Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Armenia | Arbitru cu un CV important pentru partida care se va juca luni pe Ghencea

Ion Alexandru

Publicat 09/10/2021 la 12:09 GMT+3

România - Armenia | Experimentatul Daniele Orsato va fi la centru pentru meciul dintre România și Armenia. Luni pe Ghencea se va juca o adevărată finală pentru locul 2 din această grupă dominată de Germania, care duce la barajul pentru Mondialul din Qatar.

Mirel Rădoi, selecționer România

Credit imagine: Eurosport

România - Armenia | Meciul de luni va fi oficiat de Daniele Orsato, arbitru italian de 45 de ani, intrat pe lista FIFA din 2010. Anul trecut, acesta a condus finala Ligii Campionilor dintre PSG și Bayern Munchen.
Singurul meci al României legat de Orsato este cel cu Suedia, 0-2 la București, în preliminariile EURO 2020. De numele lui se leagă alte două eșecuri ale fotbalului românesc, FCSB – Manchester City 0-5 în play-off-ul Ligii Campionilor 2016/17 și Petrolul Ploiești – Dinamo Zagreb 1-3 în play-off-ul Europa League 2015/16, dar și o victorie de prestigiu, Manchester United – CFR Cluj 0-1 în grupele Ligii Campionilor 2012/13.
La partida de luni, de pe stadionul Steaua, va fi ajutat de arbitrii asistenți Alessandro Giallatini și Giorgio Peretti, în vreme ce al patrulea oficial va fi Luca Pairetto, toți din Italia. Pentru că beneficiem de arbitraj VAR, responsabili vor fi din brigada arbitrilor Maurizio Mariani și Giacomo Paganessi, conaționalii lui Orsato.
picture

Daniele Orsato va arbitra România - Armenia

Credit imagine: Getty Images

Orsato, recuzat de Inter în Serie A

Daniele Orsato a avut multe probleme cu Inter în Serie A. Arbitrul italian a fost recuzat timp de 3 ani de către actuala campioană a Italiei după un meci din 2018 în care a fost acuzat că a ajutat pe Juventus. În septembrie, Orsato a condus după 1232 de zile un meci al Interului. Nici la Euro 2020, Orsato nu s-a simțit foarte bine. După meciul din faza eiminatorie dintre Suedia și Ucraina a fost criticat dur și a fost pus pe linie morată de UEFA. Oficial, Orsato s-a accidentat și nu a mai fost delegat în sferturi, semifinale sau finală.
CLASAMENTUL GRUPEI J
  • 1. Germania - 18 puncte (19-3)
  • 2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
  • 3. Armenia - 12 puncte (8-10)
  • 4. România - 10 puncte (10-8)
  • 5. Islanda - 5 puncte (7-15)
  • 6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Pentru echipa națională a României urmează luni, de la ora 21:45, meciul cu , care va avea loc la București, în timp ce Germania va înfrunta Macedonia de Nord. Partidele vor putea fi urmărite în format live text pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo