România s-a impus cu scorul de 2-0 în fața reprezentativei statului Liechtenstein în această seară, pe Arena Națională, în meciul din a cincea etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.
'Tricolorii' au început meciul în forță, în minutul 4, Adrian Rus încercând să înscrie cu capul după o lovitură de colț. Mingea a fost respinsă, însă, România beneficiind de încă un corner. În minutul 11, Alin Toșca a reușit să deschidă scorul cu un voleu din afara careului, după un assist al lui Markovic.
Jucătorii lui Mirel Rădoi au dublat avantajul după doar 7 minute, când Cristi Manea a înscris cu capul după o centrare a lui Ianis Hagi.
Scottish Premiership
Informații de ultimă oră despre starea lui Ianis Hagi! Ce a declarat Steven Gerrard
10/09/2021 LA 16:20
Până la finalul primei reprize, oaspeții au avut și ei o ocazie importantă, însă Florin Niță a respins mingea în corner după o reluare a lui Hasler.
În partea secundă a meciului, 'tricolorii' ar fi putut să-și mărească avantajul de pe tabelă. În minutul 55, Andrei Cordea a trimis mingea pe lângă poartă, iar după doar șase minute, Răzvan Marin a șutat puternic din afara careului, mingea lovind bara.

România, pe locul 3 în grupa J

Deian Sorescu, Răzvan Marin și Alexandru Cicâldău au mai încercat câteva șuturi la poarta celor din Liechtenstein, însă niciunul nu a reușit să modifice scorul de pe tabelă. Cu toate astea, este pentru prima dată în ultimii doi ani când naționala României reușește să lege două victorii consecutive în meciuri oficiale.
Trebuie menționat că 'tricolorii' au mai avut anul trecut trei partide oficiale la rând fără înfrângere. Atunci, însă, România a câștigat cu Norvegia la masa verde și apoi a remizat cu Irlanda de Nord, ambele partide contând pentru Nations League, și apoi s-a impus în fața Macedoniei de Nord, în prima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar.
În urma victoriei din această seară, România a acumulat 9 puncte și a urcat pe locul 3 în clasamentul grupei J, fiind la 3 puncte de Germania, care a ajuns pe prima poziție în urma victoriei cu 6-0 în fața Armeniei, care a căzut pe locul 2, cu 10 puncte.
Pentru 'tricolori' urmează miercuri, de la ora 21:45, partida cu Macedonia de Nord, care va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14