România va înfrunta Macedonia de Nord miercuri, de la ora 21:45, în etapa a 6-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022. Înaintea partidei de la Skopje, după ce Florin Tănase, Denis Alibec, Dorin Rotariu, Denis Drăguș și Marian Aioani au plecat din cantonament, Mirel Rădoi a rămas și fără Ianis Hagi, care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.
Selecționerul României a vorbit la conferința de presă din această după-amiază despre așteptările pe care le are de la meciul din Macedonia de Nord, în condițiile în care alți 3 fotbaliști, respectiv Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu, se află în izolare după ce au luat contact cu Hagi.
Rădoi este de părere că duelul de mâine seară este mai dificil decât a fost partida din tur, mai ales că macedonenii au un antrenor nou, care a transformat echipa într-una mai agresivă.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
ACUM 12 ORE
"Cred că vor fi două partide diferite. Partida va fi mai grea decât cea din tur. Au schimbat antrenorul, sunt mai agresivi, sunt mult mai rapizi pe tranziția pozitivă. Calitatea individuală a jucătorilor face ca Macedonia de Nord, în momentul posesiei, să fie o echipă foarte, foarte bună.
Îmi place, cu venirea noului antrenor, că fiecare jucător se pune în slujba echipei. E mai periculoasă decât cea pe care am întâlnit-o la București. A fost un avantaj și această injecție de moral odată cu venirea antrenorului, pentru că fiecare jucător vrea să demonstreze noului antrenor că merită să fie titular.

"Dacă învingem, va rămâne o cursă în 3!"

Avem 17 jucători. E clar că această stare pe care o avem ne poate clătina puțin, e momentul oportun pentru noi să arătăm cât de uniți suntem. Cred că vom reuși să ne unească mai mult acest moment dificil. Chiar acum mi-a spus doctorul că toți jucătorii care au fost în contact cu Ianis au fost negativi. Au deja antrenamentul pregătit la hotel.
În momentul de față chiar nu știm de unde a apărut această problemă la cei doi jucători (n.r. Ianis Hagi și Dorin Rotariu). Au 4 sau 5 teste PCR făcute. Am început campania cu 26 de jucători și în seara asta suntem 17 la antrenament. Așa cum am spus, jucătorii pe care îi chemăm sunt jucători pe care noi ne bazăm. Sunt sigur că, din punctul acesta de vedere, cine va intra în locul lui Ianis, va ști ce are de făcut.
Acest moment trebuie să ne facă să înțelegem că trebuie să fim mai puternici. În situația asta, ei nu mai au nimic de pierdut.
Avem nevoie de victorie mâine seară. Cred că ar fi momentul ca mâine seară să câștigăm. Putem să avem în continuare speranțe la locul doi. Cu victoria în Islanda, din punctul meu de vedere i-am eliminat. Dacă învingem, vom scoate din joc și Macedonia și va rămâne o cursă în trei, între Germania, Armenia și România", a declarat Mirel Rădoi.
În acest moment, după primele 5 meciuri ale preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, România este pe locul 3 în clasamentul grupei J, cu 9 puncte. Lider este Germania, care a acumulat 12 puncte, în timp ce pe locul 2 se află Armenia, cu 10 puncte. Macedonia de Nord ocupă a patra poziție a clasamentului, cu 8 puncte.
Meciul dintre România și Macedonia de Nord este programat miercuri, de la ora 21:45, la Skopje, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Serie A
Fotbalistul debutat de Rădoi la națională, pe lista a două cluburi din Serie A! Unde ar putea ajunge
12/01/2022 LA 14:41
Turkish Süper Lig
Cicâldău și Moruțan au un nou antrenor la Galatasaray! Cine îi va lua locul lui Fatih Terim
11/01/2022 LA 08:54