Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE SCOR | Macedonia de Nord dă lovitura și câștigă în Italia! Suedia învinge Cehia după prelungiri! Toate rezultatele

Andrei Nicolae

Actualizat 25/03/2022 la 00:22 GMT+2

Patru naționale vor obține în această seară calificarea în finala play-off-ului de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022. În arenă sunt câteva reprezentative mari, precum Italia, Portugalia și Suedia.

Domenico Berardi, Italia-Macedonia, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Update | Suedia obține calificarea în finala barajului pentru Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde va întâlni Polonia, pe 29 martie.
Suedia-Cehia 1-0 | Suedia este cu un picor în finala barajului pentru Campionatul Mondial. Robin Quaison a deschis scorul în minutul 110, după o combinație cu Alexander Isak.
Italia, câștigătoarea EURO 2020, nu a reușit să câștige semifinala barajului cu Macedonia de Nord de pe teren propriu. Echipa lui Roberto Mancini a dominat partida de la Palermo, dar nu a putut înscrie. Contrar tuturor așteptărilor, Macedonia de Nord a înscris în minutul 90+2 și a lăsat campioana Europei acasă. Italia va rata un nou Campionat Mondial, după ce a ratat calificarea și la barajul din 2017 cu Suedia, pentru CM din 2018.
Portugalia, echipa pe care Macedonia de Nord o va întâlni marți seară, a câștigat la Porto partida cu Turcia. Câștigătoarea EURO 2016 s-a impus cu 3-1, după ce a condus cu 2-0 la pauză. Lusitanii au avut emoții pe final, atunci când turcii au redus din diferență prin Burak Yilmaz. Același Burak Yilmaz a ratat o șansă uriașă în minutul 85, când a avut oportunitatea de a egala din lovitură de la 11 metri, dar a trimis mult peste poartă. În cele din urmă, Portugalia a înscris și golul trei în prelungiri și o așteaptă pe Macedonia de Nord, pentru meciul care va decide calificarea la Campionatul Mondial.
Gareth Bale a fost în formă maximă în această seară pentru Țara Galilor. Fotbalistul lui Real Madrid a înscris de două ori împotriva Austriei și a contribuit din plin la victoria echipei sale din această seară. Austria a sperat pe final, după autogolul lui Ben Davies, dar victoria a fost obținută în cele din urmă de galezi, care așteaptă acum decizia UEFA în privința partidei dintre Scoția și Ucraina.
Partida dintre Suedia și Cehia a fost singura partidă a serii în care nu s-a marcat, iar cele două echipe merg în prelungiri.

Rezultatele serii în barajul de calificare pentru Campionatul Mondial

  • Italia – Macedonia de Nord 0-1
  • Portugalia – Turcia 3-1
  • Țara Galilor – Austria 2-1
  • Suedia – Cehia 0-0, urmează prelungiri
Italia-Macedonia de Nord 0-1 | Trajkovski a dat lovitura în minutul 90+2 pentru Macedonia de Nord, care va merge în finala barajului pentru Cupa Mondială din Portugalia. Italia, campioana Europei, nu va fi prezentă nici la mondialul din 2022, după ce a ratat prezența și în 2018.
Portugalia-Turcia 2-1 | Burak Yilmaz putea trimite partida în prelungiri, dar a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 85.
Țara Galilor-Austria 2-1 | Aproape în același timp cu Turcia, Austria a redus și ea diferența la Cardiff, după autogul lui Ben Davies, fundașul lui Tottenham.
Portugalia-Turcia 2-1 | Urmează 25 de minute de foc pe Dragao. Burak Yilmaz a redus din diferență, în urma unui un doi cu Cengiz Under care a lăsat fără replică apărarea lusitanilor.
Țara Galilor-Austria 2-0 | Gareth Bale majorează diferența pentru gazde, cu un șut superb.
Este pauză în cele patru partide ale serii. Rezultatele după primele 45 de minute:
  • Italia – Macedonia de Nord 0-0
  • Portugalia – Turcia 2-0
  • Suedia – Cehia 0-0
  • Țara Galilor – Austria 1-0
Portugalia-Turcia 2-0 | Portugalia își mărește avantajul chiar înainte de pauză. Centrarea lui Otavio, marcatorul primului gol, l-a găsit excelent pe Diogo Jota, care a înscris cu o lovitură de cap.
Țara Galilor-Austria 1-0 | S-a marcat și în partida de la Cardiff. Gareth Bale, jucătorul lui Real Madrid, se simte mult mai bine la echipa națională. El a deschis scorul în minutul 25 pentru galezi.
Portugalia-Turcia 1-0 | Portugalia este prima echipă care înscrie în această seară, după golul marcat în minutul 15 de Otavio. Bernardo Silva a lovit bara în urma unui șut de la marginea careului, dar jucătprul lui FC Porto a fost pe fază și a trimis balonul în poartă.
Au început cele patru meciuri ale serii din semifinalele barajului pentru Campionatul Mondial din Qatar
  • Italia – Macedonia de Nord
  • Portugalia – Turcia
  • Suedia – Cehia
  • Țara Galilor – Austria
Știre inițială
Europa mai are 3 locuri disponibile pentru Cupa Mondială Qatar 2022, iar 2 dintre acestea vor fi ocupate pe data de 29 martie.
Joi seara se dispută 4 partide din cele 6 programate inițial în primul tur al play-off-ului. Toate jocurile vor începe la ora 21:45, programul fiind următorul:
  • Italia – Macedonia de Nord
  • Portugalia – Turcia
  • Suedia – Cehia
  • Țara Galilor – Austria
Învingătoarele se vor califica în faza finală a play-off-ului.
Partida Scoția – Ucraina a fost amânată, iar disputa Rusia – Polonia a fost tranșată la "masa verde". Rușii au fost excluși din toate competițiile ca urmare a invaziei Ucrainei.

Cupa Mondială 2022: Culoarul A - Europa

Scoția / Ucraina vs Țara Galilor / Austria
Țara Galilor încearcă să ajungă la Cupa Mondială pentru prima dată după 1958. După cum a remarcat site-ul oficial al UEFA, un șir de mari jucători galezi, care îi include pe Ian Rush, Mark Hughes și Ryan Giggs, nu au avut niciodată șansa de a-și demonstra talentele la turneele finale, iar Gareth Bale este disperat să nu ajungă și el pe listă, după ce a recunoscut că aceste play-off reprezintă probabil ultima lui șansă de calificare.
Gareth Bale
"Când am ajuns în naționala Țării Galilor, principalul obiectiv a fost să joc într-un turneu major. Am reușit asta prin calificarea la două Campionate Europene, dar pentru a putea bifa totul de pe listă, ar trebui să ne calificăm și la o Cupă Mondială. A fi o performanță enormă pentru noi și ceva la care toți jucătorii am visat.", a declarat Gareth Bale, care a ajuns la 32 de ani. Austria nu s-a mai calificat nici ea la o Cupă Mondială din 1998.
Partida se va desfășura la Cardiff, unde galezii nu au mai pierdut de 16 partide.

Culoarul B

Suedia / Cehia vs Polonia
Suedia a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2018 și nu concepe că ar putea rata marele bal din Qatar. În schimb, Cehia nu s-a mai calificat la o ediție din 2006.
De remarcat faptul că ultima calificare a Cehiei a venit tot în urma unui play-off, cu o altă reprezentativă din zona scandinavă, contra Norvegiei, câștigat cu 2-0 după două manșe.
Selecționerul Jaroslav Silhavy a reușit să reclădească o națională puternică a Cehiei, care a ajuns până în sferturile de finală la Euro 2020. A eliminat Olanda în primul tur KO, fiind stopată spre faza finală de Danemarca.
"Cehia a făcut un EURO bun și este o națiune fotbalistică puternică. Va fi un meci greu, dar nu îl consider mai dur sau mai ușor decât dacă am fi înfruntat un alt adversar", a comentat selecționerul Suedieim Janne Andersson. Întâlnirea se va desfășura la Stockholm, unde Suedia a marcat 18 goluri și a primit 4 în ultimele 9 partide.
Sweden´s players celebrate scoring during the UEFA Euro 2020 qualifying football between Norway and Sweden in Oslo on March 26, 2019.

Culoarul C

Italia / Macedonia de Nord – Portugalia / Turcia
Această parte de tablou este fără doar și poate cea mai mai puternică. Una dintre marile națiuni va urmări turneul final de acasă, fie Italia, campioana Europei en-titre, fie Portugalia, echipa celui mai bun marcator din toate timpurile, Cristiano Ronaldo.
Cvadruplă campioană mondială. Italia nu a mai lipsit de la Cupa Mondială din 1958. Iar selecționata condusă de Roberto Mancini are emoții puternice în drumul spre Qatar, la nici un an distanță după ce a făcut un European impresionant.
Italy won Euro 2020 at Wembley - and the final of the 2028 tournament could be held at the same venue
Italia și Macedonia de Nord au fost adversare și în drumul spre Cupa Mondială din 2018. Iar în meciul din Italia, de la Torino, scorul a fost egal, 1-1, după ce azzurri s-au impus la Skopje cu 3-2. Jocul din această seară are loc la Palermo, iar dacă Italia trece mai departe, ar putea da peste Portugalia.
Aflat spre final de carieră, Cristiano Ronaldo nu concepe că ar putea turneul final din Qatar. Până la Italia, Portugalia trebuie să treacă însă de Turcia, o națională capabilă de multe surprize. În plus, este neînvinsă de când a fost preluată de Stefan Kuntz, care a ajuns pe banca tehnică în septembrie 2021. Din punct de vedere istoric, Portugalia are 5-0 cu Turcia în meciurile directe.
"Această parte de tablou este cu siguranță cea mai dificilă, dar dezvoltarea echipei și a federației turce de când sunt acolo, îmi dă speranță", a declarat Kuntz.
De remarcat faptul că vedeta portughezilor, Cristiano Ronaldo, a doborât recordul mondial de goluri la nivelul echipelor naționale în timpul campaniei de calificare, iar acum are 115 goluri în dreptul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo