România a intrat în febra partidelor cu Germania (vineri, ora 21:45, Hamburg) și Armenia (luni, ora 21:45, Stadionul Steaua - București). Sunt două jocuri care pot decide în mare măsură soarta tricolorilor în Grupa J.
După 6 meciuri disputate de fiecare națională în Grupa J (din totalul de 10), situația în clasament se prezintă astfel: Germania – 15 puncte, Armenia – 11 puncte, România – 10 puncte, Macedonia de Nord – 9 puncte, Islanda – 4 puncte, Liechtenstein – 1 punct.
https://i.eurosport.com/2021/03/22/3016323.jpg
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00
Selecționata condusă de Mirel Rădoi și-a mărit șansele de a prinde locul 2 în grupă, după ce în septembrie a venit cu 4 puncte din deplasările cu Islanda și Macedonia de Nord, în timp ce Armenia, spre exemplu, a remizat în Liechtenstein.

Toate calculele României. Locul 1 în grupă - scenariu fantezist

Cu patru jocuri la dispoziție până la final, România încă are șanse și la locul 1 în grupă, dar este un scenariu mai degrabă fantezist. În primul rând, trebuie să obțină toate cele 3 puncte la Hamburg. În acest caz, băieții s-ar apropia la un singur punct de liderul grupei. Le-ar sta la îndemână apoi să învingă Armenia și Islanda pe teren propriu și Liechtenstein în deplasare, caz în care ar ajunge la 22 de puncte.
Se va mai împiedica însă Germania încă o dată până la final? Echipa condusă de Hansi Flick va mai avea două deplasări în Macedonia de Nord și Armenia și o partidă pe teren propriu cu Liechtenstein. Teoretic, nemții nu au cum să greșească în aceste trei jocuri.
https://i.eurosport.com/2021/03/28/3019663.jpg

Locul 2 în grupă – obiectiv realizat fără mari bătăi de cap

Germania va face însă totul pentru a câștiga acest joc și a rezolva problema calificării la Cupa Mondială din 2022 încă din luna octombrie. Săptămâna viitoare, nemții vor mai juca în Macedonia de Nord.
Chiar și cu o înfrângere la Hamburg, România va fi favorită să prindă locul 2. Cu trei condiții, în următoarea ordine cronologică:
  • Armenia obține cel mult un egal în Islanda;
  • România învinge Armenia;
  • Macedonia de Nord pierde cu Germania.
Dacă cele trei condiții vor fi îndeplinite, toate absolut normale conform calculului hârtiei, situația în grupă pentru locul 2, înaintea ultimelor două etape, ar arăta astfel: România – 13 puncte, Macedonia de Nord – 12 puncte, Armenia – 12 puncte.
CITEȘTE ȘI:
În ultimele două partide, România nu ar trebui să aibă probleme majore în a obține 6 puncte cu Liechtenstein în deplasare și Islanda pe teren propriu, caz în care și-ar asigura un loc în play-off.
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213688.jpg

Locul 2 în grupă – obiectiv atins cu ajutorul adversarilor

Locul 2 în grupă poate fi atins și într-un scenariu mult mai dificil, care nu depinde doar de rezultatele României. Armenia câștigă în Islanda ori Macedonia de Nord obține cel puțin un egal cu Germania. În aceste cazuri, tricolorii mai au nevoie de rezultate favorabile la indirecte.
Se poate ajunge la următoarea situație înaintea ultimelor două etape: Armenia – 14 puncte, Macedonia de Nord – 13 puncte, România – 13 puncte. În ultimele două etape, Mirel Rădoi & Co ar trebui să aștepte un ajutor din partea Germaniei cu Armenia. De asemenea, ar avea nevoie de un ajutor al Islandei sau Armeniei cu Macedonia de Nord. La egalitate de puncte, golaverajul este primul criteriu de departajare, iar Macedonia de Nord stă mai bine decât România.
Evident, tricolorii sunt în calcule pentru locul 2, atât timp cât obțin 9 puncte din jocurile cu Armenia și Islanda pe teren propriu și Liechtenstein în deplasare. Spre exemplu, o înfrângere, luni, pe Stadionul Steaua cu armenii compromite șansele de calificare în proporție de 99%.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43