Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El e cel mai ghinionist fotbalist din lume! A retrogradat în ultimii 3 ani cu 3 echipe diferite

Nicu Savin

Actualizat 12/06/2023 la 10:37 GMT+3

Spezia a retrogradat aseară în Serie B, după ce a pierdut barajul pentru menținerea în Serie A contra celor de la Verona. Golul formației din Luguria a fost marcat de Ethan Ampadu, care poate fi considerat unul dintre cei mai ghinioniști jucători din lume, ajungând la a 3-a retrogradare în ultimii 3 ani.

Ethan Kwame Col Ampadu of Spezia Calcio in action against Lautaro Javier Martínez of FC Internazionale during the Serie A match between Spezia Calcio and FC Internazionale at Stadio Alberto Picco on March 11, 2023 in La Spezia, Italy.

Credit imagine: Getty Images

Aseară au avut loc ultimele partide ale sezonului în fotbalul italian. Spezia și Verona au jucat un meci de baraj pentru rămânerea pe prima scenă. Duelul a avut loc la Reggio Emilia și Verona s-a impus cu 3-1, toate goluri fiind marcate în prima repriză. Gruparea "gialloblu" a decshis scorul în minutul 5, prin Faraoni, dar Spezia a egalat 10 minute mai târziu, prin Ethan Ampadu. O dublă a lui Ngonge (min.26 și 38) au asigurat echipa lui Marco Zaffaroni de rămânerea în Serie A.
Galezul care a marcat pentru Spezia trăiește un adevărat coșmar în ultimii ani. În vârstă de 22 de ani, fundașul central aparține la Chelsea, dar nu s-a impus la formația londoneză, fiind împrumutat la mai multe echipe. În ultimii 3 ani a jucat doar la formații care au retrogradat.

Ethan Ampadu, 3 restrogradări consecutive, cu 3 echipe diferite

În sezonul 2020-2021, Ampadu a evoluat 25 de meciuri în Premier League pentru Sheffield United, formație care a terminat pe ultima poziție. A urmat un an petrecut la Venezia (29 de meciuri în campionat), formație care a fost ultima în Serie A.
În stagiunea recent încheiată a rămas în Italia, la Spezia (32 de meciuri în campionat), dar a suferit o nouă dezamăgire, deși gruparea din Liguria a fost la un pas să se salveze de la retrogradare în ultima etapă, când a fost învinsă de AS Roma cu un gol marcat din penalty de Dybala, în minutul 90+2. Dacă acel meci se termina egal, Spezia nu mai ajungea la barajul cu Verona și juca și anul viitor pe prima scenă.
Ethan Ampadu mai are un an de contract cu Chelsea, dar cu siguranță nu-și va găsi loc în lotul supra-aglomerat al lui Mauricio Pochettino. Va ruma cel mai probabil un nou împrumut, dar cu siguranță antrenorii sau oficialii mai superstițioși nu-l vor dori pe galez, având în vedere contraperformanțele sale din ultimele 3 sezoane.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo