Selecționerul naționalei de fotbal a Italiei, Roberto Mancini, are încredere că echipa sa va trece de Macedonia de Nord, joi seara, în semifinala barajului de calificare la CM 2022 din Qatar, în ciuda unei forme mai slabe pe care o arată portarul Gianluigi Donnarumma.
Mancini și-a exprimat convingerea că Italia va juca pe 29 martie play-off-ul contra învingătoarei dintre Portugalia și Turcia. "Sunt încrezător pentru că știu că am jucători buni, care au obținut un succes deosebit anul trecut, când au câștigat Euro 2020, deși nimeni nu credea. Încrederea trebuie să plece de la asta, de la ceea ce am realizat. Avem baze solide, chiar dacă va trebui să luptăm, pentru că nimic nu este niciodată garantat", a spus Mancini, citat de Agerpres.
"Scopul nostru este să câștigăm Cupa Mondială. Dar pentru a câștiga Cupa Mondială, trebuie să câștigăm aceste două meciuri care ne așteaptă acum", a subliniat Mancini.
Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45
Referindu-se la portarul Donnarumma, care are prestații mai puțin reușite în poarta lui PSG, Mancini a spus că nu este îngrijorat: ''Nu mă frământ absolut deloc. Este întotdeauna foarte bine să-l avem alături de noi pe Gianluigi", a declarat selecționerul.
Campionii europeni, constrânși să treacă prin baraje după ce au ratat primul loc în grupa lor de calificare în favoarea Elveției, vor întâlni Macedonia de Nord pe 24 martie, la Palermo, iar apoi, în caz de victorie, Portugalia sau Turcia, pe 29 martie în deplasare.
"Nazionale" a ratat ultima Cupă Mondială din 2018, după ce a fost eliminată la baraj de Suedia.
Citește și:

Programul barajului de calificare la CM 2022

Semifinale (joi, 24 martie):
  • Italia - Macedonia de Nord
  • Portugalia - Turcia
  • Suedia - Cehia
  • Țara Galilor - Austria
Finale (marți, 29 martie):
  • Polonia - Suedia / Cehia
  • Portugalia / Turcia - Italia / Macedonia de Nord
Învingătoarea din Țara Galilor și Austria ar fi trebuit să înfrunte câștigătoarea din semifinala Scoția - Ucraina, însă acest meci a fost amânat din cauza războiului.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Premier League
Variantă surprizătoare pentru postul de manager la Manchester United: "Este mai bun decât ten Hag"
26/03/2022 LA 07:43