România a câștigat cu 2-0 în Liechtenstein, prin golurile marcate de Man și Bancu, dar victoria nu a fost suficientă pentru calificarea la baraj, deoarece Macedonia de Nord s-a impus în fața Islandei, scor 3-1.
Așadar, tricolorii au încheiat o altă campanie ratată și vor trece cel puțin încă 3 ani până când prima reprezentativă va fi prezentă la un turnu final (EURO 2024 e următoarea competiție importantă).
La finaul partidei, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională. Selecționerul a mărturisit că nu e vorba despre o demisie, ci despre o terminare a contractului, fără a preciza dacă i s-a propus sau nu o prelungire a înțelegerii.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00
"E ultima mea conferință ca selecționer. Nu voi mai continua la echipa națională. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu e vorba de o demisie pentru că mi s-a încheiat contractul cu Federația Română de Fotbal și am decis să nu îmi prelungesc. Le-am spus deja băieților, deși nu mi-a fost ușor.", a spus Rădoi la conferința de presă, punctând că nu mai există cale de întoarcere.
De asemenea, Rădoi a admis că ar fi plecat de la națională chiar dacă România ar fi ajuns la baraj.
Citește și:

Rădoi: "Pentru mine este un eșec din punct de vedere profesional"

Mirel Rădoi a avut un discurs echilibrat la finalul partidei și admis că nu a avut emoții privind victoria României de la Vaduz și a recunoscut că a început să spere în momentul în care Islanda a restabilit egalitatea la Skopje.
"Am avut ceva speranțe din partea celaltă la scorul de 1-1, dar, așa cum am spus și înainte de meci, erau șanse foarte mici. Cred că este important până la urmă felul cum ne-am prezentat și noi, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă, am ratat mult, scorul putea fi mult mai mare.
În concluzie, cred că față de campania trecută unde am termina pe locul 4 este un plus, dar așa cum am mai spus, pentru mine este un eșec din punct de vedere profesional. Pentru jucători consider că e un plus față de campania trecută.", a adăugat Rădoi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43