Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi nu poate să lipsească din lotul României pentru EURO 2024! Motivul invocat de Sânmărtean

Bianca Dumitru

Publicat 24/04/2024 la 18:31 GMT+3

Ianis Hagi nu a prins prea multe minute în Spania, acolo unde este împrumutat în actualul sezon de cei de la Rangers. Cu toate astea, românul va face parte, foarte probabil, din lotul echipei naționale pentru EURO 2024, acest lucru fiind comentat de Lucian Sânmărtean.

Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România va lua parte la vară la turneul final al Campionatului European 2024, unde "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, care a obținut calificarea din postura de învingătoare a play-off-ului B.
În această perioadă, staff-ul tehnic al echipei naționale este cu ochii pe fotbaliștii care ar putea fi convocați de Edi Iordănescu pentru turneul final, încercând să contureze lotul. Unul dintre jucătorii a căror prezență la EURO nu este pusă sub semnul întrebării este Ianis Hagi.
Deși mijlocașul nu prinde prea multe minute la Alaves, echipă la care este împrumutat în actualul sezon de la Rangers, Lucian Sânmărtean este convins că Ianis va fi convocat de selecționerul României.
Fostul fotbalist a amintit că Hagi reușește să aibă evoluții bune în tricoul naționalei, deși nu joacă foarte mult la echipa de club, și a spus că, prin urmare, nu poate fi lăsat în afara lotului pentru competiția din această vară.
"Este ceva ciudat la copilul ăsta. Jocurile la echipa națională sunt foarte bune. Faptul că nu performează la echipa lui de club sunt alte motive. Poate ca să nu se accidenteze, să nu rateze un turneu final, dar acest copil performează la echipa națională.
Pentru mine este surprinzător. Fără să ai meciuri la club, să vii la echipa națională și să fii de impact... El răspunde cu goluri, cu evoluții concludente la echipa națională și nu poți să îl omiți", a declarat Lucian Sănmărtean, potrivit ProSport.
Citește și:

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024

România - Ucraina va fi primul meci al jucătorilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Această partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo