Ciprian Tătăruşanu, în vârstă de 35 de ani, traversează probabil cea mai bună perioadă de când a ajuns în Serie A, la AC Milan. El a fost titular în ultimele meciuri, iar în derby-ul orașului a fost din nou la înălțime. El și-a ajutat echipa să rămână neînvinsă.
Portarul român este "eroul rossonero", scrie La Gazzetta dello Sport după ce a apărat un penalty executat de Lautaro Martinez la scorul de 1-1.
Serie A
Se pregătește o nouă trădare istorică în Serie A! Un fost star al Milanului negociază cu Inter
02/12/2022 LA 14:00
Tătăruşanu a avut evoluţii foarte apreciate în ultimele meciuri ale lui Milan, în condiţiile în care titularul obişnuit dintre buturi, francezul Mike Maignan, este accidentat.

Ciprian Tătărușanu este lăudat în La Gazzetta dello Sport

"Cu apărarea penalty-ului lui Lautaro, rezerva lui Maignan a fost decisivă, francezul poate reintra liniştit", scrie Gazzetta, ce remarcă "parcursul entuziasmant reuşit de Ciprian Tătăruşanu în ultimele trei săptămâni".
"Când Maignan va reveni, este clar că va recupera tricoul de titular, însă în acest ritm nimeni nu va fi observat absenţa sa. Se ştie că Mike apără penalty-uri şi lipsea doar acest test pentru a confirma eficacitatea înlocuitorului său. Faptul că l-a trecut chiar într-un derby merită tot aurul din lume. În termeni psihologici - cu atât mai puternic el mental, cu atât mai calmi suporterii - şi în termeni practici, fiindcă parada care l-a neutralizat pe Lautaro de la unsprezece metri îi permite lui Milan să câştige un punct suficient pentru a se menţine în fruntea clasamentului", scrie Gazzetta.
"Ciprian pentru fanii rossoneri este încă un nou erou. Încă un jucător fundamental în economia echipei şi a rezultatelor şi o confirmare a faptului că este un lot numeros şi cu rezerve de nivelul titularilor", adaugă ziarul.
"Este cel mai important penalty pe care l-am apărat în cariera mea. L-am studiat foarte bine pe Lautaro cu antrenorul cu portarii, sunt mulţumit. Noi l-am studiat şi pe Calhanoglu, dar el mă cunoştea... Fac totul pentru a continua astfel. Maignan? Avem un raport foarte bun. Am încercat să-l ajut când a venit, eu vorbesc franceza şi pentru el n-a fost uşor să schimbe ţara şi campionatul. A început bine, este foarte bun. După aceea din păcate s-a accidentat, eu m-am antrenat ca să fiu mereu pregătit, ocazia a venit şi sunt bucuros să joc la acest nivel", a declarat Tătăruşanu după meci.
Românul a fost notat cu 7 de site-ul calciomercato.com, care l-a inclus în echipa etapei.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
29/11/2022 LA 19:44
Serie A
Tătărășanu și Ionuț Radu, considerați cei mai slabi portari din Serie A!
26/11/2022 LA 08:31