Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, comparată cu Danemarca 1992, înainte de EURO 2024! "Orice se poate întâmpla"

Bianca Dumitru

Publicat 07/05/2024 la 14:43 GMT+3

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din acest an, după o absență de 8 ani. Tudorel Stoica a vorbit despre șansele "tricolorilor" la competiția din Germania, anunțând ce ar trebui să facă jucătorii lui Edi Iordănescu pentru a avea succes la EURO 2024.

România (Manea, Drăguș, Burcă)

Credit imagine: Getty Images

România va lua parte la vară la turneul final al Campionatului European 2024, unde "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, care a obținut calificarea din postura de învingătoare a play-off-ului B.
Cu circa 5 săptămâni înainte de startul competiției din Germania, Tudorel Stoica a vorbit despre șansele pe care le are echipa lui Edi Iordănescu la EURO 2024.
Fostul fotbalist a explicat ce trebuie să facă jucătorii români pentru a avea succes, punctând că orice este posibil și făcând o comparație între situația "tricolorilor" și cea a danezilor, la turneul din urmă cu 32 de ani.
"Orice se poate întâmpla la EURO. Atât timp cât meciurile încep de la 0-0 și s-au mai nivelat valorile, avem șansa noastră. Să vedem cum vor aborda 'tricolorii' meciurile. Dacă facem antijoc, nu știu cât vom rezista și ce vom obține!
Suntem acolo, la categoria orice se poate întâmpla. Să nu uităm cum a câștigat Danemarca un EURO în 1992, venind de pe plajă... Sau Grecia în 2004, împotriva tuturor calculelor. Și noi venim din vacanță, unii nu evoluează la echipele lor de club, așa că trebuie să jucăm fără teamă", a declarat Tudorel Stoica, potrivit GSP.
Citește și:

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024

România - Ucraina va fi primul meci al jucătorilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Această partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo