Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională: "Pentru mine este un eșec profesional"

Nicu Savin

Actualizat 14/11/2021 la 21:45 GMT+2

Mirel Rădoi a anunțat imediat după meciul cu Liechtenstein că va pleca de la echipa națională. contractul său încheindu-se la finalul acestei luni. Selecționerul amenționat că ar fi luat această decizie chiar dacă tricolorii s-ar fi calificat la barajul pentru Modialul din Qatar.

Mirel Rădoi, selecționer România

Credit imagine: Eurosport

România a câștigat cu 2-0 în Liechtenstein, prin golurile marcate de Man și Bancu, dar victoria nu a fost suficientă pentru calificarea la baraj, deoarece Macedonia de Nord s-a impus în fața Islandei, scor 3-1.
Așadar, tricolorii au încheiat o altă campanie ratată și vor trece cel puțin încă 3 ani până când prima reprezentativă va fi prezentă la un turnu final (EURO 2024 e următoarea competiție importantă).
La finaul partidei, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională. Selecționerul a mărturisit că nu e vorba despre o demisie, ci despre o terminare a contractului, fără a preciza dacă i s-a propus sau nu o prelungire a înțelegerii.
"E ultima mea conferință ca selecționer. Nu voi mai continua la echipa națională. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu e vorba de o demisie pentru că mi s-a încheiat contractul cu Federația Română de Fotbal și am decis să nu îmi prelungesc. Le-am spus deja băieților, deși nu mi-a fost ușor.", a spus Rădoi la conferința de presă, punctând că nu mai există cale de întoarcere.
De asemenea, Rădoi a admis că ar fi plecat de la națională chiar dacă România ar fi ajuns la baraj.
Citește și:

Rădoi: "Pentru mine este un eșec din punct de vedere profesional"

Mirel Rădoi a avut un discurs echilibrat la finalul partidei și admis că nu a avut emoții privind victoria României de la Vaduz și a recunoscut că a început să spere în momentul în care Islanda a restabilit egalitatea la Skopje.
"Am avut ceva speranțe din partea celaltă la scorul de 1-1, dar, așa cum am spus și înainte de meci, erau șanse foarte mici. Cred că este important până la urmă felul cum ne-am prezentat și noi, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă, am ratat mult, scorul putea fi mult mai mare.
În concluzie, cred că față de campania trecută unde am termina pe locul 4 este un plus, dar așa cum am mai spus, pentru mine este un eșec din punct de vedere profesional. Pentru jucători consider că e un plus față de campania trecută.", a adăugat Rădoi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo