România a deschis scorul în minutul 9 al meciului cu Germania după un gol marcat de Ianis Hagi, care a intrat în careu, a trecut de doi apărători nemți, trimițându-i balonul printre picioare lui Rudiger, și a șutat pe jos. În repriza secundă, nemții au înscris prin Gnabry și Muller, stabilind scorul final, 2-1.
La finalul partidei, Mirel Rădoi a analizat prestația jucătorilor săi. Selecționerul a spus că este supărat că Germania a câștigat în urma unui gol înscris dintr-o fază fixă, dar a punctat că 'tricolorii' au arătat o atitudine foarte bună pe teren, motiv pentru care nimeni nu are ce să le reproșeze.
În plus, Rădoi a vorbit despre accidentarea lui Burcă și despre golul marcat de Ianis Hagi, spunând că în acest moment staff-ul tehnic trebuie să-i recupereze pe fotbaliști din punct de vedere mental înaintea meciului cu Armenia.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
IERI LA 19:54
"Ne așteptam la un start bun, asta am pregătit, din păcate știam ca vor interveni problemele din cauza ritmului pe care il impune Germania prin calitatea jucătorilor. Nu aș fi fost deloc supărat dacă golul 2 venea dintr-un atac pozițional, un joc combinativ pe care l-au încercat și pe care reușesc să-l facă foarte bine. Din păcate, am luat gol din fază fixă, ceea ce mi-e greu să diger pentru că e un moment static, ai adversarul de care trebuie să ai grijă. Știam că sunt puternici, dar nu au marcat mult din faze fixe și nu trebuia să arate foarte bine la faze fixe în seara asta.
Ca determinare nu cred că cineva le poate reproșa ceva băieților în seara asta. Nu știu dacă e neapărat cel mai bun meci ca determinare, pentru că am pierdut și, dacă spun că e cel mai bun, o să zică lumea că am fost mulțumit de un meci pierdut și tot așa.
E păcat pentru efortul pe care l-au făcut, pentru unitatea de echipă pe care au arătat-o, să pierdem din fazele fixe, un moment pe care noi îl putem controla. Urmează trei finale pentru noi. Acum trebuie să vedem cum facem să-i recuperăm pe jucători din punct de vedere mental.
Burcă are șanse mici să joace în următorul meci, nu dar îi avem pe Chiricheș, Toșca, Rus, poate juca și Manea acolo, putem apela și la Nedelcu și Albu, așa că în momentul de față nu putem să ne plângem. Din punct de vedere fizic nu putem să acuzăm nimic, mental avem o problemă și va trebui să lucrăm mult aici în următoarele zile.
Un gol frumos, pe care Ianis îl poate crea. Pe lângă el, mai sunt și alți jucători care pot crea astfel de faze. Așa ne-am gândit, ca în față să avem jucători care să poată să creeze genul ăsta de faze, nu doar în situații de 1 contra 1. Ianis a reușit un gol foarte frumos.
Mai avem trei finale, iar dacă le câștigăm pe toate, terminăm pe locul 2. Cu Armenia va depinde de noi dacă atmosfera va fi una plăcută în Ghencea, dacă vom arăta aceeași determinare și atitudine ca în această seară", a declarat Mirel Rădoi la Pro TV.

Clasamentul grupei J

  • 1. Germania - 18 puncte (19-3)
  • 2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
  • 3. Armenia - 12 puncte (8-10)
  • 4. România - 10 puncte (10-8)
  • 5. Islanda - 5 puncte (7-15)
  • 6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Pentru echipa națională a României urmează luni, de la ora 21:45, meciul cu Armenia, care va avea loc la București.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Spania și Germania, mari favorite în Grupa E! Cine ia primul loc?
18/11/2022 LA 14:54