Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi a anunțat lotul pentru primele partide din preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Nicu Savin

Actualizat 17/03/2021 la 10:12 GMT+2

România va debuta pe 25 martie în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, iar Mirel Rădoi s-a decis asupra lotului pe care se va baza în partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

Pe 25 martie, naționala României începe o nouă campanie de calificare la un turneu final. Deși vor avea o misiune dificilă, "tricolorii" vor încerca să se califice la turneul din Qatar, ceea ce ar fi prima participare a naționalei la un campionat mondial după o pauză de 24 de ani.
Din nefericire, atmosfera de la prima reprezentativă nu e tocmai bună, deoarece selecționerul a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și ar putea lipsi de pe bancă cel puțin la meciul cu Macedonia de Nord.
Mirel Rădoi a anunțat în urmă cu ceva timp o listă preliminară a stranierilor care ar putea fi selecționați, iar astăzi a transmis lista finală, pe care sunt incluși și jucătorii care evoluează în Liga 1.

Lotul naționalei României pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Trei jucători ar putea debuta la națională

Singurii stranieri care nu au mai fost convocați niciodată la echipa mare sunt Valentin Mihăilă și Ionuț Radu. Jucătorul Parmei a jucat numai la tineret până acum, dar ultimele evoluții din Serie A l-au convins pe Rădoi că e momentul să facă pasul la prima reprezentativă. În schimb, Radu nu a jucat niciun meci la Inter în acest sezon, dar Rădoi ar putea miza pe el, cunoscându-l foarte bine din perioada când era antrenorul naționalei de tineret.
Dintre jucătorii din Liga 1, Ovidiu Popescu va fi în premieră printre tricolori.
Romania

Programul României în finalul lunii martie

Tricolorii vor debuta pe teren propriu în noua campanie, îmăpotriva Macedoniei de Nord. Partida trebuia să se joace la Ploiești, dar la inițiativa staff-ului tehnic aceasta a fost mutată pe Arena Națională. La numai 3 zile distanță va urma un test extrem de dificil, România urmând să întâlnească Germania, tot pe Arena Națională. În fine, seria de 3 meciuri se va încheia cu o deplasare în Armenia.
  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo