Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto Mancini, extrem de supărat după înfrângerea de la baraj! "Cea mai mare dezamăgire din carieră"

Bianca Dumitru

Publicat 25/03/2022 la 07:47 GMT+2

Italia a fost învinsă joi seară, cu scorul de 0-1, de Macedonia de Nord, în semifinalele barajului de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. După meci, selecționerul Roberto Mancini s-a arătat extrem de dezamăgit și a vorbit despre viitorul său la cârma echipei cu care s-a impus la Euro 2020 în urmă cu doar 8 luni.

Italy's coach Roberto Mancini reacts during the 2022 World Cup qualifying play-off football match between Italy and North Macedonia, on March 24, 2022 at the Renzo-Barbera stadium in Palermo.

Credit imagine: Getty Images

Italia, câștigătoarea Euro 2020, nu a reușit să câștige semifinala barajului cu Macedonia de Nord de pe teren propriu. Echipa lui Roberto Mancini a dominat partida de la Palermo, dar nu a putut înscrie. Contrar tuturor așteptărilor, macedonenii au înscris în minutul 90+2, prin Trajkovski, și au lăsat campioana Europei acasă.
Turneul final din Qatar va fi cel de-al doilea consecutiv pe care Italia îl va rata, fiind învinsă și la barajul din 2017, pentru Campionatul Mondial din 2018, de Suedia.
La finalul partidei cu Macedonia de Nord, selecționerul italienilor s-a arătat dezamăgit de rezultatul înregistrat de echipa sa și a vorbit despre ghinionul care i-a împiedicat pe jucătorii lui să înscrie.
În plus, Roberto Mancini a declarat că nu este sigur de viitorul său pe banca tehnică a naționalei Italiei, echipă alături de care s-a impus, în urmă cu doar 8 luni, la Campionatul European de fotbal din 2020.
"Dacă la Euro 2020 am experimentat cel mai frumos lucru din punct de vedere profesional, acum am înregistrat cea mai mare dezamăgire din carieră. Nu pot spune prea multe, am făcut totul pentru a încerca să câștigăm, dar mai sunt și meciuri precum acesta. Am avut mult ghinion, au fost situații incredibile. Dar trebuie să știm și cum să suferim. Am jucat bine, îmi pare rău pentru jucătorii mei. Asta e realitatea.
Voi vedea ce voi face. Acum sunt prea dezamăgit pentru a vorbi despre viitorul meu. Sunt sigur că echipa aceasta are un viitor strălucit. Sunt alături de jucători acum mai mult ca niciodată", a declarat Roberto Mancini.
Citește și:

Recordurile negative înregistrate de Italia după eșecul de la baraj

Pentru prima dată în istorie, naționala Italiei a ratat două calificări consecutive la turneul final al Cupei Mondiale. Echipa lui Roberto Mancini este a patra campioană europeană en-titre care nu merge la Campionatul Mondial.
Celelalte trei reprezentative care au bifat această "performanță" sunt Grecia, care a câștigat Euro 2004, dar nu a participat la CM 2006, Danemarca, învingătoare la Euro 1992, care a ratat CM 1994, și Cehoslovacia, campioana europeană din 1976 care nu a mers la Mondialul din 1978.
În plus, eșecul în fața Macedoniei de Nord a fost prima înfrângere din istorie suferită de italieni pe teren propriu, în partidele de calificare la Campionatul Mondial. Singurele echipe care nu au pierdut acasă niciun meci de calificare sunt Spania (51 de victorii și 10 remize) și Brazilia (49 de victorii și 12 remize).
Ultima partidă disputată de italieni la turneul final al Cupei Mondiale a avut loc pe 24 iunie 2014, împotriva Uruguayului, meci încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea sud-americanilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo