Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tătărușanu, luat la întrebări de presa din Italia! Ce a spus despre penalty-ul apărat cu Inter

Nicu Savin

Publicat 17/11/2021 la 16:58 GMT+2

Ciprian Tătărușanu a oferit un amplu interviu italienilor de la Calcio Mercato, în care a vorbit despre mai multe subiecte, printre care penalty-ul apărat în derby-ul cu Inter, viitorul său la AC Milan sau pasiunile sale din afara terenului.

Tătărușanu s-a bucurat de încrederea lui Pioli și în Europa League

Credit imagine: Eurosport

Ciprian Tătărușanu trăiește una dintre cele mai frumoase perioade din cariera sa. Portarul român a profitat din plin de accindentarea lui Maignan și a devenit titular de drept la Milan, iar prestațiile sale au fost execelente, contribuind decisiv la rezultatele bune ale rossonerrilor din ultimele săptămâni.
Ultima evoluție de gală a goalkeeper-ului de 35 de ani a venit în urmă cu aproape două săptămâni, când a apărat un penalty în marele derby cu Inter. Vorbind cu jurnaliștii de la Calcio Mercato despre acel moment. Tătărușanu a admis că a fost cel mai important penalty apărat în întreaga carieră, punctând că evoluția nu a fost una întâmplătoare.
"Am salvat multe penalty-uri în cariera mea, dar ăsta este cel mai frumos. Nu știam că de 40 de ani un portar de la Milan nu salvase un penalty în derby și sunt foarte fericit că am făcut-o eu. L-am studiat pe Lautaro ca pe ceilalți potențiali executanți de la Inter. A fost o intervenție bună.
Înainte de fiecare meci, studiem împreună cu antrenorul cu portarii caracteristicile celor care ar putea să bată penalty-uri contra noastră. După fiecare antrenament rămânem pe teren să ne antrenăm la penalty-uri. Cel mai bun este Frank Kessie. Lovește bine, schimbă traiectoria în ultimul moment și observă întotdeauna portarul înainte de șut.", a spus Tătărușanu.
Citește și:

Tătărușanu: "Aș vrea să continui aici, sunt foarte fericit la Milan"

Portarul român a abordat deschis și alte subiecte. Pentru Milan urmează un meci în deplasare la Fiorentina, fosta echipă a lui Tătărușanu, iar goalkeeperul a spus că este o plăcere să revină la Florența, dar speră ca echipa sa să ia cele 3 puncte. Vorbind despre Dusan Vlahovic, atacantul care i-ar putea da mari bătăi de cap în duelul de pe Artemio Franchi, Tătărușanu a dezvăluit și care a fost cel mai periculos atacant pe care l-a întâlnit în Serie A.
"Am amintiri plăcute, am petrecut trei ani frumoși la Florența, întotdeauna este o plăcere să revin. Sper să fac un joc bun și să iau acasă cele trei puncte. Este un adversar dur, anul acesta au jucat foarte bine. Nu numai la Florența, dar toate meciurile în deplasare din Serie A sunt dificile.
Cu siguranță Vlahovic este cel mai bun atacant de la Fiorentina, dar sunt mulți alți jucători de calitate. Cel mai periculos atacant dintre toți din Italia? Fabio Quagliarella", a adăugat Tătărușanu.
Vorbind despre viitorul său la Milan, Tătărușanu a declarat că și-ar dori să continue și dincolo de 2023, când îi expiră contractul, dar a spus că nu se gândește deocamdată la reînnorie: "Mai am un an jumate de contract, nu mă gandesc la reînnoire în acest moment. Ceea ce contează este să mă simt bine și să am performanțe. Nu e nicio grabă pentru reinnoire. Desigur, aș vrea să continui aici, sunt foarte fericit la Milan. Dar noul contract este încă departe, putem vorbi despre el într-un an și jumătate".
Românul a vorbit și despre pasiunile sale din afara terenului, dezvăluind că îi place foarte mult să gătească, în special produse de patiserie: "Pregătesc pâine acasă. Da, când am timp o fac. Sunt pasionat de toate tipurile de brutărie, cornuri, alte produse de patiserie, nu doar pâine. Când a avut loc lock-down-ul eram închis în casă și eu am avut mult timp liber. Am incercat sa-mi umplu timpul liber, mi-a placut si înca o fac."
Rugat să spună câteva cuvinte despre Zlatan Ibrahimovic, Tătărușanu a fost foarte elocvent: "Este un jucător foarte puternic. El este cu adevărat liderul Milanului".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo