Macedonia de Nord este la un meci distanță de a deveni cea mai neașteptată reprezentativă calificată la Cupa Mondială din Qatar 2022. În față îi mai stă doar Portugalia lui Cristiano Ronaldo, într-o partidă programată marți seara, la Porto, de la ora 21:45.
Adversara României din grupa preliminară a stârnit emoții puternice în toată țara, după ce a eliminat și Italia din cursa de calificare, graţie victoriei la limită obţinută în faţa Squadrei Azzurra, săptămâna trecută la Palermo (1-0).
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Victoria macedonenilor a spulberat, totodată, speranţele iubitorilor fotbalului la o confruntare între ultimele două campioane ale Europei, Portugalia şi Italia, după ce acestea au ratat calificarea automată la Mondialul din Qatar, fiind nevoite să participe la acest play-off.
Portugalia a supravieţuit confruntării din semifinale cu Turcia, pe care a învins-o cu 3-1 pe stadionul Dragao din Porto, după ce oaspeţii au ratat un penalty cu cinci minute înainte de final, care ar fi putut duce meciul în prelungiri.

Prime fabuloase anunțate pentru jucătorii Macedoniei de Nord, în cazul calificării la Cupa Mondială

Macedonia de Nord, care a avut prima sa apariţie la un turneu major anul trecut la EURO 2020, după despărţirea de Iugoslavia, în urmă cu trei decenii, va încerca acum să repete performanţa din partida cu Italia şi să-i reducă la tăcere pe cei 50.000 de spectatori care vor fi în tribune marţi seara la Porto.
Premierul macedonean Dimitar Kovacevski, care anul trecut a mers la Vatican pentru a-l ruga pe Papa Francisc să se roage pentru echipa sa, a urcat duminică în avionul selecţionatei pentru a le ura succes jucătorilor înainte ca aceştia să zboare spre Portugalia, promiţându-le totodată că îi va recompensa cu 500.000 de de euro în caz de victorie.
Sursa: Agerpres
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30