul Campionatului Mondial de-a lungul istoriei (I)
09/11/2022 LA 14:32