Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Olandei visează la titlul mondial în 2022! "Uitați-vă la CV-ul meu!"

Bianca Dumitru

Publicat 25/12/2021 la 19:38 GMT+2

Naționala de fotbal a Olandei poate să câștige Cupa Mondială 2022, a declarat, pentru ziarul Algemeen Dagblad, selecționerul Louis van Gaal.

Louis Van Gaal sitzt nach einem Fahrradunfall im Rollstuhl

Credit imagine: Getty Images

Louis Van Gaal a dus echipa Oranje pe locul 3 la ediția din 2014 a competiției, iar înaintea acelui turneu a afirmat: "Dacă voi fi urmat, avem o șansă."
Întrebat dacă este la fel de optimist în legătură cu Mondialul din Qatar, el a răspuns: "Da, așa cred. Este văzut ca o aroganță să spui asta, dar munca de antrenor înseamnă două lucruri esențiale: calități de lider și o înțelegere a jocului și a caracteristicilor jucătorului.
Mi-e greu să spun că nu am așa ceva, le am pe amândouă. Și uitați-vă la CV-ul meu. Am câștigat trofee la toate echipele de club unde am fost. De ce n-ar fi posibil asta cu naționala Olandei? Desigur, cred în asta", a declarat tehnicianul.
În opinia sa, actuala echipă a Olandei este mai puternică decât cea din 2014, "în apărare și la mijloc", dar "nu și în atac, unde Robin van Persie și Arjen Robben au fost de o calitate excepțională".
"Cred că în 2022 vom fi mai puternici cu altă așezare tactică, eu îi spun 1-3-4-3 sau 1-3-4-1-2, față de 1-4-3-3 de acum, cu care putem surprinde", a spus Van Gaal, potrivit Agerpres.
Citește și:

Ambiții uriașe și pentru Germania

Și Germania, adversara României în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, și-a propus să ajungă până în finală la turneul din Qatar, unde speră să cucerească trofeul, conform selecționerului Hansi Flick.
Într-un interviu acordat pentru Sport Bild, Flick a afirmat că nu are nicio problemă cu obiectivul de a atinge semifinalele Mondialului de anul viitor, stabilit de directorul sportiv al Federației Germane de Fotbal, Oliver Bierhoff. "Însă, o să și spun foarte clar: vrem să ajungem în finală. Și vrem să fim campioni mondiali", a subliniat Hansi Flick.
Selecționerul german crede că suporterii vor ști să se bucure de Cupa Mondială din Qatar, chiar dacă aceasta se va disputa în lunile noiembrie și decembrie, pentru prima dată în istoria sa.
Nu este însă primul Mondial care are loc în timpul iernii, în condițiile în care Uruguay, Brazilia, Argentina și Africa de Sud au găzduit turneul în perioada hibernală din Emisfera sudică.
"În primul rând, este vorba de a învinge pandemia, astfel încât să fie posibil să urmărim fotbalul împreună. Dar sunt convins că echipa Germaniei poate entuziasma din nou fanii. Dacă vom juca cu pasiune, într-o manieră ofensivă, atunci putem atrage emoțional oamenii chiar și iarna", a adăugat Flick.
Euforia la un turneu crește cu fiecare rundă, crede selecționerul german. "Desigur, asta este posibil și în decembrie. Atunci poate că, după marcarea unui gol, vor sări stropi de vin fiert în loc de bere, chiar dacă aceștia vor fi ceva mai greu de scos din haine", a glumit Flick.
Cupa Mondială 2022 din Qatar va debuta pe 21 noiembrie, în timp ce finala urmează să se dispute pe 18 decembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo