Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România câștigă și cu Liechtenstein și urcă pe podiumul grupei J din preliminariile Cupei Mondiale din 2022

Bianca Dumitru

Actualizat 05/09/2021 la 23:35 GMT+3

România a învins în această seară, pe teren propriu, naționala statului Liechtenstein, scor 2-0, și este pe locul 3 în clasamentul grupei J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

România - Liechtenstein

Credit imagine: Getty Images

România s-a impus cu scorul de 2-0 în fața reprezentativei statului Liechtenstein în această seară, pe Arena Națională, în meciul din a cincea etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.
'Tricolorii' au început meciul în forță, în minutul 4, Adrian Rus încercând să înscrie cu capul după o lovitură de colț. Mingea a fost respinsă, însă, România beneficiind de încă un corner. În minutul 11, Alin Toșca a reușit să deschidă scorul cu un voleu din afara careului, după un assist al lui Markovic.
Jucătorii lui Mirel Rădoi au dublat avantajul după doar 7 minute, când Cristi Manea a înscris cu capul după o centrare a lui Ianis Hagi.
Până la finalul primei reprize, oaspeții au avut și ei o ocazie importantă, însă Florin Niță a respins mingea în corner după o reluare a lui Hasler.
În partea secundă a meciului, 'tricolorii' ar fi putut să-și mărească avantajul de pe tabelă. În minutul 55, Andrei Cordea a trimis mingea pe lângă poartă, iar după doar șase minute, Răzvan Marin a șutat puternic din afara careului, mingea lovind bara.

România, pe locul 3 în grupa J

Deian Sorescu, Răzvan Marin și Alexandru Cicâldău au mai încercat câteva șuturi la poarta celor din Liechtenstein, însă niciunul nu a reușit să modifice scorul de pe tabelă. Cu toate astea, este pentru prima dată în ultimii doi ani când naționala României reușește să lege două victorii consecutive în meciuri oficiale.
Trebuie menționat că 'tricolorii' au mai avut anul trecut trei partide oficiale la rând fără înfrângere. Atunci, însă, România a câștigat cu Norvegia la masa verde și apoi a remizat cu Irlanda de Nord, ambele partide contând pentru Nations League, și apoi s-a impus în fața Macedoniei de Nord, în prima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar.
În urma victoriei din această seară, România a acumulat 9 puncte și a urcat pe locul 3 în clasamentul grupei J, fiind la 3 puncte de Germania, care a ajuns pe prima poziție în urma victoriei cu 6-0 în fața Armeniei, care a căzut pe locul 2, cu 10 puncte.
Pentru 'tricolori' urmează miercuri, de la ora 21:45, partida cu Macedonia de Nord, care va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo