Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prime fabuloase anunțate pentru jucătorii Macedoniei de Nord, în cazul calificării la Cupa Mondială

Andrei Nicolae

Actualizat 29/03/2022 la 10:00 GMT+3

Premierul Macedoniei de Nord le-a promis jucătorilor din selecţionata de fotbal a ţării sale o primă în valoare de 500.000 de euro în cazul dacă vor reuşi să se califice la Cupa Mondială 2022, în cazul unei victorii în faţa Portugaliei, marţi seara la Porto.

Stefan Ristovski (13) of North Macedonia is booked with a yellow card during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between North Macedonia and Germany at National Arena Todor Proeski on October 11, 2021 in Skopje, North Macedonia

Credit imagine: Getty Images

Macedonia de Nord este la un meci distanță de a deveni cea mai neașteptată reprezentativă calificată la Cupa Mondială din Qatar 2022. În față îi mai stă doar Portugalia lui Cristiano Ronaldo, într-o partidă programată marți seara, la Porto, de la ora 21:45.
Adversara României din grupa preliminară a stârnit emoții puternice în toată țara, după ce a eliminat și Italia din cursa de calificare, graţie victoriei la limită obţinută în faţa Squadrei Azzurra, săptămâna trecută la Palermo (1-0).
Victoria macedonenilor a spulberat, totodată, speranţele iubitorilor fotbalului la o confruntare între ultimele două campioane ale Europei, Portugalia şi Italia, după ce acestea au ratat calificarea automată la Mondialul din Qatar, fiind nevoite să participe la acest play-off.
Portugalia a supravieţuit confruntării din semifinale cu Turcia, pe care a învins-o cu 3-1 pe stadionul Dragao din Porto, după ce oaspeţii au ratat un penalty cu cinci minute înainte de final, care ar fi putut duce meciul în prelungiri.

Prime fabuloase anunțate pentru jucătorii Macedoniei de Nord, în cazul calificării la Cupa Mondială

Macedonia de Nord, care a avut prima sa apariţie la un turneu major anul trecut la EURO 2020, după despărţirea de Iugoslavia, în urmă cu trei decenii, va încerca acum să repete performanţa din partida cu Italia şi să-i reducă la tăcere pe cei 50.000 de spectatori care vor fi în tribune marţi seara la Porto.
Premierul macedonean Dimitar Kovacevski, care anul trecut a mers la Vatican pentru a-l ruga pe Papa Francisc să se roage pentru echipa sa, a urcat duminică în avionul selecţionatei pentru a le ura succes jucătorilor înainte ca aceştia să zboare spre Portugalia, promiţându-le totodată că îi va recompensa cu 500.000 de de euro în caz de victorie.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo