Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO RADAR | Cum s-au descurcat adversarii României în weekend? Semne încurajatoare pentru tricolori

Dani Morar

Actualizat 08/04/2024 la 10:57 GMT+3

România s-a calificat la EURO 2024 și face parte dintr-o grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina. Eurosport.ro vă prezintă ce au făcut adversarii naționalei noastre în weekendul care s-a încheiat, mulți dintre aceștia fiind într-o formă nu prea bună, semne încurajatoare pentru Edi Iordănescu și compania.

BRENTFORD, ENGLAND - FEBRUARY 5: Kevin De Bruyne of Manchester City embraces team mate Phil Foden following the Premier League match between Brentford FC and Manchester City at Brentford Community Stadium on February 5, 2024 in Brentford, England. (Photo

Credit imagine: Eurosport

România și-a aflat și ultima adversară din grupa de la Campionatul European. Ucraina a trecut de baraj și se alătură Belgiei și Slovaciei în lutpa pe care o vor da cu tricolorii. Numele mari din cele trei naționale care ne vor fi adversare nu s-au descurcat fantastic în acest weekend, pericolul putut însă veni de la oricine, la turneul final din Germania.
Romelu Lukaku
Atacantul lui AS Roma a fost integralist în derby-ul capitalei cu Lazio, dar nu a reușit să-și treacă numele pe tabelă. Echipa sa s-a impus cu 1-0, iar evoluția belgianului a fost una destul de ștearsă, fiind notat cu 6,5.
Veștile bune sunt însă că Lukaku e dorit în campionatul Arabiei Saudite, iar nivelul său a scăzut față de începutul campionatului. În ciudat acestui lucru, el reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru poarta tricolorilor la EURO, Belgia fiind favorită la câștigarea grupei.
Leandro Trossard
Este unul dintre cei mai în formă jucători ai naționalei Belgiei. Intrat pe teren în minutul 64 în duelul Brighton – Arsenal, el a punctat pentru "tunari", închizând tabela la 3-0.
Trossard nu s-a ferit să celebreze reușita împotriva fostului său club, și reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru România în drumul spre calificarea din grupele turneului final.
Mykhailo Mudryk
Vedeta ucrainenilor a jucat doar 9 minute în egalul surprinzător dintre Chelsea și Sheffield. Mudryk i-a luat locul lui Noni Madueke, cel care reușise golul de 2-1, în minutul 82 și nu a avut mari realizări. Formația de pe ultimul loc din Premier League a egalat în prelungiri, după introducerea jucătorului de 100 de milioane de euro, relizând una dintre cele mai mari surprize din weekend.
Vitali Mikolenko
Fundașul stânga al lui Everton a fost integralist în victoria cu 1-0 de pe teren propriu, cu Burnley. Ucraineanul a primit a doua cea mai mare notă de pe teren, după marcatorul golului, Calvert-Lewin.
Cel mai probabil, Mikolenko îl va avea ca adversar direct la Campionatul European pe Dennis Man. Ambii sunt unii din cei mai în formă jucători ai naționalelor României și Ucrainei. Yaremchuk și Malinovski, alți doi pioni importanți ai adversarei noastre, nu au jucat în weekend, fiind accidentați.
Stanislav Lobotka
Slovacul, și el viitor adversar al României la EURO, a pus umărul la revenirea lui Napoli în fața Monzei. Campiona Italiei a fost condusă cu 1-0 la pauză, dar s-a impus cu 4-2. Cu toate acestea, Lobotka a fost unul din cei mai slabi jucători ai napoletanilor, semn bun pentru tricolori, care speră la cele 3 puncte cu Slovacia.
Kevin De Bruyne
Mijlocașul lui City a făcut partida sezonului împotriva lui Crystal Palace. A marcat de două ori în victoria cu 4-2, fiind notat aproape de perfecțiune, cu 9,6.
Deși a fost accidentat în câteva partide, KDB și-a revenit la cea mai bună formă a sa și este motorul formației antrenate de Pep Guardiola în Premier League, fiind jucătorul care trebuie anihilat primul în duelul cu România.
Belgianul a ajuns la 100 de goluri pentru City, echipă cu care luptă pentru o nouă triplă istorică: Premier League – Champions League – FA Cup.

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA CAMPIONATUL EUROPEAN DIN GERMANIA

România - Ucraina este chiar primul meci al elevilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Acestă partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Euro 2024 debutează pe 14 iunie, Munchen urmând să găzduiasă confruntarea dintre țara gazdă, Germania, şi Scoția. Vom avea fotbal fără pauză în perioada 14 - 26 iunie, pentru ca fazele eliminatorii să înceapă pe 29 iunie.
Per total, Campionatul European din 2024 va avea loc pe 10 stadioane din 10 orașe, iar 9 dintre acestea au organizat partide și la Cupa Mondială din 2006. Singura noutate față de turneul din urmă cu 17 ani este Dusseldorf, dar orașul a organizat partide la Cupa Mondială din 1974, dar și la EURO 1988.
Cele 10 orașe care vor organiza partidele de la EURO 2024 sunt Berlin, Koln, Munchen, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Dusseldorf.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo