Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Islanda | Stranierii români, peste cei ai nordicilor în ultimul week-end din Europa

Nicu Savin

Actualizat 08/11/2021 la 15:55 GMT+2

România - Islanda | Au mai rămas 3 zile până la partida crucială pe care tricolorii o vor juca acasă împotriva echipei care le-a interzis visul de a juca la EURO 2020. În cele ce urmează, eurosport.ro vă propune o comparație între stranierii celor 2 formații prin prisma evoluțiilor din ultimele partide jucate pentru echipele lor de club.

Ianis Hagi, jucătorul lui Rangers

Credit imagine: Eurosport

România - Islanda este meciul care poate duce naționala noastră la barajul pentru campionatul mondial din Qatar. În cazul unei victorii contra nordicilor, elevii lui Rădoi ar trebui să îndeplinească o simplă formalitate în Liechtenstein pentru a se califica la baraj, fără a mai depinde de celelalte rezultate din grupa preliminară.
Optimismul e la cote ridicate în tabăra tricoloră, în special datorită victoriei din Islanda de acum 2 luni, dar și a formei traversate de cei mai importanți oameni convocați de Rădoi pentru ultimele 2 partide din grupă. În general, toți stranierii au avut prestații apreciate la echipele lor de club în ultima vreme, ceea ce nu se poate spune neapărat despre adversarii de joi seara.
Nicolae Stanciu (Slavia Praga)

România - Islanda | Cum s-au descurcat stranerii români în week-end-ul trecut

Pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein, selecționerul Mirel Rădoi a convocat 26 de jucători, 11 din Liga 1 și 15 care evoluează la cluburi din străinătate. Din cei 15 stranieri chemați la națională, majoritatea au evoluat pentru echipele lor de club la ultimele partide și mulți dintre ei au avut prestații apreciate.
Singurii care nu au jucat niciun minut la formațiile lor au fost Dennis Man, rezervă neutilizată în Lecce - Parma (4-0), respectiv Dragoș Nedelcu, neinclus în lotul celor de la Fortuna Dusseldorf pentru disputa cu Hannover (1-1).
Alex Cicâldău a fost titular la Galatasaray în duelul din deplasare cu Karagumruk (1-1). Mijlocașul a fost înlocuit de Moruțan în minutul 79, când echipa lui Fatih Terim era condusă pe tabelă. Tot în Turcia, Alex Maxim și Alin Toșca au fost din primul minut pe teren în victoria celor de la Gaziantep cu Kasimpasa (2-0). Maxim a fost schimbat în minutul 70, iar Toșca a rămas pe teren până la final.
Ianis Hagi a marcat un gol extrem de important pentru Rangers la mijlocul săptămânii trecute, în Europa League, contra lui Brondby (1-1). Românul a fost apoi integralist în partida cu Ross County din campionat și chiar dacă nu a marcat sau nu a dat vreun assist, și-a ajutat echipa să se impună cu 4-2, prestația sa fiind lăudată în presa din Scoția.
Nicolae Stanciu a reușit 2 pase de gol pentru Slavia Praga în victoria clară cu Pardubice, în urma căreia campioana Cehiei a urcat pe prima poziție în clasament. Tot în Cehia, Florin Niță a fost integralist pentru Sparta Praga în succesul cu 4-2 contra lui Teplice, goalkeeper-ului român neputându-i fi imputat niciun gol primit (unul a fost din penalty).
Căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, a fost integralist pentru Sassuolo în meciul din deplasare cu Udinese, pierdut cu 3-2 de formația românului. Deși echipa sa a primit 3 goluri, la niciunul dintre ele nu a fost vina fundașului nostru. Răzvan Marin a prins și el toate minutele pentru Cagliari în eșecul de acasă cu Atalanta (1-2), dar în ciuda înfrângerii sarzilor prestația mijlocașului a fost una solidă.
George Pușcas a început din primul minut pentru Reading în deplasarea de la Birmingham. Atacantul român nu a găsit drumul spre gol și a fost înlocuit la pauză, când gazdele conduceau cu 1-0. Reading a câștigat ulterior cu 2-1, ambele goluri fiind marcate de Clarke, cel care a intrat în locul lui Pușcaș.
În fine, Adrian Rus și Andrei Rațiu au jucat toate minutele în week-end-ul trecut pentru MOL Fehervar, respectiv Huesca, astfel că vin la lot într-o formă apreciabilă.

Albert Gudmundsson à l'entraînement avec l'Islande

România - Islanda | Nordicii au serioase probleme de lot

În ceea ce-i privește pe islandezi, aceștia vor veni în România cu un lot din care nu fac parte jucători extrem de importanți. Gylfi Sigurdsson continuă să lipsească de la lotul național din cauza scandalului de pedofilie în care este implicat. În afara lui, selecționerul Vidarsson nu îi va avea la dispoziție nici pe Johann Berg Gudmundsson (Burnley) sau Victor Palsson (Schalke), care sunt în conflict cu federația islandeză.
Din lotul de 24 de jucători al islandezilor, unul singur evoluează în campionatul intern: fundașul Birkir Mar Savarsson (Valur Reykjavik). Acesta nu a mai jucat din 25 septembire, campionatul terminâdnu-se atunci în țara nordică. Restul de 23 joacă la echipe din afara Islandei, dar multe dintre ele sunt formații modeste, din campionate cu o cotă scăzută.
Poate cel mai important jucător al islandezilor în acest moment este Albert Gudmundsson, de la AZ Alkmaar. După ce a marcat contra CFR-ului în Conference League, atacantul a fost titular în meciul cu Feyenoord din Eredivisie, pierdut de Alkmaar cu 1-0. Neavând realizări deosebite, Gudmindsson a fost înlocuit în minutul 70.
Portarul titular al islandezilor la ultimele 2 meciuri din preliminarii, Elias Rafn Olafsson, a avut un week-end de coșmar, primind 3 goluri în partida pe care echipa sa, Midtjylland, a pierdut-o la scor de neprezentare contra lui Aarhus.
Cum s-au descurcat ceilalți jucători islandezi la ultimele meciuri pentru echipele de club:
Portari:
Patrik Sigurdur Gunnarsson - integralist pentru Viking Stavanger (Norvegia) în victoria cu 1-0 pe terenul lui Mjoldalen
Patrik Sigurdur Gunnarsson - rezervă neutilizată la Leuven (Belgia) în victoria cu 1-0 contra lui Oostende
Fundași:
  • Alfons Sampsted - integralist pentru Bodo Glimt (Borvegia) în remiza de pe terenul celor de la Haugesund (2-2)
  • Brynjar Ingi Bjarnason - rezervă neutilizată la Lecce în victoria cu Parma (4-0)
  • Ari Leifsson - neinclus în lotul lui Stromgodset (Norvegia) pentru duelul cu Tromso (1-1)
  • Daniel Leo Gretarsson - rezervă neutilizată la Blackpool (Championship) în remiza cu QPR (1-1)
  • Isak Oli Olafsson - integralist pentru Esjberg (Liga a 2-a din Danemarca) în duelul cu Jammergugt (2-2). A dat o pasă de gol.
  • Ari Freyr Skulason - neinclus în lotul lui Norrkoping (Suedia) pentru meciul din deplasare cu Kalmar (0-1)
  • Gudmundur Torarinsson - rezervă neutilizată la New York City în remiza cu Philadelphia Union (1-1)
Mijllocași:
  • Birkir Bjarnason - a fost introdus în minutul 90 la Adana Demirspor, în victoria cu 1-0 contra celor de la Altay Izmir.
  • Andri Fannar Baldursson - rezervă neutilizată la FC Copenhaga în remiza de la Silkeborg (0-0).
  • Mikael Egill Ellertsson - rezervă neutilizată la Spar Ferrara în remiza cu Cremonese (1-1).
  • Stefan Teitur Thordarson - a jucat din minutul 64 pentru Silkeborg în remiza cu FC Copenhaga (0-0).
  • Aron Elis Thrandarson - integralist pentru Odense în eșecul de pe terenul lui Brondby (2-1).
  • Isak Bergmann Johannesson - a intrat în minutul 85 la FC Copenhaga în meciul cu Silkeborg (0-0).
  • Thorir Johann Helgason - rezervă neutilizată la Lecce în victoria cu Parma (4-0)
  • Jon Dagur Thorsteinsson - a fost titular pentru Aarhus în victoria cu 3-0 contra lui Midtjylland, fiind înlocuit în minutul 70.
  • Arnor Ingvi Traustason - a intrat în minutul 60 la New England Revolution în meciul pierdut acasă, scor 0-1, cu Inter Miami.
Atacanți:
  • Vidar Orn Kjartansson - a fost titular pentru Valerenga în remiza albă de la Lillestrom, fiind schimbat în minutul 81.
  • Sveinn Aron Gudjohnsen - a intrat în minutul 72 la Elfsborg, în meciul terminat la egalitate, 0-0, cu Varsbergs.
  • Andri Lucas Gudjohnsen - a fost titular la Real Madrid B (Liga a 3-a din Spania) și a marcat unicul gol al duelului din deplasare cu Costa Brava în minutul 51. În minutul 73 a fost înlocuit.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo