Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 variante pentru Edi Iordănescu, după ce Moruțan s-a "rupt" și ratează EURO! Cine poate fi convocat

Dani Morar

Publicat 24/04/2024 la 11:20 GMT+3

Echipa națională a României a primit o lovitură dură, după ce unul dintre oamenii de bază din preliminarii s-a accidentat și e OUT pentru EURO 2024. Edi Iordănescu va trebui să caute variante pentru înlocuirea lui Olimpiu Moruțan și are câteva variante la dispoziție.

Olimpiu Moruțan, Ankaragucu.

Credit imagine: Eurosport

Echipa națională a României se pregătește să revină la un turneu final pentru prima dată după 8 ani. Edi Iordănescu are însă bătăi de cap cu două luni rămase până la Campionatul European, după ce Olimpiu Moruțan s-a accidentat grav la tendonul lui Ahile, fiind obligat să se opereze.
Mijlocașul s-a înălțat la o minge în minutul 83 al duelului cu Beșikștaș, din turul semifinalelor Cupei Turciei, moment în care a suferit accidentarea. Moruțan a fost transportat la spital, iar clubul a confirmat că are nevoie de operație, riscând să lipsească de pe teren 6 luni.
Edi Iordănescu are mari bătăi de cap la mijlocul terenului, Moruțan fiind unul dintre jucătorii de bază din preliminarii.
A jucat în 12 din ultimele 14 meciuri ale naționalei, în 7 dintre partide fiind titular. În preliminarii, a evoluat în 9 din cele 10 meciuri, oferind 4 assisturi.

Accidentarea lui Moruțan, șansa jucătorilor de la FCSB

Accidentarea lui Moruțan îi dă mult de muncă lui Edi Iordănescu. Selecționerul avea un punct fix la mijlocul terenului, iar acum mai are la dispoziție două amicale pentru a găsi cea mai bună soluție pentru înlocuirea sa.
Antrenorul naționalei poate opta pentru aducerea a doi înlocuitori pentru Moruțan, în condițiile în care numărul jucătorilor din lotul pentru EURO 2024 a crescut de la 23 la 26, conform deciziei UEFA.
Astfel, Deian Sorescu ar putea prinde minute importante la EURO, acesta fiind într-o formă bună și în campionatul Turciei, acolo unde a fost integralist în ultimele 3 meciuri la Gaziantep.
Manor Solomon, în duel cu Deian Sorescu (România - Israel 1-1)
Alte variante pot veni de la FCSB. Darius Olaru a prins câteva convocări, dar a jucat puțin în preliminarii și amicale. Al doilea cel mai bun marcator al roș-albaștrilor ar putea profita și ar putea fi convocat la EURO, acolo unde ar urma să și joace în faza grupelor.
Darius Olaru
O altă soluție logică pentru Edi Iordănescu o reprezintă Adrian Șut. Mijlocașul de la FCSB are evoluții tot mai sigure sub comanda lui Elias Charalambous, fiind aproape de titlul de campion în SuperLigă.
Adrian Șut. România.
Șut a debutat în tricoul naționalei la amicalul cu Irlanda de Nord și este titular de drept la viitoarea campioană, jucând toate minutele în ultimele etapele de play-off.

Programul României la EURO 2024

România - Ucraina este chiar primul meci al elevilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Acestă partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Euro 2024 debutează pe 14 iunie, Munchen urmând să găzduiasă confruntarea dintre țara gazdă, Germania, şi Scoția. Vom avea fotbal fără pauză în perioada 14 - 26 iunie, pentru ca fazele eliminatorii să înceapă pe 29 iunie.
Per total, Campionatul European din 2024 va avea loc pe 10 stadioane din 10 orașe, iar 9 dintre acestea au organizat partide și la Cupa Mondială din 2006. Singura noutate față de turneul din urmă cu 17 ani este Dusseldorf, dar orașul a organizat partide la Cupa Mondială din 1974, dar și la EURO 1988.
Cele 10 orașe care vor organiza partidele de la EURO 2024 sunt Berlin, Koln, Munchen, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Dusseldorf.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo