Ciprian Tătărușanu trăiește una dintre cele mai frumoase perioade din cariera sa. Portarul a profitat din plin de accidentarea lui Maignan și a devenit titular de drept la AC Milan, iar prestațiile sale au fost excelente, românul contribuind decisiv la rezultatele bune ale rossonerilor din ultimele săptămâni.
Fostul internațional a oferit în această săptămână mai multe interviuri în presa din Italia, vorbind, printre altele, și despre parcursul echipei naționale a României în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Goalkeeper-ul de 35 de ani a spus că ratarea calificării la baraj l-a întristat și a dezvăluit ce echipă va susține la turneul final programat anul viitor în Qatar.
Serie A
Ciprian Tătărușanu, tras pe linia moartă la Milan! Pioli: "Și-a făcut datoria, dar revine Maignan!"
27/11/2021 LA 16:47
"Am urmărit evoluțiile echipei naționale și nu am fost bucuros, deoarece am ratat calificarea pe teren propriu, împotriva Islandei. Aveam nevoie să marcăm o singură dată pentru a ajunge la baraj. Acum, îi voi ține pumnii naționalei Italiei", a spus Ciprian Tătărușanu pentru Milan TV.
Campioana europeană pregătită de Roberto Mancini trebuie să treacă prin meciurile de baraj pentru a-și asigura prezența la competiția din Qatar, nereușind să obțină biletele directe spre turneul final.

Tătărușanu: "A fost cel mai frumos penalty din cariera mea"

Recent, Ciprian Tătărușanu a reușit o evoluție de gală, apărând un penalty în marele derby dintre AC Milan și Inter. Vorbind cu jurnaliștii de la Calcio Mercato despre acel moment, românul a admis că acela a fost cel mai important penalty apărat în întreaga carieră și a punctat că prestația sa nu a fost una întâmplătoare.
"Am salvat multe penalty-uri în cariera mea, dar ăsta este cel mai frumos. Nu știam că de 40 de ani un portar de la Milan nu salvase un penalty în derby și sunt foarte fericit că am făcut-o eu. L-am studiat pe Lautaro ca pe ceilalți potențiali executanți de la Inter. A fost o intervenție bună.
Înainte de fiecare meci, studiem împreună cu antrenorul cu portarii caracteristicile celor care ar putea să bată penalty-uri contra noastră. După fiecare antrenament rămânem pe teren să ne antrenăm la penalty-uri. Cel mai bun este Frank Kessie. Lovește bine, schimbă traiectoria în ultimul moment și observă întotdeauna portarul înainte de șut", a declarat Tătărușanu.
Pentru AC Milan urmează sâmbătă, de la ora 21:45, deplasarea la Fiorentina, meci contând pentru a 13-a etapă din Serie A. Rossonerii sunt în acest moment pe locul 2 în clasament, cu 32 de puncte, fiind la egalitate cu liderul Napoli.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255802.png
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Italia ar putea avea probleme în eventualul duel cu Portugalia! 5 titulari, pasibili de suspendare
27/11/2021 LA 07:46
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini, prima reacție după tragerea la sorţi a barajului la CM: "Ne doream să evităm Portugalia!"
26/11/2021 LA 18:02