Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Columbia 2-3 | Final electrizant la Madrid! Columbia, primul succes din istorie împotriva noastră

Actualizat 26/03/2024 la 23:32 GMT+2

Echipa națională de fotbal a României susține în această lună două partide amicale, cu Irlanda de Nord și Columbia. În primul, tricolorii au remizat, scor 1-1, pe Arena Națională, iar în această seară, la Madrid, vor întâlni naționala Columbiei, de la ora 21:30, și LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.

România - Columbia

Credit imagine: Getty Images

LIVETEXT România - Columbia 2-3

5 goluri la Madrid, pe Metropolitano! România pierde la limită jocul cu Columbia, 2-3, după ce a fost condusă cu 0-3. Final extrem de intersant, cu două goluri ale noastre, reușite de Hagi și Tănase. România pune punct pregătirii din această lună, iar acum se va reuni în iunie, pentru ultimele două partide amicale înaintea plecării la EURO 2024.
UPDATE: GOOOOL România! Florin Tănase marchează cu câteva secunde înainte de final și jocul se termină cu succesul columbienilor, 3-2.
UPDATE: Au fost arătate 4 minute adiționale pentru această partidă
UPDATE: România pare că s-a trezit după ce a marcat și forțează înscrierea celui de-al doilea gol. Final electrizant la Madrid
UPDATE: GOOOOL România! Ianis Hagi reușește o recuperare și introduce mingea în poartă! Mai sunt 7 minute din timpul regulamentar
UPDATE: GOL Columbia! Asprilla duce scorul la 3-0 în minutul 79 al întâlnirii și aproape nimic nu se mai poate întâmpla
UPDATE: Am intrat în ultimul sfert de oră al acestui duel
UPDATE: Min, 65. Luis Diaz creează o nouă ocazie importantă pentru Columbia, dar Moldovan e la post și respinge
UPDATE: Min. 56. Dublă schimbare în tabăra României. Au ieşit Mihăilă şi Alibec, au intrat Ianis Hagi şi Denis Drăguş.
UPDATE: Min. 54. Alibec are și el o șansă importantă, dar atacantul României nu reușește să introducă mingea în ațe
UPDATE: Min. 52. Ocazie uriașă pentru Columbia. Luis Diaz este aproape de 3-0, dar Moldovan are o intervenție fabuloasă
UPDATE: Min. 49. Cordobaia la țintă plasa laterală, dar Moldovan scapă de această dată.
UPDATE: Min. 47. Moruţan își încearcă șutul, dar tabela rămâne 2-0 pentru Columbia
UPDATE: Min. 46. Schimbare în echipa României. A ieşit Drăguşin, a intrat Nedelcearu.
UPDATE: A început repriza a doua la Madrid, în meiul dintre România și Columbia
UPDATE: Pauză la Madrid! Columbia intră în avantaj cu două goluri în fața României după primele 45 de minute de joc.
UPDATE: Prima repriză a fost prelungită cu 3 minute
UPDATE: Min. 36. GOL Columbia! Adversarii ne prind din nou pe picior greșit și, la capătul unei faze norocoase, Arias duce scorul la 2-0, fără speranțe pentru Moldovan.
UPDATE: Min. 29. Moruțan, cu dreptul, șutează pe lângă poartă. România încearcă să restabilească egalitatea în jocul cu Columbia
UPDATE: Min. 20. Mihăilă creează o fază superbă pe partea stângă, dar mingea nu ajunge la poartă. România începe să arate tot mai bine în acest joc.
UPDATE: Min. 15. Atmosferă superbă la Madrid, fanii români și columbieni fac valuri în tribune
România - Columbia, foto: Alex Ivan, Madrid
UPDATE: Min. 8. Alibec are o șansă uriașă de a restabili egalitatea, după o pasă excelentă livrată de Moruțan, dar nu reușește să o fructifice.
UPDATE: Min. 6. GOL Columbia! Adversarii deschid scorul la Madrid. Cordoba îl învinge pe Burcă cu ușurință și înscrie în poarta lui Horațiu Moldovan, care joacă primul meci pe stadionul echipei sale de club
UPDATE: Min. 3. Radu Drăgușin salvează extraordinar și scorul rămâne egal. Columbia este în careul lui Moldovan în primele minute ale acestui duel. În tribune, sudamericanii domină fondul sonor
UPDATE: Fluier de start pe Metropolitano, în România - Columbia
România - Columbia, foto: Alex Ivan, Madrid
UPDATE: Cu o oră înainte de startul acestei partide, cei doi selecționeri au anunțat echipele pe care vor conta la meciul din această seară. Comparativ cu meciul cu Irlanda de Nord, Iordănescu a efectuat 7 schimbări în primul 11. La fel ca la meciul precedent, Ianis Hagi a fost lăsat pe banca de rezerve. Horaţiu Moldovan a revenit între buturi, în timp ce în flancul stâng a fost titularizat Raul Opruț.
Singurii 4 jucători care au rămas în echipa de start de la meciul de vineri, cu Irlanda de Nord, sunt fundaşii centrali, Andrei Burcă şi Radu Drăguşin și mijlocașii Nicolae Stanciu şi Răzvan Marin.
  • COLUMBIA: 12. Vargas – 2. Cuesta, 3. Lucumi, 6. Rios, 7. Luis Dias, 9. Cordoba, 10. J. Rodriguez-cpt., 11. J. Arias, 16. Lerma, 17. Mojica, 21. Munoz. Selecționer: Nestor Lorenzo
  • Rezerve: 1. Ospina, 22. Montero – 4. S. Arias, 5. Castano, 8. Carrascal, 13. Cabal, 14. Gomez, 15. Mosquera, 18. Cassierra, 19. Borre, 20. Quintero, 23. Asprilla, 24. Fuentes, 25. Portilla, 26. Puerta
  • ROMÂNIA: 12. Moldovan – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 7. Alibec, 10. Stanciu-cpt., 11. Opruț, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 21. Moruțan. Selecționer: Edward Iordănescu
  • Rezerve: 1. Niță, 16. Aioani – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 14. Hagi, 19. Drăguș, 20. Man, 22. Racovițan, 23. Sorescu, 24. Olaru, 25. Fl. Coman, 26. Șut, 27. Fl. Tănase
UPDATE: Corespondentul Eurosport.ro de la Madrid, Alex Ivan, este pe Civitas Metropolitano la meciul România - Columbia.
Fani România - Columbia la Madrid, foto: Alex Ivan
La ora 19:50, ora României, fanii tricolorilor au format cozi la porțile de acces, care nu sunt încă deschise.
Fani România - Columbia la Madrid, foto: Alex Ivan
UPDATE: Stadionul pe care se va juca meciul din această seară, România - Columbia, Civitas Metropolitano, are o capacitate totală de 70.460 de locuri și este al 15-lea cel mai mare stadion din Europa. Pentru amicalul care începe la ora 21:30 s-au vândut circa 35.000 de bilete, dintre care 15.0000 au fost achiziționate de fanii români.
UPDATE: Cu circa 9 ore înainte de startul amicalului din România și Columbia, cei de la Atletico Madrid i-au transmis un mesaj lui Horațiu Moldovan, arătându-se nerăbdători să-l vadă între buturi.
"În această seară, Columbia - România pe Cívitas Metropolitano. Abia aștept să te vedem acasă, Horațiu", au scris cei de la Atletico pe rețelele de socializare.
UPDATE: Edi Iordănescu i-a ales pe cei 26 de jucători care vor face parte din lotul pentru amicalul cu Columbia. Selecționerul i-a lăsat în afara listei pe Ștefan Târnovanu și Adrian Rus, incluzându-i în lot, în schimb, pe cei 3 care au fost în tribune la meciul cu Irlanda de Nord, respectiv Marian Aioani, Raul Opruț și Ionuț Nedelcearu.
"Tricolorii" și-au ales și numerele pentru duelul care va avea loc în această seară, de la ora 21:30, pe Civitas Metropolitano.
Lotul României pentru amicalul cu Columbia
UPDATE: Elevii lui Edi Iordănescu au susținut astăzi ultimul antrenament înainte de amicalul cu naționala Columbiei. Tricolorii s-au pregătit într-una dintre cele mai prestigioase baze de antrenament din întreaga lume, și anume cea a lui Real Madrid.
România s-a antrenat la Valdebabas, locație aflată la 5 kilometri de hotelul în care sunt cazați ai noștri.
UPDATE: Edi Iordănescu a dezvăluit că se va întâlni personal la Madrid cu marele Carlo Ancelotti, antrenorul Realului. Selecționerul României a declarat că mâine, cel mai probabil, va avea ocazia să îl vadă în persoană pe tehnicianul de pe Bernabeu.
"E o bază pe care am vizitat-o relativ recent şi mă bucur să fim acolo. Ma bucur că şi băieţii au posibilitatea să vadă ce înseamnă o baza la cel mai mare nivel. Mister Ancelotti e un om fabulos şi mereu a avut deschidere pentru noi.
Cu siguranţă că o să ne întâlnim, pentru că am stabilit deja această întâlnire. Trebuia să fie azi, dar el a fost plecat prin Italia şi probabil că mâine, în timpul foarte scurt pe care şi eu îl am la dispoziţie, ne vom vedea. Şi tatăl meu e aici şi vrea să se întâlnească cu el", a spus selecționerul, potrivit As.ro.
UPDATE: România se va simți ca acasă la meciul contra Columbiei. Organizatorii partidei de la Madrid au anunțat că deja s-au vândut 12.000 de bilete, iar casele vor fi deschise până la primul fluier de marți seara. În total s-au pus în vânzare 30.000 de bilete și există șanse ca aproape toate să se vândă. Evident, majoritatea spectatorilor care vor asista la meci vor fi români care lucrează în Spania.
UPDATE: Delegația FRF, condusă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, a inclus și directorul tehnic Mihai Stoichiță, secretarul general Radu Vișan, secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu, directorul departamentului de scouting Ion Geolgău și Miodrag Belodedici, membru în Comisia Tehnică a FRF, a vizitat ambasada României de la Madrid.
Site-ul oficial al Federației anunță că oficialii FRF și diplomații români din capitala Spaniei au discutat despre modalitățile prin care șefii fotbalului românesc pot sprijini comunitatea românească din Spania și să identifice și să susțină tinerele talente române care practică fotbalul în această țară.
UPDATE: Conform frf.ro, România va juca în echipament roșu partida cu Columbia. Decizia a venit ca urmare a faptului că sud-americanii vor îmbărca tricouri galbele la meciul de pe Metropolitano.
UPDATE: În cursul serii de duminică, echipa națională de fotbal a României a ajuns la Madrid după un zbor de 4 ore cu avionul. Potrivit Fanatik, naționala Columbiei s-a antrenat la baza lui Atletico Madrid, iar tricolorii se vor pregăti la baza lui Real Madrid. Jucătorii noștri beneficiază de acest privilegiu datorită relației bune pe care Edi Iordănescu o are cu Carlo Ancelotti, antrenorul galacticilor. Primul antrenament al României va avea loc luni la ora 19:00 (ora României), iar sesiunea va fi închisă publicului.
Știre inițială
Echipa națională de fotbal a României s-a reunit săptămâna trecută, pentru prima dată după calificarea la Campionatul European din 2024, acolo unde va merge după o absență de 8 ani la un turneu final.
În pauza dedicată echipelor naționale, tricolorii au întâlnit selecționata din Irlanda de Nord, la București, pe 22 martie. Partida a fost prima după calificarea la EURO și s-a încheiat la egalitate, 1-1, după golurile lui Jamie Reid și Dennis Man.
Marți, 26 martie, tricolorii urmează să întâlnească Columbia, la Madrid, iar selecționerul Edi Iordănescu l-a pierdut pe Vasile Mogoș, accidentat. După ce Nicușor Bancu a părăsit cantonamentul accidentat, Florin Tănase a devenit și el incert pentru meciul din Spania, acuzând probleme musculare.
În seara în care România s-a întâlnit la București cu Irlanda de Nord, Columbia a jucat la Londra, unde după un meci foarte bun a învins Spania. Partida a avut loc pe stadionul lui West Ham și s-a terminat cu victoria la limită a columbienilor.
Naționala pe care o vom întâlni marți seara pe Civitas Metropolitano nu a mai pierdut de mai bine de doi ani, având o serie spectaculoasă, de 20 de meciuri fără înfrângere, din februarie 2022.
Nicio altă echipă națională nu mai are un parcurs recent atât de bun în această perioadă. România are și ea 12 meciuri fără înfrângere, ultimul eșec fiind din amicalul cu Slovenia, din noiembrie 2022, 1-2 la Cluj-Napoca.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Pe lista sa figurează 4 portari, marea noutate fiind Marian Aioani de la Rapid. De asemeena, Adrian Șut și Bogdan Racovițan au fost chemați și ei, existând șanse de a-și face debutul sub tricolor. În rest, ceilalți jucători sunt obișnuiți ai lotului național, dovadă că Edi Iordănescu nu are de gând să facă prea multe schimbări pentru Campionatul European, preferând să meargă pe mâna oamenilor care au contribuit la calificare.

Lotul României pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia, din luna martie

  • PORTARI: Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);
  • MIJLOCAȘI: Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ȘUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);
  • ATACANȚI: George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

PROGRAMUL ROMÂNIEI ÎN 2024

Echipa națională a început anul 2024 cu două amicale în luna martie. Primul a fost împotriva Irlandei de Nord, vineri, 22 martie, pe Arena Națională, încheiat 1-1. Al doilea meci va fi unul special, împotriva Columbiei, disputat la Madrid, pe Civitas Metropolitano, în data de 26 martie.
Până la debutul din grupele EURO 2024, trupa lui Iordănescu va mai disputa două meciuri de pregătire la începutul lunii iunie. Bulgaria și Liechtenstein vor fi adversarele României pe 4, respectiv 8 iunie, ambele meciuri fiind pe stadionul din Ghencea.
  • vineri, 22 martie, Arena Națională (București): ROMÂNIA – Irlanda de Nord 1-1
  • marți, 26 martie, Civitas Metropolitano (Madrid): Columbia – ROMÂNIA
  • marți, 4 iunie, stadionul Steaua (București): ROMÂNIA - Bulgaria
  • sâmbătă, 8 iunie, stadionul Steaua (București): ROMÂNIA - Liechtenstein
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo