Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victor Pițurcă, propus să preia naționala. "Din '98 încoace, cam toate calificările se leagă de numele lui"

Andrei Nicolae

Publicat 03/12/2021 la 18:31 GMT+2

Ștefan Iovan, fost jucător la Steaua și echipa națională, este de părere că Victor Pițurcă ar fi unul dintre cei mai potriviți antrenori să preia postul de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi.

Victor Pițurcă

Credit imagine: Eurosport

Fostul fotbalist Ştefan Iovan a declarat, vineri, că Federaţia Română de Fotbal ar trebui să îi ofere şi lui Victor Piţurcă postul de selecţioner al primei reprezentative având în vedere că de numele acestuia se leagă aproape toate calificările României la turneele finale din 1998 până în prezent.
"Am înţeles că au fost ofertaţi şi Gică Hagi, şi Răzvan Lucescu şi au refuzat. Însă eu spun că avem antrenori foarte buni... Dacă mă întrebaţi cine cred eu că ar putea fi selecţioner, atunci eu spun Victor Piţurcă. De el văd că se vorbeşte foarte puţin, dar el a fost garantul succesului la ultimele calificări ale României. Piţurcă ar trebui ofertat pentru că din '98 încoace cam toate calificările se leagă de numele lui. Aşa că e normal să-l oferteze şi pe el, dacă nu cumva au făcut-o", a afirmat Iovan, în prezent antrenor coordonator în cadrul Centrului de copii şi juniori al CSA Steaua.
El a menţionat că o soluţie poate fi şi Dan Petrescu, tehnician aflat sub contract cu CFR Cluj şi contactat deja de conducerea FRF.
"Nu ştiu dacă s-a şi bătut palma cu Dan Petrescu. Însă e foarte bine că a fost ofertat, el a câştigat în ultimii ani foarte multe trofee, e un antrenor cu foarte multă experienţă şi pe unde a fost a făcut treabă. Aşa că de ce nu, poate fi o variantă bună şi pentru echipa naţională. El ştie însă mai bine ce vrea să facă, ce contract are acolo la Cluj şi cum se poate despărţi de CFR. Se vorbeşte şi de Adrian Mutu, care este un antrenor de viitor. El are un stil aparte de a vedea fotbalul şi asta se vede. Însă alegerea este la federaţie", a precizat Ştefan Iovan.

"Victor Piţurcă a fost întotdeauna un antrenor de naţională şi a fost mereu o soluţie"

Tot vineri, managerul secţiei de fotbal a clubului CSA Steaua, George Ogăraru, a declarat la rândul său că Dan Petrescu poate reprezenta o variantă bună pentru postul de selecţioner.
"Dan Petrescu poate fi o soluţie, eu aşa cred. Sunt multe soluţii viabile, dar trebuie să avem răbdare să vedem ce va alege federaţia. Din ce am înţeles, cei de la federaţie au fost în mai multe locuri şi au discutat. Dar eu cred că persoanele din conducerea federaţiei nu exclud reprezentanţii 'Generaţiei de Aur' din planurile lor de viitor. Au fost discuţii şi cu Gheorghe Hagi, liderul 'Generaţiei de Aur', aşa că nu trebuie să facem niciun fel de scenariu. Victor Piţurcă a fost întotdeauna un antrenor de naţională şi a fost mereu o soluţie. Dar nu ştiu dacă a fost contactat, dacă el intră în planurile conducerii federaţiei", a explicat Ogăraru.
Ştefan Iovan şi George Ogăraru au participat, vineri, alături de premierul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Ministrul Sportului, Eduard Novak, membri Invictus România şi sportivi ai CSA Steaua la evenimentul "Învingători pe frontul de acasă", organizat de Asociaţia CONIL şi dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi (40 de ani), a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo