Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lotul României pentru EURO 2024, dezvăluit din greșeală? Cei 12 "tricolori" care au convocarea "asigurată"

Bianca Dumitru

Actualizat 31/03/2024 la 11:13 GMT+3

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din acest an, după o absență de 8 ani. Cu circa două luni și jumătate înainte de startul competiției, în mediul online au apărut câteva indicii cu privire la o parte dintre fotbaliștii care ar putea fi convocați de selecționerul Edi Iordănescu pentru EURO 2024.

Horațiu Moldovan, Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România va lua parte la vară la turneul final al Campionatului European 2024, unde "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, care a obținut calificarea din postura de învingătoare a play-off-ului B.
Mai sunt circa două luni și jumătate până la debutul echipei lui Edi Iordănescu în competiție, iar selecționerul a anunțat recent că nu s-a decis cu privire la fotbaliștii pe care îi va convoca pentru meciurile de la EURO 2024.
Cu toate astea, în mediul online au apărut în ultimele zile câteva imagini care dezvăluie o parte dintre jucătorii care au biletele pentru Germania ca și asigurate. Concret, 12 fotbaliști români, dintre care doar doi evoluează în SuperLigă, au luat parte la ședința foto organizată de noul sponsor vestimentar al echipei naționale.
Este vorba despre Radu Drăgușin, Ianis Hagi, Horațiu Moldovan, Nicolae Stanciu, Dennis Man, Alex Cicâldău, Denis Alibec, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan, Valentin Mihăilă, Florinel Coman și Darius Olaru.
Cei 12 "tricolori" care au convocarea "asigurată"
Cel mai probabil, compania care se va ocupa de ținutele oficiale ale "tricolorilor" s-a asigurat că jucătorii cu ale căror imagini s-a asociat vor fi prezenți la turneul final, astfel că cei 12 care apar în fotografii au șanse uriașe să fie convocați de Edi Iordănescu.
Citește și:

Cum ar trebui să arate primul 11 al României la EURO 2024

După amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, Ilie Dumitrescu a analizat lotul lui Edi Iordănescu și a vorbit despre "tricolorii" care nu ar trebui să lipsească din primul 11 de la EURO 2024.
Printre altele, fostul mare fotbalist a "rezolvat" problema portarilor, spunând că el l-ar titulariza pe Horațiu Moldovan, care nu a mai jucat niciun minut la echipa de club de la începutul acestui an, când a fost transferat de Atletico Madrid.
În plus, Ilie Dumitrescu a recomandat utilizarea lui Ianis Hagi pe postul de mijlocaș central dreapta în sistemul 4-3-3, în ciuda faptului că fotbalistul de la Alaves a evoluat mai degrabă ca mijlocaș central ofensiv și extremă dreapta.
În ceea ce privește atacul României, fostul internațional s-a arătat nehotărât, precizând că "bătălia" pentru postul de extremă stânga în primul 11 ar urma să se dea între Valentin Mihăilă și Florinel Coman.
Așadar, echipa națională propusă de Ilie Dumitrescu pentru EURO 2024 arătă astfel: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Hagi, Screciu, Stanciu - Man, Drăguș, Coman / Mihăilă.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo