Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Mourțan, care ratează Euro

Cristian Mihală

Publicat 24/04/2024 la 13:50 GMT+3

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de jucătorul echipei Ankaragucu.

Denis Alibec și Olimpiu Moruțan

Credit imagine: Eurosport

Moruţan s-a accidentat grav, marţi seara, la meciul dintre Ankaragucu şi Beşiktaş (0-0), din prima manşă a semifinalelor Cupei Turciei, suferind ''o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul drept'', potrivit clubului său. Fotbalistul va fi operat cât mai curând posibil, a precizat gruparea din Ankara.
În urma acestei accidentări, Moruţan va rata participarea la EURO 2024 (14 iunie-14 iulie), iar selecționerul României a ținut să îi fie aproape în aceste momente grele, trasnmițându-i un mesaj de încurajare.
''Toţi alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine, dar vom lupta şi pentru tine!! Suntem convinşi, fiecare, că vei reveni mai puternic!! Familia Echipei Naţionale te aşteaptă înapoi!!'', a scris Iordănescu, miercuri, pe contul său de Facebook.

Cine prinde lotul României pentru Euro, în absența lui Moruțan?

Moruțan a jucat în 12 din ultimele 14 meciuri ale naționalei, în 7 dintre partide fiind titular. În preliminarii, a evoluat în 9 din cele 10 meciuri, oferind 4 assisturi.
Antrenorul naționalei poate opta pentru aducerea a doi înlocuitori pentru Moruțan, în condițiile în care numărul jucătorilor din lotul pentru EURO 2024 a crescut de la 23 la 26, conform deciziei UEFA.
Astfel, Deian Sorescu ar putea prinde minute importante la EURO, acesta fiind într-o formă bună și în campionatul Turciei, acolo unde a fost integralist în ultimele 3 meciuri la Gaziantep.
Alte variante pot veni de la FCSB. Darius Olaru a prins câteva convocări, dar a jucat puțin în preliminarii și amicale. Al doilea cel mai bun marcator al roș-albaștrilor ar putea profita și ar putea fi convocat la EURO, acolo unde ar urma să și joace în faza grupelor.
O altă soluție logică pentru Edi Iordănescu o reprezintă Adrian Șut. Mijlocașul de la FCSB are evoluții tot mai sigure sub comanda lui Elias Charalambous, fiind aproape de titlul de campion în SuperLigă. Șut a debutat în tricoul naționalei la amicalul cu Irlanda de Nord și este titular de drept la viitoarea campioană, jucând toate minutele în ultimele etapele de play-off.
La turneul final din Germania, România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia. Tricolorii debutează în competiție pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen, contra Ucrainei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo