Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rădoi, gest unic în conferință: "Facem circ!". Ivan, adus să "spună adevărul" despre faza golului lui Muller

Cristian Mihală

Publicat 10/10/2021 la 17:57 GMT+3

Mirel Rădoi s-a enervat rău la conferința de presă de dinaintea partidei România - Armenia. După meciul cu Germania, s-a împământenit ideea că Andrei Ivan nu știa pe cine trebuie să marcheze, la faza golului decisiv al lui Muller. Selecționerul l-a adus pe vârful Craiovei în fața presei, pentru a răspunde el la întrebare.

Mirel Radoi

Credit imagine: Getty Images

Din păcate, în loc să fie liniște înainte de duelul cu Armenia, unul decisiv pentru păstrarea șanselor la locul secund în grupă, a fost circ la conferința de presă a lui Rădoi. Imaginile din partida cu Germania arată clar că Andrei Ivan arată cu degetul spre Muller, semn că le transmitea colegilor că mijlocașul ofensiv al lui Bayern e nemarcat, la corneul din care acesta a și înscris. După meci, selecționerul a spus răspicat că vârful Craiovei știa foarte bine că trebuie să îl marcheze el pe Muller și că interpretarea dată de ziariști e eronată.
Întrebat din nou pe această temă azi, la conferința de presă - pentru că imaginile sunt clare și îl arată pe Ivan cum le face semn colegilor că fotbalistul lui Flick e nemarcat -, Rădoi a explodat.
"Gabi (n.r - ofițerul de presă), îl poți aduce pe Ivan? Te rog frumos. Facem circ, dacă vrei! Am răspuns imediat după meci. Am spus imediat că Ivan știe ce număr are de marcat. Cred că sunt foarte clare lucrurile astea. Întrebați-l pe Ivan acum. Dacă voi vreți să faceți un caz și să-l decapităm, îl decapităm. Ați făcut-o și cu Markovic. Probabil următorul va fi Pușcaș, probabil Keșeru nu va marca nici el mâine, iar apoi îl vom decapita și pe el.
Și după aceea o să ziceți că naționala n-are atacanți. O să începem cu ăștia mici, pe care încercăm să-i creștem, voi dați-le în cap să vedem ce iese. În fața voastră, indiferent cine va fi, voi aveți un target - acela de a distruge jucătorii. Indiferent cine va fi în fața voastră, nu va fi îndeajuns de bun pentru voi. Problema e că noi nu vorbim doar de rezultate, ci de niște jucători tineri. Nu el este vinovat, nu eu sunt vinovat, nici voi. E o situația care se poate întâmpla. Cel mai bine întrebați-l pe el", a fost reacția neașteptată a lui Rădoi, potrivit DigiSport.

Andrei Ivan, chemat să "spună adevărul" despre faza golului lui Muller

După câteva secunde, Ivan s-a prezentat în sala în care a avut loc conferința și a confirmat cele spuse de Rădoi: Muller era omul lui.
"Eu trebuia să stau cu Muller. Mi s-a transmis de pe bancă că eu trebuie să-l marchez. Germania a venit cu 7 jucători în careu și era unul liber", a spus vârful.
Sesizând că lucrurile alunecă într-o direcție nedorită, Rădoi a știut să salveze situația și a terminat în notă umoristică, dând senzația că lucrurile sunt sub control.
"E în regulă. Știa, da? Vinovat poate fi oricine. Vine în fața ta, a dat cu capul, e mai bun. Acum nu trebuie să facem un caz despre un jucător. Poate nu e obișnuit de la echipa de club să marcheze, poate nu s-a mai uitat, dar nu putem să venim acum, înaintea unei finale, să dăm timpul înapoi și să îi tăiem capul.
A fost un duel în care Andrei n-a reușit să dea cu capul. Andrei, ca să-i fac pe plac, data viitoare n-o să te mai chem la națională (n.r - râde). Dacă noi nici și nici voi nu sunteți lângă ei să le dați încredere, iar la fiecare greșeală... nu știu cât de responsabil poate fi el, inclusiv la 24 de ani", a mai spus Rădoi.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Au mai rămas de jucat în grupa României
11 octombrie 2021
  • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
  • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45
11 noiembrie 2021
  • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
  • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45
14 noiembrie 2021
  • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Armenia – Germania, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo