Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste teribilă pentru naționala României! Moruțan ratează EURO, după o accidentare gravă în meciul cu Beșiktaș

Dani Morar

Actualizat 24/04/2024 la 09:58 GMT+3

Echipa națională a României se pregătește să revină la un turneu final pentru prima dată după 8 ani. Edi Iordănescu are însă bătăi de cap cu două luni rămase până la Campionatul European, după ce Olimpiu Moruțan a fost scos pe targ și e suspect de o accidentare gravă.

Olimpiu Moruțan.

Credit imagine: Eurosport

UPDATE: S-a confirmat ce e era mai rău. Olimpiu Moruțan a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile și va fi operat. Vestea a fost confirmată de clubul său, iar mijlocașul ar putea lipsi 6 luni de pe gazon.
"În urma examinărilor medicale făcute asupra lui Olimpiu Moruțan, jucător care a ieșit accidentat în meciul cu Beșiktaș, s-a constatat că a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Fotbalistul va fi operat cât mai curând posibil", a transmis clubul pe rețelele sociale.
Știre inițială
România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc din grupa de preliminarii, unde le-a avut adversare pe Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra. Tricolorii vor întâlni Belgia, Slovacia și Ucraina, ultima calificându-se după barajul cu Islanda.
Edi Iordănescu pregătește în detaliu o calificare istorică din grupe, dar pentru asta are nevoie de toți jucătorii pe care i-a avut la dispoziție și în preliminarii. Marți seara, selecționerul a primit o veste extrem de proastă, după ce Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav și ar putea rata EURO.
Ankaragucu și Beșiktaș au terminat la egalitate, scor 0-0, în prima manșă a semifinalelor Cupei Turciei. În minutul 83, românul s-a înălțat la un duel aerian și a căzut rău, fără să fi fost atins de cineva.
Moruțan s-a prăbușit pe gazon și a început să urle de durere, fiind nevoie de intervenția echipei medicale. Jucătorul naționalei noastre nu s-a mai putut ridica și a fost scos pe targă, fiind suspect de o ruptură a ligamentului lui Ahile. Dacă acest lucru se confirmă, mijlocașul va rata EURO și va urma până la 6 luni de recuperare.
"Dacă este vorba despre o ruptură a tendonului, recuperarea va dura aproximativ șase luni. Sper că nu este vorba despre asta, însă dacă este, este un jucător cu un caracter puternic și va reveni foarte puternic", a spus antrenorul lui Ankaragucu, Emre Belozoglu, conform Sabah.com.
Citește și:

George Pușcaș s-a operat și el

Cu mai puțin de două luni înainte de startul EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste proastă. George Pușcaș s-a accidentat în weekend, după ce a marcat în meciul cu Pisa. Atacantul s-ar fi lovit la mână și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.
Fotbalistul va avea, cu siguranță, nevoie de timp pentru a se recupera, iar asta înseamnă că ar putea rata convocarea pentru turneul final. În aceste condiții, staff-ul tehnic al echipei naționale va trebui să-i găsească un înlocuitor.
Una dintre variantele pe care le-ar putea lua în considerare Iordănescu este Louis Munteanu. Fotbalistul celor de la Farul Constanța a avut prestații bune în acest sezon, în care a dat 8 goluri și 4 pase decisive, iar selecționerul îl cunoaște de la lot, convocându-l de 3 ori în preliminariile EURO 2024.
Un alt atacant care ar putea fi convocat în cazul în care Pușcaș nu va putea juca la turneul final este George Bîrligea, jucătorul celor de la CFR Cluj, care și-a făcut debutul la națională în meciul cu Andorra.
Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea lui George Pușcaș și dacă fotbalistul va putea juca la Campionatul European din această vară sau nu. Edi Iordănescu nu va anunța lotul final pentru competiția din Germania înainte de începutul lunii iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo